63

Анонимен

преди 8 години

Преди 35 г. имах подобен случай с дъщеря ми. На другия ден отидох при директорката и я предупредих, че ако заваря тая учителка в детската градина ще отида в отдел народна просвета и ще подам оплакване. Същия ден учителката беше уволнена, а децата които бяха малтретирани спокойно продължиха да посещават градината. Имаше ред тогава.

62

Край

преди 8 години

до Българин. Изкуството да възпиташ човек не се е променило много от хилядолетия. Давам и рецепта за производство на некадърници:1. Раждаш 1 дете след като си си задоволил всички материални щения 2. Държиш го на памперс до 4г. 3. Водиш го по всички възможни детски клубчета и курсове 4. Правиш го смисъл на живота ти и посвещаваш цялото си време и усилия на него. След 20г. имаш наркоман или неработеш и неучещ хаймана, фитнесманяк дето налита на бой на майка си или очилат дебел зубър- аутсайдер.

61

П.Петров

преди 8 години

Децата по принцип си преувеличават и доста често фантазират. Ако детето в къщи е оставено да прави каквото си иска и не е научено да спазва правила, само с извънредни мерки може да му се наложи да спазва правилата в градината. Не съм педагог, но опитът ми като родител е показал, че наказанието може да е викане, лишаване, отблъскване и изолация от общо занимание. Унижението и боят не ги считам за уместни, защото смачкват личността и аз не ги използвам, но в крайни случаи и малки дози, може и да помогнат!

60

:)

преди 8 години

Чета коментари на хора, които казват "лигавщини" че са това, че имало "пошляпване" преди и тн... Може ли да Ви задам въпроса Възпитателните методи, които възхвалявате ли са причината или нещо други да си отгледаме сегашното поколение и дали случайно начините, които сме имали "досега" не са причината да мразим толкова мнго неща в живота си в момента...

59

Българин

преди 8 години

Защо е толкова трудно да разберете, че "строгост" и "дисциплина" нямат нищо общо с "насилие" - физическо или душевно. Едното е възпитателно и необходимо, другото е деструктивно и вредно. Точни дефиниции да давам ли?

58

Българин от "Св

преди 8 години

Моля, да не бъда разбиран погрешно - има деца чиито родители не им дават достатъчно внимание и любов. Тези деца се превръщат в агресори, наркомани, крадци и т.н. Т.е. превръщат се в своите родители. На тези деца трябва да им се обърне специално внимание. Има професионалисти които се занимават с това. Наричат се Психолози. До колкото съм чувал те не лепят тиксо, не затварят в тъмната тоалетна, не оставят отворени прозорци през зимата в спалните помещение...Те разговарят с децата и с родителите!

57

Българин

преди 8 години

До РодителИменно. Повечето от коментиращите нямат деца и всъщност нямат идея за какво иде реч. Имала налудничав поглед майката от видеото... Боооже...

56

Край

преди 8 години

Който има дете знае че има моменти в които детето те провокира за ду му стане ясно кой определя правилата. В такива моменти няма лигундрене - трябва срогост. Не са му направили нищо на лигльото че да се оревава света по всички телевизии.

55

Българин

преди 8 години

До КрайТака са живели хората в Средновековието. Може и днес, но в Азия, Африка, вече писах за това.

54

Анонимен

преди 8 години

Bashta i na bednoto dete , zashto ne stroshi kokalite na orostata tapa daskalica? Samo ovce li ostanaha v Balgaria? Predi 89 -ta vrazvaha lyavata raka na decata levichari. Ako e nenormalna v Karlukovo, a ne da posyaga na chuzdi deca. Na neinota, taka li lepi ustata?

53

Родител

преди 8 години

Като чета коментарите на *** неграмотни по-долу, изобщо не се учудвам, че поведението на тази, т.нар. учителка, се приема за нормално. Много ми е интересно, ако *** имаше деца, как би реагирала? Саморазправа? Най-вероятно. Тъжна гледка е БГ и без (и)мигранти

52

Край

преди 8 години

РЕЦЕПТА ЗА СВЕСТНИ ХОРА: Раждате си 4 деца. 1. Молите се да са всичките живи и здрави. 2 От съвсем малки им възлагате отговорността да се грижат едно за друго. 3. Не робувате на децата си и не жертвате интересите си и партньора си за тях. Децата не са ваши след около 18-20г. ви напускат и живеят собствения си живот. И ще си получават шамарите от него.Тази лепенка е едно нищо. Телевизията разсипа света.

51

пораснало дете

преди 8 години

И мен са ме тормозили учителките в детската, моля се да ги срещна днес и да им отпоря главите! Много им беше лесно малко дете да го малтретират, ама сега ше клекнат мършите!

50

Анонимен

преди 8 години

До АнонименКой я е вързал да го работи това, като не и стигат парите.

49

Българин

преди 8 години

До КрайНасилието е проява на безпомощност. Затова отдавна е отхвърлено като метод за възпитание - в цивилизованите страни. Ако не ви харесва тук, свободни сте да заминете за Азия, Африка, изборът е голям.

48

Българин от "Св

преди 8 години

Вие служители които работите за стотинки на час - клети сте и Ви съчувствам. Но не моето дете ви е виновно. Не децата на България са Ви виновни. Виновните, вие вече ги идентифицирахте... Знаете къде са. Знаете какво трябва да направите. А ако не го направите - виновни сте си сами. Съжалявам. Наистина съжалявам ако това което казвам е новина за Вас.

47

Българин

преди 8 години

До Анонимен 53Госпожо, колко плаща държавата или общината е въпрос от недоволните към работодателя си. И ако не се намери задоволително решение, недоволните са свободни да напуснат с едномесечно предизвестие. Госпожо, няма състоятелна причина за проява на насилие над беззащитно дете. Да го наречем животинско, но те и животните не правят така. Това е криминално деяние.

46

До 55

преди 8 години

Никой ни Ви измъчва децата, а липсата ви на родителски капацитет и несъздаването на навици, когато трябва е страшното и лигочите ВИ измъчват възпитатели и околни! Замислете се и върху това!

45

Анонимен

преди 8 години

*** и сензацията !!!Учителките от десетки години така плашат децата:Ако не спят - ще им залепят очичките с тиско. Ако не слушат - ще ги дадат на дядо Торбалан / баба Яга / Чичко Милиционер, ще им нашляпат дупето и тем подобни...Що за *** "сензация" за Бога !!! Очаквам следващата статия да е "Учителка системно заплашвала децата с това да ги даде на извратен дядо за блудствени действия (дядо Торбалан)"".ТО БИВА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ПРОСТОТИЯ, АМА ТОЛКОЗ ЧАК....

44

Анонимен

преди 8 години

С тези циркове изиграни от майки за някаква мимолетна слава която ще е от ден до пладне, другата седмица никой няма да си спомни за нея, има само вреда за децата. Учителките ще престанат да показват на децата кое може и кое не може. Родителите ще го усетят един ден но няма да обвинят себе си. По-старите знаят, влизаш в училище и спазваш правилата. Не спазваш, намаляване на поведението. Неуважението към тези институции които възпитават децата ви ще платят родителите като тази майка. Но ще е късно