82

Ястреб

преди 8 години

До Анонимен 156И къде казваш е бил цэнтърът на Великата Османска империя? Село в Полски тръмбеш?Булгаааар булгаар .....

81

Анонимен

преди 8 години

Този които твърди, че преди 200 години в Европа е нямало цивилизация е или провокатор или много неук човек. Най-древната цивилизация в света сее намирала нантеритория на днешните балканини в най голяма част на днешна България. Става въпрос за Траките и техните златни съкровища у обработени злато във форма на маски и други предмети, и това във време, когато по други места на света още са откривали "топлата вода".

80

Анонимен

преди 8 години

Да Цариград е бил център, но на Византийската империя, нали се сещаш? А преди това е имало и Римска империя, която е дъществувала 10 века, така че вземи да си хеърлиш учебника по история дето ви учат в Турция а? ;)

79

каймакам

преди 8 години

Тук някои хубавци яко си фантазират. За независим кюрдистан пийте една студена вода понеже и кюрдите не го искат. После и света не го желае. Една Палестина е достатъчна. Турция е последният гарант на българската държава от ИД и вместо да се кефите на този кьорав шанс продължавате да сте същите.

78

До 151

преди 8 години

Е и? Какво мислиш че ще постигнат?Който сее ветрове-жъни бури!Само гледай ксто дойде време за жътва.

77

До 150

преди 8 години

Това е признато от цял свят и се изучява от военните академии на всичко водещи държави, защо ли? Има защо! Също както е признат от цял свят и ГЕНОЦИДА на турците върху арменцитв и другите поробени народи. Турците освен мъки и страдания и турското кафе, нищо не са дали на света! Кажи ми само 1 нещо което е било изобретено от турчин, само 1? Няма да се сетиш, турчина е *** човек, който гледа на където му завъртиш главата.

76

До 147

преди 8 години

Да сега българия не е богата страна, но това няма да е вечно. Само до преди 25 години ( преди 1989г.) БВП е много по голям от на редица западно европейски държави, а за Турция няма смисъл да споменавам. Също така България е БИЛА на първо място в Европа по производство на различни стоки ( от селско-стопански до лека и тежка промишленист, по стомана, злато, олово и др.) и на едно от челните место в Света. Да сега не сме цъфнали и вързали, но там дето е текло нали знаеш?

75

До 144

преди 8 години

Не съюзническа, а българска, БЪЛГАРСКА. България събира 900 000 армия при 4,5 милиона население, което по това време я прави най голямата армия света по брой на населението. Добре и да четеш и от други източници освен от правилните (турските) ;)

74

Анонимен

преди 8 години

И не забравяйте че България е вечна, че е най старата държава в света и че е създадена много преди турската държава и ще остане много след нея. Амин.

73

Анонимен

преди 8 години

Подариха ама другия път. Май много бързо забравихте балканските войни, когато българската армия превзе "непревземаемия" Одрин за 3 дни и когато армията ни громеше турците пред вратите на Цариград? Дааа знам, не е приятно да си го спомняте, но пак може да стане, така че не ми разправяй колко сте велики.

72

Анонимен

преди 8 години

Като чета форума, голям страх ги тресе на турците от независима кюрдска държава, и има за какво. Сигурно Ердоган си пикае в памперса при тази мисъл.

71

До 135

преди 8 години

Абе ще поживеем и ще видим каква ще границата, кво ще кажеш? Само навлюдавай внимателно събията. В момента Турция няма нито един съюзник и е в лоши отношения с абсолютно всичките си съседи. Само гледайте като Кюрдистан обяви независимост и Турция се опита да направи нещо, ще бъде смачкана от въоръжените сили на Кюрдистан и на Иран.

70

Анонимен

преди 8 години

Ердоган и *** му затова толкова лаят срещу ПКК и всеячески подпомагат ИД, но като видяха, че кюрдския народ се справя доста добре с тая *** и започнаха да ги бомбандират абсолютно незаконно, но и това няма да ги спре, Независим Кюрдинстан идва като бързия влак.

69

Анонимен

преди 8 години

Ами като си толкова ербап(турска дума) *** и обяви независимост, айде да те видим ;)В България за разлика от Турция малцинства няма и ти много добре го знаеш. А относно кюрдите в най скоро време ще си имат чисто нова държава върху откраднатата земя от т.нар. турци, които май са малцинство в собствената си държава. Процеса е започнал, само стой и гледай ;)

68

До яштр.. ..

преди 8 години

Да, то за това целия свят призна зверствата и геноцида извършен от турците, защото не знаят историята нали? Хехех

67

Анонимен

преди 8 години

роби сте били и роби ште си останете това е истината за вас

66

Анонимен

преди 8 години

Аз пък се чудя кога най-накрая ще има свободен Кюрдистан, защото както знаем 45% от населението на днешна Турция са кюрди, които също така разполагат и с автономия в съседен Ирак и Сирия. Айде скоро свобида за кюрдите и другите поробени българи, гърци, арменци и др. в днешна Турция. Амин.

65

До 121

преди 8 години

Ей пропагандатор, ти да не мислиш, че ние сме неуки анадолци и не знаем каква е била историята? Единстяените права на поробените народи е била да умират с повод и без повод. Има стотици-хиляди писмени доказателства и свидетелства за безкрайните турски зверства върху християнските народи, така че не си прави труда да припагандираш тука. Айде чупка.

64

Анонимен

преди 8 години

Най-добрия, най-стратегическия ход би бил Русия и ЕС да влязат в съюз и тогава ще бъде изграден нов световен ред!

63

Анонимен

преди 8 години

Значи в голямата си част населението на Турция не желае да влезе в ЕС, също така в голямата си част населението на ЕС не желае Турция в съюза. Та за какво са всичките тези напъни не разбирам?