48

88

преди 7 години

До ОбективенДругарко, инсталираната мощност на тези ВЕИ-та е 3(ТРИ)% от тази на американските. Не, че одобрявам и тях, ама имаме цел от ЕС. Тъй като си лаик в тази област, да те светна, че ТЕЦ-овете са базисни мощности и когато работят, поддържат производството си денонощно, т.е. много произвеждат и много лапат. И за капак на всичко договорите с тях така са подписани (не без помощта на американския посланик), че дори и да не работят, им се плаща за неизкупената енергия.

47

Обективен

преди 7 години

До 88Другарю тока от руските ВЕИ собственост на Лукойл Енерджи е 3 пъти по-скъп от този на Мариците.Това обаче никой не го казва защото големите шефове в Москва ще му се карат.

46

Анонимен

преди 7 години

До АнонименМарш в Америка ти, ***! България е суверенна, независима държава и *** като теб и онзи от статията нямат място тук! Оу, пардон, твоите любими американски братя не те искат в Шенген и не можеш да вземеш виза

45

!

преди 7 години

Все си мисля и се надяван, че поне в някой закон националното предателство се наказва с нещо. Най-добре с публично обесване!!!

44

9К51

преди 7 години

Скъпи Николайчо, би ли уведомил уважаемата г-жа Клинтън да ни плати глобата от 1 млрд. лева, може и в долари, руснаците едва ли ще откажат. С такива Киряк Стефчовци сме стигнали до тук ... това е положението и няма да се оправим никога .... не случайно апостола на свободата е написал в тефтерчето си .."народе ????" с много въпросителни ...

43

88

преди 7 години

Да, ама ние пък си направихме американски (братски) ТЕЦ-ове. Нищо, че им плащаме 3 пъти по-скъпо отколкото щеше да струва енергията от АЕЦ, нищо че замърсяват околната среда, все пак са демократични и ние много им се радваме.Това с излишъка на енергия е измамно. ТЕЦ Варна (1200 MW) окончателно затвори по екологични причини. Вчера излезе по медиите, че МИ2 (1500 MW) е втора по замърсяване в Европа и отива по същия път. На Ковачки ТЕЦ-овете са с менте сероочистки и те няма да изкарат дълго.

42

Анонимен

преди 7 години

Добре, че го спряха тоя гьол, че кой знае още колко години щяха да цуцат и наши и руски олигарси!

41

Анонимен

преди 7 години

Николайчо, да информираш своите американски и европейски съюзници, както и своите руски партньори, за чужди решения от стратегическо значение, наложени на България и в ущърб на България, не е нормална практика за уважаващи себе си държави.

40

Анонимен

преди 7 години

38, държавите се съвземат след войните със собствени сили и ВЪПРЕКИ САЩ - т.н. "помощ", която дават САЩ (плана "Маршал", например) единствено вкарва американския бизнес в Европа, нищо друго.Колкото до икономическия смисъл от АЕЦ Белене, това не е предмет на статията. Тук се говори за СЕРВИЛНОСТТА на един български министър. Да се чули американски министър да уведомява с нарочно писмо председателя на Народното ни събрание за нещо? Самият факт, че е писал такова, вече го прави ПОЗОР за държавата.

39

Анонимен

преди 7 години

До АнонименТи умник от кой народ си ? Патагонец ли си ?

38

Анонимен

преди 7 години

Някой да ми каже коя година сме?Няма недостиг на енергийни мощности ,дори има намалени такива.Какво точно, щеше да произвежда "Белене" електромобили ли?

37

Анонимен

преди 7 години

Няма толкова *** народ - какво сте застанали да мяукате за тази русия. Малко ли ни газила и продължава да ни гази. Стотици милярди източиха след 89 от работещите - добре че е отгледала толкова *** хора в БГ да може да ги обира и те да искат още. Това е политката на русия - отгледай си *** народ за да може да го управляваш.

36

Анонимен

преди 7 години

За каква национална сигурно бълнуваш щом строиш руска АЕЦ и руски газопровод? Нали онези гадове ще си купят правителство за да си защитават инвестициите. Единствената национална сигурно е да стоим максимално далеко от Русия.

35

ел. инж

преди 7 години

1. АЕЦ- Козлодуй е строена когато България е имала икономика и индустрия. За времето си ( '90-те) цените на ток от АЕЦ са били равностойни на тези от ТЕЦ-вете2. В момента индустрията ни е толкова зле че ако построим АЕЦ Белене няма какво да правим тока който произвежда (освен за износ). При енергетиката е така: произвеждаш колкото потребляваш. Лошото на един АЕЦ е че за да спре са му необходими няколко дни. 3. От икономична гледна точка да се изкаже някой икономист.

34

Анонимен

преди 7 години

Аз не искам моята държава да финансира Путин, който претендира, че ни строи АЕЦ е до сега има една локва там. Русия фалира КТБ и измъкна 5 милярда от България, още 2 пъти повече сигурно са изтекли от Белене - стига толкова сме давали на империята на злото.

33

Обективен

преди 7 години

До позорЗащо да е позор?Русия искаше да вземем заем от нея за изграждане на трасето на наша територия при неясен лихвен процент.първо беше милиард, после 2, 3 та станаха 4,5.Дивидент щяхме да получим след достигане на 100% от капацитета, но има руски газопроводи от 20 години недостигнали 100% все още.Отказахме се, руската банка КТБ фалира.И колко пари изчезнаха?Случайно 4,5 милиарда.

32

Анонимен

преди 7 години

Тук има изключително зомбирани и посредствени хора. Не става въпрос за Белене или Юпитер, става въпрос за национална сигурност, себеуважение и принципи. Някакъв министър тръгнал да информира Клинтън, че Белене нямало да се състои. Ало, тараланкоолу, затова всечки ни смятат за роби и ни се подиграват кой откъдето завърне.

31

Анонимен

преди 7 години

Николай Младенов не е бил министър в правителството на Сакскобурготски, а на ГЕРБ!

30

Анонимен

преди 7 години

Цивилизования свят затваря АЕЦ-и, руските *** искат да строим, за да може руснаците да си финансират агресията срещу Европа. НЕ НА ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА РУСИЯ!

29

Обективен

преди 7 години

До МишоАмерика е гнусна държава и е като скакалеца, тоест от където мине трева не никне.А пък ти!?Япония и развитите страни в Европа дължат икономическите си успехии съвземането след ВСВ именно на гадната Америка.Теи, които са с Русия още не са прокопсали 70 години след края а войната.За да го знаеш трябва да си чел, но чукча писател не читател.