157

As

преди 7 години

Ne neznam she se mrazim As sam balgarka ne jiveq v BG i nikogo ne mrazq I As ne jiveq v BG ot 26god. Tragnax ot nqmane zashtoto nemojex da gledam kak maika mi i bashta Mi se skasax ot rabota i Pak Nqmaxme nishto Ne sam v BG no sarceto mi e tam

156

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 196България и българите цъфтят и процъфтяват защото в България егоизма е снижен до почти най-малкия минимум на земята! Там всички мислят само за пари но само по-принцип и най-вече около вицове! Едни принципни "пари", едни принципни взаимоотношения плюс огън от любов, щастие и много здраве! Шкембеджийницата на планетата, с малките хлебчета от 2 стотинки, биричката 32ститинки и чорбичката 25 стотинки. :))))))

155

Берлин

преди 7 години

Пак да си припомним, че булгарос означава сбирщина и е съвсем нормално да се самоунищожаваме. Аста ла виста БГ. Жалко за хубавата природа и климат, но днес е 30'С в Блн. Има надежда.

154

Анонимен

преди 7 години

До AsТи не знаеш ли, че всички се мразим? Ако не се мразехме така ли щяхме да сме?

153

Анонимен

преди 7 години

Преди да си дойдат дъщеря ми и зет ми от Германия изметох и измих входа на блока ,смених всички изгорели крушки ,направих уборка на хартийте на тревата ,а после зет ми ме пита ,то всичко е много хубаво ,ама защо не се поздравявате със съседите пред асансьора ,какво да му кажа..,че българите сме си такива,намусени ,крадливи ,мързеливи и завистливи..и особено самодоволни ,ако преметнем съседа с едно левче неплатена такса асансьор,та това е повод за особена възторженост..прекарахме съседа..

152

До 192

преди 7 години

Ето за такова отношение говорим...Неграмотни навсякъде, затова недей обобщава. Европа е твърде голяма, за да бъде етнос. Оставям на фактологията да говори, че страшна е тази жлъч...Етническа група, етнос или народност, е обособила се група от хора, членовете на която се идентифицират един с друг въз основа на действително или предполагаемо общо наследство биологичен произход, история, раса, родствени връзки, религия, език, култура, територия, националност или външен вид.

151

As

преди 7 години

Kakvo vi stava be,xora Nqmam dumi prosto Kato cheta komentarite vi Po dolu Vse Pak sme Edin narod i sme Balgari kadeto i da sme Po sveta

150

Ванко

преди 7 години

И понякога чета злобните коментари на римейнърите в БГ и си мисля, че българина по природа не е великодушен. Сега ще седна да похапна. Ауфвидерзен.

149

Анонимен

преди 7 години

Егоизмът на емигрантите е безкраен , уважаеми сънародници. Те са избягали защото мислят само за себе си. Какво им се чудите?

148

Mimi

преди 7 години

Kakvo stana, s Mitko

147

Анонимен

преди 7 години

До ЗАНЗИБАР 191Резилът "Дойран" - ясно!!! На това "воюване" ли му викаш?! Но в твоя случай вдигнатата "ти" опашка не е въз основа на адекватно самочувствие а по-скоро желание да ти метнат кокала в коя и да е посока само и само да търчиш като обезумял и след това да го донесеш на марионетчика за парче сланина. Реализация наистина - къде повече, къде по-малко! :)))))

146

Анонимен

преди 7 години

Понякога ме хваща носталгия и отивам в БГ, което много добре ми помага и се връщам високо мотивиран обратно да бачкам по 6 дни в седиицата, само и само да не съм в мутристан.

145

Анонимен

преди 7 години

До Обективно 191Кои етноси имаш в предвид? Ние не се имаме за етнос а за европейци - това е нашия етнос! Много от българчетата родени в чужбина говорят в къщи на български и знаят езика макар и не чак толкова добре както езика на държавата в която са родени. От личните ми наблюдения мога категорично да кажа че още по-голяма част от българите в България са изключително неграмотни (стари и млади) спрямо родния си български език!!! Срам ме е от такива като тях - българи (срам и резил) и роми!

144

ЗАНЗИБАР

преди 7 години

До АнонименДвама прадядовци са воювали в ПСВ, били са се и при Дойран. Вероятно твоите не са, защото са станали еничари доста преди това. Хармонията ми е идеална. Което не означава, че просто ще подминавам писанията на разни 30-50 годишни ***, които си намират повод да се правят на родолюбци и да си мият съвестта като се9рат по форумите. Самочувствие имам достатъчно за човек, който е успял да се реализира тук, а не с подвита опашка да е отишъл да ближе трансгранични зад9ници. По-ясно ли е?

143

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 189Главният редактор е виновен за всичките неволи на България и нейните обитатели! Всички са виновни но не и ние самите- перфектните "елфи" на Балканите! :))))))))

142

Обективно

преди 7 години

Защо много други етноси държат на езика си и децата им макар и второ трето поколение експатриати, имигранти или както и да се нарекат, говорят свободно езика на дедите си? Факт. Бедността не е най-страшното нещо. По-страшна е лошотията и оплюването на един или друг избор и начин на живот, и все 'да си го мерим и сравняваме'.

141

Анонимен

преди 7 години

До ЗАНЗИБАР 186Баш да са воювали е доста силно казано!!! По-скоро са се навели но е повече от ясно че такова нещо не се признава особено в нета! Така, това което те прави уязвим е реакцията ти от по-предишните постове! Те говорят много за твоето финансово състояние, душевна хармония и интелектуално развитие! Не умееш да прикриваш ниското си самочувствие и реакциите! Окаян индивид реагира точно по твоя тертип!

140

Анонимен

преди 7 години

За децата ни работещи в чужбина България все повече престава да бъде родина.Системата на страната в която живеят все повече ги всмуква и идва момент в които и много да искат да се върнат няма как да стане. Деца ми са интегрирани на пълно в страната която живеят.Внуците не желаят и да карат ваканцията тук колкото и да ги молим и увещаваме.За първи път внучката отказа да идва в България.Нейната среда,приятели е там.Там е нейния живот и бъдеще.Същото важи и за брат и братовчедите.Жена ми се разплак

139

Анонимен

преди 7 години

До ало, алоТо щото вие в България сте като "огън от любов" както пее Васил Найденов! От прекалено много любов всеки втори българин иска да не е в България - най-красивия "пожар"! Бягат българите от "огромните" заплати и коректните отношения между работодател-работник - вулкан от любов е там!! Пламти любов между роднините, взаимопомощ и разбирателство! Чак слънцето залезе от завист!!!

138

ЗАНЗИБАР

преди 7 години

Мочко, аз съм в Родината ми, при Семейството ми, живея на собствена земя и имот, всичките ми Приятели са тук с мен, тук Работя и се Изхранвам. Това е земята, за която моите прадядовци са воювали и са дали живота си. Ти, който си решил да вадиш с 5 лв. повече навън, да теглиш една майна и поединично да се спасяваш, нямаш право дори да говориш по тези теми. Има много по-важни неща от парите, Смехурко, като сега можеш да продължиш да бъдеш поредната имигрантска сянка. Сега по-ясно ли е?!