26

Sezgin Turhan

преди 8 години

И какво като България се е отделила от Империята преди век и нещо? Да не би българите да са живеели зле като са били част от Империята? Или сега живеят по-добре отколкото се живее в Турция? Май не, нали?Но когато някаква група хора иска да управлява, нормално е да искат да отцепят и територия за своите цели. А матриала дали е добър?

25

Шаран БГ

преди 8 години

48/ Преди да пишете, напишете там някъде "Руско-Турската война 1877-1878" и пуснете "търсачката". Това е на един "клик" разстояние.Там има данни, факти неоспорими и от най-безсъвестният и тенденционен историк! Поне това, което се е случило по нашите земи преди стотина години, хубаво е да си го знаем добре -- и доброто, и лошото! То на никого няма да потрябва вероятно, но си е наше.И тогава и проф. Бож. Димитров / да е жив и здрав /не може да си позволи да говори неверни неща !!

24

Анонимен

преди 8 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ ! БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ И АКО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ ДОБРЕ ОГЛЕДАЙ СЕ И ВИЖ КАК ГЪРЦИТЕ ЗАЩИТАВАТ СВОИТЕ ПРАВА !

23

Анонимен

преди 8 години

Честито българи.

22

Анонимен

преди 8 години

довежда до освобождаването на част от българите от Османската империяГлупости. Довежда до освобождаването на българите, а не на "част от българите". Как не ви е срам да плюете и в този ден по Русия, русофоби. Колкото са могли са освободили. Аре нема нужда да критикувате, че не всички българи са били освободени.

21

ТОВА

преди 8 години

До АнонименРумъния. това македомия това сърбия това турция това гърция са изкуствено създадени държави които никога не са били преди Но ЦИОНИСТИТЕ -КАБАЛ решиха чрез разделяй и владей да затегнат въжето около врата на най изстрадалия в света БЪЛГАРСКИ НАРОД

20

Анонимен

преди 8 години

Кога ли ще изскочи от дупката си днес и Чехльото-президент? Сигурно ще чуем от него нов, "евроатлантически" прочит на историята. Напр. че САЩ и НАТО са ни освободили, а не "лошата" Русия. Ама то даже и робство не е имало, според спонсорираните от американски фондации демократи, тъй че защо празнуваме днес изобщо? Чудя се как така този дупедавец не е отменил 3-ти март като празник. Да празнуваме 4-ти юли, заедно с "братята" американци направо..Скоро и това ще стане

19

Да ЖИВЕЕ

преди 8 години

До АнонименДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ МНОЖИ И ПРЕБЪДЕ ЗАВИНАГИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД и да си върне истинската територия преди омразния нйойски договор напук на душманите. ДОЛУ ПРЕДАТЕЛИТЕ на БЪЛГАРИЯ

18

ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !

преди 8 години

Честит празник, братя българи !На 3-ти март 1878-*** година Русия освобождава България след близо 500 годишно османско РОБСТВО !Това е исторически факт, който , колкото и да е неудобен за днешните национални предатели управляващи България, няма как да бъде променен.

17

авс

преди 8 години

До МРАВКАмравке,смени си диоптера на цайсите и прочети статията ...

16

Анонимен

преди 8 години

"Исторически България е била по-скоро свидетел, от колкото участник на освобождаването си."=========Да си признаем честно, че точно този факт - факта, че свободата ни е била подарена - ни пречи да оценим истинската стойност на това събитие. Дължим благодарност на руските освободители. Вечна слава на падналите за свободата на България! Честит празник!

15

За Татарстан

преди 8 години

Българското опълчение е било само на шипка12 000!!!стига си чел масковски исторически лъжи! Нищо не казваш за Финните!?! За Беларусите!?!? За Украйнците!?!? Защо!? Ами ти откъде да знаеш ,че те са дошли доброволно и България не им е давала 38тона злато като на твойте"баратушки" дето сме ги хранили щото са дошли на разходка!!

14

Анонимен

преди 8 години

шумен е помашко град!

13

ИСТОРИЯТА Е ТАКА !

преди 8 години

България не е освободена от турско а от османско робство !Самия Ататюрк като освобождава Турция през 1923 г. от османско робство казва - "Турция е последната освободена страна от османско владичество ! След което до 9-то коляно изпраща в заточение всички така наречени султани, падишахи и прочее в страна извън територията на Турция, четете защото се изказвате неподготвени от емоцията си на патриотизъм - ОСМАНКО РОБСТВО Е !

12

Ало

преди 8 години

До Анонименако си болен от нихилизъм *** се излекувай и тогава си давай мнението

11

Анонимен

преди 8 години

Вечна дружба с капиталистическите ни приягели от САЩ, долу омразният и радиоактивен руски тиранин!

10

За Татарстан

преди 8 години

Време е да освободим и Татарстан от сифилистика Ленин! А за св.св Кирил и Методи не славяни, а Българи! славянски племена имало в Украйна.Славяни е Кагебиска измишльотина !вън русия от съседните държави

9

БЪЛГАРИЯ

преди 8 години

До ПатриотМИЛА РОДИНО ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ УМНОЖАВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАПУК НА ДУШМАНИТЕ

8

ТЮРК

преди 8 години

Честит празник на всички ! Да сте живи и здрави и господ да не дава разединения !

7

Членска карта №7

преди 8 години

Любопитен съм какви ще ги руча днес Прецидентина! Какви ли чувства бушуват в нежното му сърце, по повод изпращането на нашите войски на границата!? Границата, тази ненавистна нему черта!