34

Анонимен

преди 8 години

Отрицателният прираст у нас е благодарение на недомислената политика на БКП. Според партийните документи още от 1985г започваме да намаляваме, който смята че това не е вярно нека да порови по старите документи. Историята все пак е наука, въпреки фалшификациите, истината рано или късно излиза наяве.

33

ЕВРОГРАЖДАНИН

преди 8 години

ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА СЕ НАПРАВИ МНОГО, НО ИМАШЕ И ДОСТА НЕДОСТАТЪЦИ.СЛЕД ТОЗИ ПЕРИОД ПРЕЗ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, НЕДОСТАТЪЦИТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ , ОТКОЛКОТО ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА, А ПОЛОЖИТЕЛНОТО Е МНОГО ПО-МАЛКО!

32

ЕВРОГРАЖДАНИН

преди 8 години

ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА СЕ НАПРАВИ МНОГО, НО ИМАШЕ И ДОСТА НЕДОСТАТЪЦИ.СЛЕД ТОЗИ ПЕРИОД ПРЕЗ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, НЕДОСТАТЪЦИТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ , ОТКОЛКОТО ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА, А ПОЛОЖИТЕЛНОТО Е МНОГО ПО-МАЛКО!

31

бил и в двете

преди 8 години

Пряк свидетел: Събираме се един ден в завода големи и малки началници на събрание 30 човека! Аз без парт.билет и с раб.фак. маълча като *** и само слушам за партията и плана за 5-та! В един момент по средата главния вика: Д-ри нашто предприятие ша прай блок в новия квартал 8ет. там до чешмата! Ся ша има 8 по 90кв. те ша са за нас! Ко има някой за управане при мене след събранието! Другите ша са по 60кв. и гарсунери-дайте ги на разни сополковци по отдели и цехове да им запушим устите и да сме ок!

30

До 55

преди 8 години

Никога не съм виждал закичване "с едни червени значки на реверите", но за останалото си прав - доста народ се пребоядиса за нула време, но това нищо не значи - обикновен кариеризъм.

29

???

преди 8 години

Ако на 90% от хората им е добре, а на 10% им е зле, какво е - демокрация или социализъм?А ако на 10% от хората им е добре, а на 90% им е зле, какво е - демокрация или социализъм?За това става въпрос - за гледната точка. Ако и от гледната точка на едните, едно е право, а друго е криво, но ако си от другите е обратното, правото става криво, а кривото става право.

28

До 47

преди 8 години

Не лъжи!Още е рано да ни лъжеш. Все още сме живи свидетелите на онова време. Да, раждаемостта падаше във всички развити страни, вкл. и България, която тогава беше такава, но отрицателен прираст се появи само в западна Германия. В България преди 1990 година не е имало отрицателен прираст. Демографската катастрофа в България след 1989-та година, защото така я пропускаш? Тя е пряк резултат от управлението на демократите, които вече 26 години управляват в България.

27

Чекист

преди 8 години

Стига с този соц. Сега е демокрация и абсолютно всички българи живеят като в САЩ, че и по-добре. Да живее демокрацията!

26

Как беше ...

преди 8 години

12 март 1940 г. реч в Народното събрание на депутата Серафим Георгиев:Нямат печка 28% от домакинствата. Нямат юрган 36% от тях. Нямат дюшеци 46,5 , а 34% нямат никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито понеже 53% от домакинствата нямат нито един шкаф. Измиването на тялото през зимата е непознато. Долните дрехи обикновено са така замърсени, че са хванали кожа от кир. Ето това са покъртителните условия за закъснелоста на българския живот

25

Как беше ...

преди 8 години

12 март 1940 г. реч в Народното събрание на депутата Серафим Георгиев:Мога да ви прочета данни, че 19,5% от селските семейства живеят в тухлени, а 61% в кирпичени къщи; селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тия стаи се и готви. Нямат кладенци 57% от домакинствата; нямат клозети 17,4% от тях. Нямат кревати 20% от домакинствата, а останалите 80% от тях имат средно по два кревата за шест души. Нямат маса 28,5% от домакинствата, а 36% нямат стол.

24

Анонимен

преди 8 години

През цялото управление на БКП раждаемостта пада, като през 1985 прираста на населението става отрицателен. Оттогава до сега, никога не сме имали положителен прираст.Ако не вярвате проверете решенията на пленуми и конгреси на БКП за повишаване на раждаемостта през 80-те години на миналия век

23

Как беше ...

преди 8 години

3.Стенографски дневник на Народното събрание 1940 г, - депутата подкрепящ режима, Серафим Георгиев, описва в реч пред Народното събрание на 12 март 1940 г. жизненото равнище на народа в България през 1939 г.Това показва, че картината на българската мизерия е страшна. Аз мога да ви припомня картини от Берковско, които видях с очите си: едно дете ядеше симид вместо сирене с царевичен хляб.

22

бил и в двете

преди 8 години

Комунистите правеха много и можеше да се говори за някакво живване към 1975 до към 1983! Но нямаше файда за обикновения човек! И да имаш накаква реализация-доктор,инжинер и т.н те не ти даваха пара! Народа живееше бедно, а другарите лъжеха,крадяха и правеха каквото си искат! Кастата на военните и милиционерите бяха като богове на фона на останалите! В един момент парите свършиха от глупостите им 1984! Тези в кухнята тогава знаеха какво ще стане след 3-4 години! Днес гледаме лъскавите им возила!

21

Анонимен

преди 8 години

У нас никога не е имало нито комунизъм, нито фашизъм, нито социализъм - имаше феодализъм и така до сега

20

неееееее

преди 8 години

Хора в България никога не е имало комунизъм!стига с тези глупости има по важни проблеми за обсъждане и решаване......

19

м

преди 8 години

Хората летят с самолети на 2 етажа А380 обикалят света,ние си говорим эа комуниэам,дворовите са ни эаградени още с комунистическа чилия

18

Станински

преди 8 години

До Бай Иван Да, това е вярно.Но за сметка на това, деца и внуците на наградените тогава, днес са най-върлите антикомунисти. Най-ярките пример- президент, бивш комунист, син на висша комунистическа номенклатура, премиер, бивш комунист, потомствен, за разнообразие и мутро-мафиот. Председател на Народното събрание- бивш партиен секретар на ОС Плевен. За десерт- Меглена Кунева, Иво Инджев, Асен Агов, Лиляна Павлов, Цветан Цветанов и т.н.Накратко- ГЕРБ= на БКП-2!

17

Анонимен

преди 8 години

До АнонименВ момента всичкиет ни милиардери са бивши партийци и агенти на ДС.Поинтересувай се кой кой е в България и намери поне един от сегашните монополисти, които да не са били чорбаджии и по татово време(те или бащите им). Мутрите са си пряк продукт на ДС заедно с програмираните олигарси. Така се овладява "свободна" икономика и се пренася властта в новата система.

16

Пенсионер

преди 8 години

До един от народаВие, "другарю" от народа нещо сте сбъркан в главата! И по времето на социализма България беше най-бедната страна в т.н. соцлагер. Това се дължи на "компетентното", "народно" управление на БКП - гробокопачът на България. Управляваха ни *** и простаци, които на две магарета сено не можеха да разделят. А сега техните отрочета са ни яхнали чрез фирмите, създадени с откраднатите пари. Народните пари ги откраднаха партийните и комсомолските функционери!

15

Анонимен

преди 8 години

Седнали да обясняват как без тях държавата с най-грамотни и имотно население на Балканите е нямало да има ток и канализация през 20ти век. Всяка една малка европекска държавица, която се сетия през, която не са минали руснаците е бижу в сравнение с България по-време на соца.