130

Анонимен

преди 8 години

Ромите когато идват по тези земи е имало само наследници на Атила но не и българи

129

Анонимен

преди 8 години

аз мисля че българи би било хубаво да учат ромски език така ще се опознаят хората по добре

128

Аспарухово чедо

преди 8 години

Различните Ромски етноси живеят от 800 години по тези Земи и сегашна България , защо да са на по ниско ниво от Българите

127

Петърчо

преди 8 години

Една песен ли само боде очите на въпросния учител който се води патриот и родолюбец по тази причина? Ама имало я и "Хава Нагила" ... Брей не знам как коментиращите тук не са вече пред народното събрание да линчуват тези ми ти управляващи които са си позволили в учебниците да присъстват тези две песни свързани с етносите живеещи в България. Нищо че са символи не въпросните етноси. Но щом българския род има страх от две песни тогава махнете ги а вече отпечатаните учебници на кладата!

126

Анонимен

преди 8 години

След като роми влизат в Църква да се молят редно е да имат повече права в България

125

Анонимен

преди 8 години

А защо трябва да научаваме че е направена подобна глупост и гавра с българите индеректно.

124

Анонимен

преди 8 години

Спасението е сами да научим децата си" всички българско и родно",така както моята баба,после майками и бащта ми учиха мен!!!А разказвах на сина ми историята ни,аз го научих кой е ЛЕВСКИ,кой е Калоян,Иван-Асен 2 и т.н..В учебника на сина ми по история се казваше,че Симеон1 Велики нищо съществено не е направил за България!Да не казвам за друго.Налага се сами да съхраним трдициите,културада,народното ни творчество!Импотентните ни политици,министри и разни други културтрегери няма да направят нищо!

123

Анонимен

преди 8 години

Управляват ни национални предатели.Диктуват им от Американското посолство.Всички държави, в които на американците е дадена възможност да диктуват, завършиха с трагични събития. Долните кравари внимателно наливат масло в огъня и генерират бъдещи конфликти навсякъде, където стъпят. Просто прилагат принципа - разделяй и владей.Навсякъде натрапват содомия, ***, разпадане на морала и създават условия за междуетнически конфликти.Дупе да ни е яко. Дано Русия пак да ни спаси от тази напаст.

122

до: 167

преди 8 години

Българизиран ром (Байчар - превод на български ''свинар'') какво се правиш на българин , корабче минава ли и то Византииско до сега , ако не са ви били допуснали Византия по тези Земи сега един ром нямаше да има тука

121

Анонимен

преди 8 години

Третата голяма ромска общност в България са т.нар. рудари. Те също идват с "голямата келдерарска инвазия", но за разлика от калдарашите имат преферирано румънско (по-рядко българско) самосъзнание и говорят старинен вариант на румънски език. По религия са православни християни, макар това да не е така силно изразено, както при общността на калдарашите. Рударите се разделят на копанари и мечкари, като всяка от тези групи има множество подразделения.

120

Анонимен

преди 8 години

Българеещи се Дасикане Рома нали се представят за християни нищо че слушат предимно ромска музика

119

Да си признаем

преди 8 години

Трябва да си го кажем ясно. Министърът е и зъл и българомразец и не е в ред с главата.

118

Подкрепа

преди 8 години

Ето това е истински Учител и нов български Будител. Такива хора трябва да се включат в списъка на Българските Будители. Дано да не остане сам и единствен. Подкрепа и възхищение.

117

Анонимен

преди 8 години

Да, истината е много по-стршна!!!Трябва да бъдем заличени,унищожени,убити -физически и най-вече ДУХОВНО!!!И да,това започна още през далечната 1989г.Сега вече просто директно и безапелационо ни го навряха в очите!Сега "Джалем,Джалем", утре някоя арабска или турска или руска или " страхотните,смислени..красиви"американски рап песнички!!!!Няма никакъв смисъл от протести.Нашите несебеуважаващи се политици спазват стриктно заръките и повелите на Европейския съюз!А според него нас не тряба да ни има!

116

Анонимен

преди 8 години

Браво, Вальо!

115

Мина

преди 8 години

Каква е целта на това образование, да раздели обществото, ето това целят тези от ЕС и САЩ. Те искат да ни настроят помежду си да има конфликт, както вече са го сторили в други страни. Също така да не забравим от къде дойдоха размириците в България на българските турци и кой ги насърчаваше на подобни действия. Уж искат да интегрираме малцинствата, но в същото врем ние трябва да се интегрираме, като учим техни традиции и песни, това е лудост. Време е всички заедно да кажем стоп на тази лудост.

114

Мина

преди 8 години

Това което става в образованието е политика, всичко идва отвън, имаме вмешателство на чужди интереси. Всъщност българските граждани са от различни етноси, те живееха в разбирателство, заедно работеха, заедно празнуваха, нямаха конфликти, в училище децата също бяха задружни, но са учили само български език и български традиции, но никога не се деляха, много деца от малцинствата се изучиха, това беше напредък през комунизъма, и почти всички бяха интегрирани, а сега не знаят да четат и пишат.

113

Анонимен

преди 8 години

Няма ли някоя песничка на турски в новите учебници

112

Анонимен

преди 8 години

Вече не е полит. коректно да се учи български фолклор или класическа музика. Да свикват от малки.

111

Мяу

преди 8 години

Към всички учудениПросто прегледайте учебниците на децата си. Не само тези по музика. И не само тези за 9 клас.