32

Анонимен

преди 8 години

До megetoТи ако си много духовно грамотен, да взема да ти доставям промишлени количества вазелин за манастира. 100% ще ви трябва, иначе от много грамотност се протривате отзад.

31

megeto

преди 8 години

И авторката на статията, и 99% от коментиращите я, си личи от километри, че са духовно неграмотни и нищо не разбират, но акъл дават.Тази забрана не я е измислил Сливенският митрополит. Тя съществува от векове в Православната Църква. Той просто я напомня на духовно неграмотни хора като вас.

30

Щиглиц

преди 8 години

никаква венчавка, само секс!

29

Анонимен

преди 8 години

Че арменците и те са православни, драги ми изкуфял ПОПЕ! Руснаци, сърби, гърци всички са православни. Може да са автокефалии, но са православни. Аз се венчах в църква с жена ми само защото изках да изпитам атмосферата. Е изпитах 15 минутно претупване от поп, който си прибра 200 лв и иприказва няколко скоропоговорки. Това им е ритуала. Бизнес е всичко, а църковните ритуали са бизнес услуги вече. После ми се правят и на интересни. Да не би да искате да печелите клиентела от кръщенета сега?

28

Анонимен

преди 8 години

А иначе със златен ролекс на китката и в кола за 100 бона може да се вози "дядо" мутрополит, а пък друг "дядо" да е всъщност "баба Гуси" и да се содомизират масово в манастирите. АЙДЕ У ЛЕВО!

27

Kir

преди 8 години

Fin Fat

26

Айде , айде....ха,ха

преди 8 години

ТОЙ ШЕ МИ ДАВА АКЪЛ....ЗА КОЯ ДА СЕ ЖЕНЯ...ха,ха,хааааааа.....!ЗА 50-ЛВ.--ВСЕКИ МАНАСТИРСКИ ИГУМЕН ИЛИ ПОП , ШЕ МИ ДАДАТ "БРАЧНО СВИДИТЕЛСТВО....!!!ТОВА МОЖЕ --И ВСЕКА СЕЛСКА ЦЪРКВА ДО ГО НАПРАВЯ..!!ПОПСКИ ПРОСТОТИЙ---ПО "КОМУНИСТИЧЕСКИ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДОНОСНИЦИ НЕЩАСТНИ!!!!!

25

Анонимен

преди 8 години

Ха-ха-ха! Те младите и без това не щат да се женят, така че кой му пука тоя какви ги разправя.

24

Анонимен

преди 8 години

За нас атеистите нищо не пише.

23

Анонимен

преди 8 години

Той на баба гуси да дава акъл......

22

Валя

преди 8 години

До анонимемен 21И за будистка да се ожениш пак не можеш да се венчаеш.А на гей браковете никой не гледа с добро око.

21

Ауслендър

преди 8 години

Агент Кирилирвич се изказва неподготвен! Трябва всички с продадени души да измрат , че тогава може да имаме шансове да просъществуваме!

20

Анонимен

преди 8 години

Отвратителни глупости - християни не могат да се женят по между си, защото отделните църкви имали догматични различия! Пълни ***! Докато християни се делем заради догматични "различия" други религии ще ни изядат с парцалите :)

19

Анонимен

преди 8 години

Някои пишещи тук илитерати нищо не са разбрали.Като 1-ви пост, например.Жени се за будист, -никой не ти забранява.Но не можете да се венчавате в православна църква.

18

Веселин

преди 8 години

ами то си е така,просто сме се отдалечили толкова много от религията ,че вече не знаем кое е правилно.Като ви чета коментарите сте готови и за друга религия да изповядвате,нашити деди с кръв са защитавали вярата ни .Какво чудно има в тези приказки на дядо владика???На които не му харесват каноните на нашата църква да не ходи да се венчава там и без това повечето го правят от суета..

17

Гошо...Тъпото

преди 8 години

Ами колкото и да...роптаете,прав е дядо владика да спре развихрилата се анархия в църковните бракове в подопечната му...епархия.Все пак,не е отменено решението от...далечната 678 година на Шестия вселенски събор,който директно...забранява произвола във венчавките с друговерци.Просто дядо владика напомня това на всички и който е забравил...това,да се освести и да не се прави на християнин-амбаба.

16

Gor Git

преди 8 години

Star Lisin

15

Анонимен

преди 8 години

Kir

14

Fit

преди 8 години

Pic Pac

13

Stir

преди 8 години

Kirfati Kakar