125

Чикън

преди 7 години

То щото сега сме цъфнали, та тръгнали да ни разправят колко лошо щяло да стане.Сега като имаме 10 партии - какво? Да не би да вършат нещо?Бат Сали по старата система влезе в парламента.Щом са ревнали - значи нещо няма да е по изгодата им.

124

анти

преди 7 години

И аз бях за мажоритарен вот ,но сега като се замисля честният умен но беден човек трудно ще пробие,докато богатите ще платят отново на *** и турци и има опасност да спечели най големият мафиот.Не е добре както не е добре и толкова много партийки консуматори само на субсидия и нищо друго - продават си гласа срещу далавера - министерско место или друго.Аз лично съм затруднена какво да реша - нито сегашният модел - нито мажоритарния са добри.Но толкова много хора да ни управляват е абсурд.

123

Анонимен

преди 7 години

Слушайте сега флупаци, народа Ви каза какво иска, безмислено е да вадите вода през 9 кладенеца от 10-ти, нарадо каза - иска мажоритарна система в 2 тура, иска задължително гласуване, ама не само на избори, но и на рефереднум, иска субсидия за партиите от 1 лев, не от 5 или 0 лева, иска от 1 лев, толкова колкото е в Германия, и или ще направите законовите промени со кротце, или ще се наложи да ги направите со кьотек, ЯСНО!

122

Ами.,

преди 7 години

Изводът от референдума е един.Милиони наивни българи могат да бъдат измамени от всеки срещнал ги мошеник.А се подиграват на възрастните хора,които си хвърлят паричките от балконите за да помогнат уж някого.Констатацията е печална.Това беше референдум за преброяване на балъците.Слави и Борисов успяха с пъкления си план.Да ви е честито!!!

121

Анонимен

преди 7 години

до слави - относон идеята за съда - да се контролира от народа. ИМам въпрос към Слави Т.кой ще спечели пред съда - Левски или Цска? кой е с по-голяма агитка?

120

Анонимен

преди 7 години

когато търсиш избирателна система търсиш нещо което да е близко до твоята страна като модел, а не нещо което го има в Уругвай или Япония. В Япония хората като ги хвананат да крадат си правят сепуко, тук никой не се трогва, явно е че японският модел няма да работи.Също така трябав да се прилагат законите на една страна - да речем финландия или Франция, а не да взимаш здваеопзването на САЩ, избирателната система на Великобритания, наказателната - на Германия -и ипосле да искаш да работи.

119

Анонимен

преди 7 години

И шефонете на МВР трябвало да се назначават от НАРОДАV Чудесна идея. шефа тна 4-то райно и таак е мафиот, дайте напарво Божков да го Назначава, че да изпаднем в албюлотан замивисимост. Или в ловеч - Грига ганчев събира агитката на отбора си избират МВР-Шеф и посел той му се "отчита". КЕФ! как не се сетих аз, а се сети Слави! може би защото е близък с Гришата!

118

Анонимен

преди 7 години

и как ще ги търсим? какво наказание се търси сега от Кирил Йорданов? какво наказание се търси от Стефан Софиянски? наказанието в мажоритарната система може да е едно- ако МНОЗИНСТВОТо не те избере.

117

Анонимен

преди 7 години

Всички плюят Путин, обаче Путин не може да бъед бутнат. реално в Русия има две партии. партията на Путин и комунистите на Жириновски. и там е същата работа. Ако паден Единна русия идавт комунистите на власт. В УНгария ако падне Орбан идват Крайнодесните - и там идва дев партии. затова ОРбан кара трети мандат - никой не иска да идва на власт опозицията. Берлускони също изкара 4-5 мандата, защото бяха само той и левите, а левите нико не ги исакше. така бе докато не се появи Бепе Грило.

116

Разбирач

преди 7 години

Всичко е ала-бала! Няма значение изборната система, важното е да се търси отговорност от управляващите! Преди избори дава писмени обещания какво ще прави, след мандата се сверява какво е изпълнил. Ако е обещал нещо, а не го е изпълнил, наказание! Така следващите ще се съобразяват какво обещават!

115

Ако

преди 7 години

мнозинството иска да е роб на две или три политически сили, кои сте Вие, че да го разубеждавате?! Напуснете! Това, че някой иска сигурност пред правата и свободите, а с тях и отговорностите, не го прави ***. Прави го много ***! Такива не могат да бъдат убеждавани с арсенала, който се ползва в политиката. Виж, войната е добър метод за обучаване на такова стадо прости! Справка-Сирия, Афганистан, Либия...

114

Манолова

преди 7 години

Тия политолози вместо да дрънкат наляво и надясно, нека те направят нещо. "Нищо нямало да се оправи".. поне ще се опитаме.. не само да дърдорим по разну предавания колкото да не заспим

113

Анонимен

преди 7 години

А какво е лошо в това правителствата да са нестабилни?като правят грешки - може да ги смениш?като правят калпави закони - може да ги поправиш.Дефект на системата у нас е че се правят мноог калпави закони, но факт е че поне сега се поправят. Предишния мандат на Герб имаше редица калпави закони и НЕ СЕ ПОПРАВЯХА защото нямаше опозиция. виденов нямаше опозиция -и фалира държавата-. Станишев нямаше опозиция - сключи договир за Бургас Александропулис и Аец Белене.

112

стига сте ревали

преди 7 години

депутат ще бъде този който изберете, какъв е проблема ?

111

До 113

преди 7 години

Тук не става въпрос за прогнози на политолози, а за елементарна култура какво е мажоритарен вот и до какво аджаба може да доведе при нашето дередже както се казва. Но както е написано по-долу - стадното чувство на еуфория отново успя да ви замъгли мозъците. На българина философията - все нещо не ми е добре и дай да протестираме!!! Ама за какво, само ако и той знаеше.....

110

Анонимен

преди 7 години

до 113- защото така е в цял свят от десетилетия. А манипулациите на родните социолозии правеха бъдеща калкулация, без да вземат каквато и да е базае предвид. Несравними са нещата.

109

Дай да видим

преди 7 години

Я по-добре, като сте големи гадатели, кажете числата дето ще излезнат от тотото! Тогава ще ви призная! Иначе и аз мога да развивам теории...особено срещу заплащане! ;)

108

Анонимен

преди 7 години

Може би сега чалгарите ще разберат, че Слави работи за Герб и така им осигурява спокойствие за изборите години напред.

107

Анонимен

преди 7 години

Стига вече малки измисленки партийки са цоцали!! И...повече никога власт за червените кхмери!!!

106

Анонимен

преди 7 години

Ми те затова най-големите политически бандюги (начело с осата Мая) се надпреварват да я въведат - защото ще могат да си крадят на воля вече като мажоритарно избрани.