28

Дари

преди 9 години

Лекарка съм и си докарвам 2000 с яко бачкане,а съпругът ми е IT специалист и печели 3000,т.е. ако си високо образован,амбициозен и не те мързи и в България ще успееш.Младите обаче искат малко учене/някакви измислени специалности/,бърза реализация и висока заплата-нямат търпение,упоритост и хъс да се катерят към добра реализация.Ако си мислят ,че в чужбина ги чакат с отворени обятия жестоко се лъжат.

27

ИСТИНАТА

преди 9 години

БРОЯ НА ЗАВЪРШВАЩИТЕ СТУДЕНТИ Е В ПЪТИ ПО МАЛКО ОТ БРОЯ НА СТУДЕНСКИТЕ МЕСТА В УНИВЕРСИТЕТИТЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ БЕЗ ПРОБЛЕМ КАК НАКЪДЕ ....И АКО ОЩЕ СЕ ПИТАТЕ ЗА КАКВО СА НИ ТОЛКОВА ВИСШИСТИ Е НЕМОГА ДА ОТГОВОРЯ НА ТОЗИ ВЪПРОС....

26

Анонимен

преди 9 години

мъка мъка ,мутрокапиталситите и дребните пишман бизнесменчета в Бг имат нужда от млади квалифицирани кадри ,които да работят п о12 часа ,с пвисока производителност и за български заплати.Бързо да убеждавате младите как ще умрат от глад ако напуснат Бг-то и как трябва да стоят в Бгто.Нооо междувременно си отваряйте бюра п отруда в ромските махали ,там многоооо младеж много нещо има..

25

до 18

преди 9 години

интересно имам състуденти в Словакия,германия,Дубай,Великобритания,Сащ,имат си арбота и жилище /защото образование+език + труд само в Бг е равно на мизерна заплатка /ама верно не се познаваме -селските берачи на рози вземат п о10 -20 лв на ден в бг ,а миячите -по''черноморието'' 300-400лв на месец -я ги сравни с любимите ти берачи на ягоди и миячи на тоалетни ''в чужбина'' :)) понеже такава ти е средата ...

24

честито

преди 9 години

Весели млади хора броят до 12 и празнуват влизането си в редиците на световния пролетариат. До днес бяха равни. От утре едните ще бъдат работници, служители и прислуга на другите. Детстово свърши! Вече се работна ръка.

23

до 19

преди 9 години

До Анонимен,фактите са си факти -цените ,мръсотията ,обслужването по ла*номорието -това няма как да се измисли с цел ''пропаганда''никой нищо не ти'' вменява ''.Хората имат парво на избор - къде да почиват Икъде да живеят .Мутрите ос8аха държавата и сега се разчита ''младите '' да си жертват живота за да ..какво -да работят за мутрите за 600 -800 лв СРЕДНА ЗАПЛАТА ?

22

до 17

преди 9 години

Никой нормален, млад и амбициозен човек не би останал в този разграден двор, уж европейски, но управляващ се по евразийски - мафия, олигархия, пропаганда и беден народ.-Наивнико, в Америка мафията е още по-силна, пропагандата промива мозъците на всеки живеещ там, олигархията е невероятно силна и нагла, а народът е с все по-ниски доходи сравнен с елита, на когото те служат.

21

@@@@@@@@@@@@@@

преди 9 години

Тези, който имат потенциал, който са борбени - те намират път за развитие и по-добър живот , било то инженер тук в България или мияч на чинии в Германия...Тези, които са мързеливи, цял живот остават на дъното и не само, че не съжаляват за това, но и упрекват системата , политиците, стоят по сайтовете и се правят на умни и неоправдани.....Няма нищо даром! За хляба или Бенлито - трябва борба.... ;)

20

Анонимен

преди 9 години

Млади хора, не четете изобщо коментарите на разни одъртели злобари, които се комплексират само от мисълта, че някой ще замине и ще се реализира. Тези коментари са писани от изметта на обществото, заради която България е в това положение. Бягайте и се реализирайте. А дъртите злобари да си стоят в България и да пишат злобни и безмислени коментари. Те цял живот друго и без това не са правили.

