17

Анонимен

преди 8 години

Председателите на комисии получават с 35% отгоре, т.е. по 3645 лева, а заместниците им - 3375 лева, с 25% повече.Председателите на парламентарни групи също вземат 3645 лева основна заплата.Отделно депутатите вземат 15% върху тази сума за участие в постоянна комисия на НС. Обикновено народните представители участват минимум в две комисии, а в някои случаи - и в три.

16

жоро

преди 8 години

Не разбирам как така, след като народа ги е избрал тия маскари, те сами си определят колко отпуска да ползват, и същите те определят народа колко отпуска да ползва.Не стига, че никаква работа не вършат, ами и не разбират, че си противоречат.

15

Анонимен

преди 8 години

Уважаеми съфорумци, ще ви запозная с всички благини които ползват депутатите в следващите няколко поста. Основната заплата на председателя на Народното събрание Цецка Цачева пък става 4185 лева. Според правилника възнаграждението на председателя е равно на основното депутатско възнаграждение плюс 55% от него. Основната заплата на заместник-председателите на парламента е с 45% над тази на редовите депутати, т.е. 3915 лева.

14

Кирил Софийски

преди 8 години

Тук става въпрос за трудещите се, а не за бизнес! Някои *** сеща ли се ,че 20 дни са непосилни за трудещите се ?!?! Бизнеса като не му изнася да не се занимава с бизнес! Те и без това у нас "бизнесмените " са назначени с криминалната приватизация! Реализират баснословни -необлагаеми печалби за сметка нископлатения труд !

13

Бо

преди 8 години

На народък пък 240 депутати на 7,2 млн. население са му много. В Русия Думата е 1200 души на 160 млн. Т.е в Русия на 1 депутат се падат 133 000 души - в БГ са към 30 000 на депутат. Значи в България има повече от 4 пъти повече депутати на човек от населението отколкото в Русия. Значи 240/4 - депутатите трябва да са не-повече от 60. Точка. И да няма спекулации, че по-малко депутати щели да защитават по-лошо интересите на избирателите. Това са глупости.

12

хаха

преди 8 години

25 дни много, но 10 дни от празници са ок :). Позовавайки се на поист 9 явно ако намалят празниците ще си намалят собствената почивка :).32 дни - живи да ги ожалиш!!!!

11

Анонимен

преди 8 години

Красито от Герб не знае ли, че докато учениците са във ваканция учителите ползват от платения годишен отпуск а не излизат и те във ваканция. Освен това дават и дежурства, а като им свършат полагащите се дни са на работното място без значение, че няма учебен процес има доста други дейности, които извършват освен преподаване и то за 500-600 лева заплата.

10

Анонимен

преди 8 години

Абе какви са тези дебати бе. Предложило нещо популистко онова комунистическо магаре Кадиев, новият проект на Пеевски, и парламента цял ден с глупости ще се занимава.

9

Баси Държавата

преди 8 години

Eбати нагледците!А за народа е посилно,вашето отсъствие и постоянни ваканции/пример-Ахмед Доган/.А за бизнеса,дето кара S-класи и хвърля пари по фолкаджийки и вечно няма пари за заплати,а иначе служителите гледат ,как шефовете им харчат за какво ли не.***!

8

Анонимен

преди 8 години

А две години майчинство търпят, а!

7

Анонимен

преди 8 години

Има някои неточности в статията, предполагам умишлено. Платеният годишен отпуск на депутатите е 32 дни, но в него не влизат огромните почивки които си гласуват по празниците. С тях почивката на депутатите става над 60 дни - с други думи това са два месеца, през които те не ходят на работа. Да не говорим и за техния клас /трудов стаж/, който е различен от този по Кодекса на труда и е по специален закон, както например са в съдебната система.

6

Анонимен

преди 8 години

32 дена, ама друг път. А всички останали ваканции когато официално Парламентът е затворен? Или Коледната Великденската и ваканциите преди избори не се броят, а? Та я прибавете към ваканциите 32 дена и да видим колко се получават? Да не говорим, че масово тия не ходят на работа или закъсняват. Поне за тоя цирк с липсата на кворум всички знаем. Та тия са малко нагли, а?

5

Анонимен

преди 8 години

То и техните така наречени ваканции са непосилни за народа, но ного никой не го пита!

4

о

преди 8 години

Няма да стане бизнеса се бил натоварвал много и не го приеха

3

Бизнесмен

преди 8 години

Някой знае ли колко ще ми струва покупката на депутат ?Има ли отстъпка за количество ?А цяла парламентарна група ?Благодаря предварително.

2

Анонимен

преди 8 години

А значи на бизнеса 25 дни са му много, ама дУпетатите могат да почиват повече от учениците. И щото така? Да не са се преработили нещо?

1

Анонимен

преди 8 години

А депутатските почивки от по месец около Коледа, Великден и двумесечните през лятото са непосилни за народа !