72

някой

преди 8 години

И в заключение, понеже малко се отклоних от темата, да попитам министър Танев, що не вземе да въведе в учебния материал по литература и приказките за Настрадин Ходжа и поемите на Ахмет Недим Ефенди?

71

Хааа, ха, ха, ха, ха

преди 8 години

Никой от тук пишещите не ми вярва че никой до ден днешен не знае кой всъщност и от къде е този "наш" Паисий ???? Ха, ха, ха, ха, ха, .... Ами четете бе хора, четете ! Четете колко градове в нашата страна кандидатстваха за станат "рожденно място" на Паисий !? Ще умрете от смях ! То не бяха само градове, и села имаше ! Четете ! И понеже тогава в Партията имаше по-вече комунисти от Пиринския край, то партията реши да е Банско ! ????? Ха, ха, ха,..

70

някой

преди 8 години

За рупския диалект или родопския говор, който както вече казах в Гърция и Турция смятат за отделен език (все едно има Помашка държава, или държава Помакия). Може би затова в гръцкия и турския вариант на Уикипедия са дали изчерпателни примери, думи, фрази и цели изречения, а на английски дори текстове на "помашки език" - който си звучи като български, даже са по-разбираеми и от македонския.На английски също има текст на помашки, но се уточнява (правилно!) че само в Гърция и Турция го водят език.

69

Анонимен

преди 8 години

За какво са ни Паисиевата история или "Робинзон Крузо", Винету ни трябва, Винету да се изучава от първи до 12 клас и след това на кандидат студентските изпити всички теми да са върху Винету. Дова е доказано произведение, което изгражда хората на мурал, упоритост, твърд дух и родолюбие. И като завършаш ще спомена, че нашият Крал Слънце е закърмен с Винету.Конграчулейшънс овцеееее!

68

Селяндур

преди 8 години

Мили деца. От новата учебна година ще учите за 6 (шесте) апартамента на другаря Цветанов и как се придобиват те.Четете Майн Рид да видите що е това индианци и какви трябва да станете за да им е спокойно на тикварите. Ха успех.

67

някой

преди 8 години

До: номер 92 (Уикипедия)По принцип на различните езици в Уикипедия дават различна информация, като най-изчерпателна е на най-разпространените езици като английски, немски и френски например.Немски не знам, така че не разбирам какво пише на немски.Обаче ми направи впечатление, че на български липсват примери за помашкия диалект, а на английски език има раздел за "помашкия език" за който се казва, че е български рупски диалект за който се твърди че е език в Турция и Гърция.Има и примери.

66

Анонимен

преди 8 години

А някой запитвал ли се е защо в Сърбия не се е появявал никога някой техен "Паисий" ???? Да им напише "История Славяно-Сръбская" ??? При положение че сме един народ, една култура ???За Гърците пък да не говоря .... там нещата още по-зле !!!!

65

Мммдааа

преди 8 години

Както е тръгнало следващите издателства ги очаквайте на английски и турски.Министерство на просветата-продажни ***.

64

Анонимен

преди 8 години

До История-МЕНТЕНе бе приятел, тя не е пренаписана ! Тя просто удобно е създадена от Екатерина /руската царица/ и любезно е поднесена чрез някой си Паисий който така и не се разбра ???? кой е и от къде е ???? И точно проади този факт че никой не го знае или познава този Паисий /дори комунистите не посмяха да излъжат за това/, можеш да се сетиш че това е една обикновенна шпионска история с далечни цели за Русия !!! Резултата го видяхме и го знаем !

63

Анонимен

преди 8 години

Е , вече прегльтнахме "турското присьстввие" за да им е комфортно на дпс, май ще ни накарат да прегльтнем и това

62

Хааа, ха, ха, ха, ха

преди 8 години

До Другар българинНе бе другарю, под главата на Севт пишеше Аспарух, ха, ха, ха, .... А в гробниците пише - Тук почиват наследници на родовете Дуло, ***, и Пульо ... ха, ха, ха, ха, ....

61

История-МЕНТЕ

преди 8 години

История на България е 100% ПРЕНАПИСАНА заради Османско , само Експертиза на Европеския Съд може да каже истината

60

s

преди 8 години

Е, Робинзон Крузо. Книгата е фундаментална в европейската литература, но някак по-нужно е да сложат Винету в учебниците. От първи до дванадесети клас - глава по глава. Ама не орГинала на Карл Май, а интерпретацията на Бойко, щото може да е прочел само една книга - ама я е прочел както си требе. Апропо и Приказка за стълбата на Смирненски не е лошо да сложат. Смътно си спомням, че ние я коментирахме по Литература, ама преди доооста години.

59

Анонимен

преди 8 години

0"Робинзон Крузо" - бъдещето на всеки един българин независимо кога ще го настигне: тотално корабокруширал (лузър), подивел и оскотел, оцеляващ поединично, на самотен остров, далече от Родината си."Не забравяй и Петкан дивакът-пример за етническа толерантност.В някое по ново издание може двамата да ги представят като хомосексуалисти.

58

Анонимен

преди 8 години

Не дай ,Боже, сляпото да прогледне,,,

57

Граовец

преди 8 години

Е, па я не съм бугарин, я съм граовец!

56

Уикипедия

преди 8 години

На български пише едно а на чужди езици съмсем друго , пример с Българските Турци и Помаците в Уикипедия където на немски пише че не не трябва да се бъркат Турци с Помаци в България а на български съвсем обратно ''твърдо потурчени'' , питам аз пренаписана ли е История на България заради Османско

55

Другар българин

преди 8 години

Е, па, за гробовете, питай тракийските императори на Източната Римска империя;)))Е, па ти знаеш ли кой лежи в тия могили бре, капъсъзин? Дан би да пише нейде, че са дедо ти и баба ти? Ти онази откината тиква, що я нарече Севт бе? Дан би да пише нейде "Севт", на нея? М? На една отрязана глава са радва, капъсъзинът му трак;)))

54

Анонимен

преди 8 години

Неправителствените организации на Сорос плащат стотици хиляди долари на български социолози ,психолози,политолози,журналисти,политици,за да промиват мозъците и да манипулират обществото.ГЕРБ ни връща в тъмни времена. Винаги е имало продажници,готови да продадат майка си на чужди интереси,но е имало и възрожденци и просветители,които са поддържали патриотичният огън.Скоро Шиши ще отиде при Илия Павлов,а Вожда ще бъде съден заедно с цялата пасмина.Дано не е късно.

53

Роби-нзон

преди 8 години

"Робинзон Крузо" - бъдещето на всеки един българин независимо кога ще го настигне: тотално корабокруширал (лузър), подивел и оскотел, оцеляващ поединично, на самотен остров, далече от Родината си.