43

Анонимен

преди 8 години

Децата сами няма да изберат как да се забавляват , ако не са родителите им, да им купят костюми и да ги заведат на тези безмислени партита, на които присъствах случайно миналата година в софийски МОЛ.Нищо ценно, нищо забавно, нищо положително нямаше в тях, само крясъци и промиване на детски мозъци. Жал ми е за поколението, което расте, обградено от невежество, цинизъм и липса на морал.

42

ДО НЕЗНАЕЩИТЕ 1

преди 8 години

След това разпалвали огромен огън от дъбови клонки, на който според техните вярвания принасяли жертви плодове, животни и дори хора, за да угодят на бога на смъртта Сауин. Оттук води началото си и обичаят да се ходи в тъмното облечени в костюми на привидения, вещици, гноми и всякакви зли духове. Следвайки този обичай, живите влизат в съюз и общение със задгробния живот.

41

Анонимен

преди 8 години

Долен, продажен, чуждопоклоннически и самоунищожаващ се народ - това сме ние !!!

40

ДО НЕЗНАЕЩИТЕ

преди 8 години

Празникът Хелуин възниква в предхристиянски времена сред келтските племена, населяващи териториите на съвременна Великобритания, Ирландия и Северна Франция. Келтите вярвали, че животът се заражда от смъртта. Затова началото на новата година те празнували през есента (нощта на 31 октомври срещу 1 ноември), когато според техните вярвания настъпвало времето на студа, тъмнината, разложението и смъртта. През тази нощ келтите прославяли езическия бог на смъртта Сауин. В навечерието на новата година друидите (жреците на келтските племена) заповядвали на хората да угасят всички огньове в къщите си. С

39

Киро

преди 8 години

До АнонименЗнам много добре какъв е - келтски празник! Задокеанските *** са го приели. Те нямат култура, както нямат и национална кухня - ядат мексикански, италианско, гръцко. За какво му е на народа ни Хелоуин като си има Кукери?! Можеш ли да ми отговориш?

38

интересно

преди 8 години

До Анонимен 62 Кое е забавно ???

37

лекар 1

преди 8 години

До Анонимен 53Чел съм , искаш нещо да ти обесня ли ???кажи какво , чедо ???ми ти на по-голям атеист и от Волтер ли се правиш ???що така ???До някое време , като наденеш бурката , да не ревеш !!!

36

Анонимен

преди 8 години

Руснаците днес цял самолет натъпкан с хора и деца свалиха в чест на смъртта - хелоуин,така ,че цял свят отбелязва този ден.Иначе децата се радват и моето също,забавно е

35

Киро

преди 8 години

До Анонимен 52На Кукеровден няма психопатски ходения по къщите и извратенящини от хорър филмите. После що хамериканците били психясали крейзита дето стрелят по колежи и училища! С кукерите плашим болести и злото! Хелоуин кое плаши?!

34

Анонимен

преди 8 години

Доста извратено забавление, което основно се толерира от медиите, а е ясно те чии интереси обслужват. Обикновено забавленията са свързани с положителни емоции, породени от нещо весело и смешно. Не виждам нищо весело в това да издигаш в култ смъртта с всичките и символи, това е пошло и налудничево. А най- страшното е, че така се размиват представите на децата за добро и зло и след години ще се чудим защо стават агресивни и неуравновесени. Нека поне за тях помислим!

33

лекар

преди 8 години

До Анонимен 47 спри дрогата , казах ти вече

32

Киро

преди 8 години

Хелоуин - празникът на психопатите и извратеняците. Чудовища, монстъри, зомбита, простотии. Всичката западна гнусотия из*срана тук. Л*айна да са, ама нали са западни - ядат ги българите с гордост!

31

тцтцтцтц

преди 8 години

До Анонимен 42на какво си ???не е качествено май ???

30

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 42Има,Георги Димитров,гошо тарабата!В името на "светлий комунистически идеал" продаде и народ,и държава!Левски не е предал никого!

29

Анонимен

преди 8 години

Хелоуин е Ирландски празник а не Амеикански .Вярно ,че хелоуин е окултен празник но децата се радват,този празник е за тях.Ние също не сме стока с нашата измислена иистория която в по голямата си част е лъжа и измислица.Трябва да се научим да приемаме действителността и истината а тя е ,че нашата история и нашите празници са окултна измишлюотина като велик ден,коледа,Лазаров ден,трети март е най измислен,а по измислен герой от Васил Левски в българската история НЯМА.

28

Анонимен

преди 8 години

КЪДЕ Е СТАТИЯТА ЗА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ ?!

27

Анонимен

преди 8 години

Само да попитам на какво точно учи децата този празник Хелоуин. Наплюха хората за тричането на кучета, а за децата никой не мисли.

26

Анонимен

преди 8 години

Тиквата султан на тикви.

25

Анонимен

преди 8 години

За много голяма част от българите това е просто един случаен факт, че са се родили на тази територия. За тях България е нищо не значещо понятие следователно бъдещето на тази страна не ги интересува :)

24

Анонимен

преди 8 години

В момента в България сме като при етруските-безкритично приемане на всичко чуждо,и задължителното възхищение от него!Иначе не си модерен и не си демократ!Знаете какво е станало с етруските,нали!?Е,това ни чака и нас!