19

Анонимен

преди 9 години

За да се реализираш като личност трябва яка борба, а младите са научени само на консуматорство. На запад не е по-добре в тази насока и конкуренцията е по голяма. Впрочем ето пример от днеска за трудова "реализация" у нас. Мой познат кандидатства за работа на средно ниво, но при събеседването с шефа на фирмата и активист на ГЕРБ му е поставено условие. Или става член на партията или не го назначават. Той отказа.Сега наясно ли сте защо икономиката ни е такава и защо борбата трябва да е по-силна?

18

мм

преди 9 години

по скоро е вход

17

Анонимен

преди 9 години

Вменява ни се, че всички млади и умни трябва да избягат, че куротите ни са най-лоши, че здравеопазването ни е най-лошо, че образованието ни е най-лошото, че политиците ни са най-лошите/с това и аз се съгласявам/ и т.н. Цялата държавна политика е насочена към самоубийство на България. Забележете, ние сме държавата с най-ниски заплати и най-ниски данъци в Европа, мечта за всеки производител, но производители у нас не идват?! Всички големи проекти сами ги спираме. Това се нарича самоунищожение.

16

ИСТИНАТА

преди 9 години

ИСТИНАТА за съжаление е такава--90% от тези млади хора ще мият чинии и *** на запад...ще берът ягоди и ще гледат старци.Останалите 10% ще им "върже"малко повече-някоя мацка ще хване стар коцкар с парички,накой друг ще се уреди във фирмичка и т.н.НО....така са ни определили съдбата от Брюксел--на тях не им трябват умни и кадърни хора--на тях им трябват бедни и послушни работници--това сме ние--източноевропейските роби.

15

Анонимен

преди 9 години

Никой нормален, млад и амбициозен човек не би останал в този разграден двор, уж европейски, но управляващ се по евразийски - мафия, олигархия, пропаганда и беден народ.

14

Анонимен

преди 9 години

Няма лошо, нека отидат и видят, сега му е времето докато са млади, пък ако имат възможност и да се изучат в някой добър университет, па после ако рекъл Господ един ден като се пооправят нещата тук, може и да се върнат

13

Анонимен

преди 9 години

Висше образование е много обща категория , абстракция която почти нищо не показва.От завършилите право , ,разни там икономисти , юристи , социолози , политолози и т.н , за дисциплини които не са наука , а само се наричат наука , терминал 2 е да отидат ,там да учат , да се върнат и тук да разтягат локуми.За лекари , инженери , агрономи , за реални представители на науката , терминал 2 освен реализация е оцеляване .България се превръща и като политическо , географско , социално , етносен и икономически смисъл , в тотална абстракция и за хора с такава квалификация място няма.

12

до 10

преди 9 години

До анонимен има места за инженери много ,на повечето плащат 500 -800 лв обаче ,когато навсякъде дават п о3000 лв -тогава ще имат много кадри.Аз пък имам познат инженер -4000 евро на месец ,в Германия /без да плаща квартира защото живее при приятелката си /и това е защото не е стар кадър ,разбира се ..всеки с познатите си .*** като номер 9 които познават само берачи на ягоди ,да си разширят познанствата

11

Алтернатива няма

преди 9 години

Горд мияч на евро *** съм. По-добре роб на Запад, отколкото слуга на мутри в БГ.

10

до 9

преди 9 години

До Анонименчалгарки и берачи на рози в Бг -еднодневни договори ,сива икономика, 300 лв НА МЕСЕЦ ,,,много добре ..у Бгто бее

9

анонимен

преди 9 години

с инженерна специалност и анг език смятам че българия е добро мястоимам познати с над 3000лв заплата