108

ончо

преди 9 години

Уважаеми 128, Според теб какво значат 3000 евро!? Занимавам се с проектиране производство и изпитания на газови турбини. Ти във твоята фирма какво произвеждаш за да ти бъда полезен!Аз не стоя зад бюрото. Един добър инженер участва в целия цикъл на производство. И много е важно да разбереш, че не инженера търси пазар а ти като собственик или прокурист ..както искаш се наречи. Като технически експерт това не е моя работа. Мога, защо не. Въпроса е ти като работодател можеш ли да се конкурираш!?

107

www

преди 9 години

До беден шопВ съвременния свят на село копат машини. Трактори, комбайни, редосеялки и тъй нататък...

106

www

преди 9 години

До жекоИ в един хубав момент, когато станем много маймуни на клона, той ще се счупи и ще последва тежко, но за сметка на това продължително падане ;)

105

беден шоп

преди 9 години

само ит спецалисти аа кой че копа на село ??

104

www

преди 9 години

Уважаема редакция,Защо не дадете линк и към видеото, в което премиерът-слънце Бойко Борисов съветваше програмистите да станат овчари, защото в началото на неговия първи мандат именно такъв тип специалисти не достигали?Защо не си припомним масираното мачкане на лекари, не само горнооряховски през същия мандат?

103

жеко

преди 9 години

докато шайка бандити са на власт няма да има производство, като няма производство държавата само има нужда от кредити, като има задлъжнялост то трябва да се работи евтино и т.н.елементарно е

102

Наско

преди 9 години

До АнонименДа наистина е толкова началната заплата за лекар - 600 лв. А той трябва и 5 години още да учи и работи за специалност. И за това да плаща на болницата. Абсурдно е и те се изнасят. Същото е и с инженерите - на тях им трябва 2-3 години за да се научат, но при заплата от 500-600 лева и работа по 18 часа те се отказват и се махат. Имах приятел добър конструктор, но му писна и се махна. Сега работи на бензиностанция и като шофьор в Испания и не иска и да чуе вече за инженерство.

101

Анонимен

преди 9 години

Няма негодни работници , има негодни мениджъри и собственици.. негоден елит.. И най-негодния чистач на кинеф като иде на запад получава 5-6 пъти повече.. Храната и издръжката като в София.

100

ончо

преди 9 години

До 131. Много просто. След 17 часа съм свободен и не мисля за работа. Парите ми стигат и съм доволен. Ако отворя фирма значи да се занимавам предимно с финанси и т.н. а аз си обичам сегашната работа защото ме влече а и за това съм учил. Ето за това

99

Анонимен

преди 9 години

Работих в една фирма за 400лв. и естествено си вдигнах чукалата на втория месец като си намерих работа за 1500лв.След няколко дена в старата фирма пусна обява за моето място за 1000лв.Ще се научат те, хич не им цепете басма, гледайте си интереса, и бъдете мобилни.ДГД

98

до 128

преди 9 години

До Анонименпонеже си машинен инженер :) -чичо м ие такъв -отвори си фирма ,проектира си машините сам ,ползва сина си ,да му доставя частите ,сглобяват ги двамата ,синът му е ел инженер-прави ел инсталациите по тях.Двамата отговарят за дистрибуцията ,направиха си сайт -ето пример как работят за себе си .Не се оплакват че няма кадри :)Ето бизнесмените ще си работят ,и така няма да плащат.Ако искат работници -ще им се наложи /дори и без желание да плащат заплати/.Иначе -винаги могат да фалират

97

До До Анонимен116

преди 9 години

Тези дето даваха 400лв. на инженер бяха преди, когато още имаше инерция от соца. И имаше хора да стават за нещо. И те просто се възползваха.Но вече няма инженери на килограм както при бай Тошо.Има качествени, но са малко и си знаят цената, и са мобилни. Сега е по-трудно да си чорбаджия-тарикат.

96

Наско

преди 9 години

Това с високите заплати са митове. Работя като системен администратор. С 15 години стаж съм. Работил съм различни фирми и повече от 1500 лв. не дават. Отношението е идиотско. Може би в София ще взема малко повече, но не ми харесва там и разходите са по-големи. Програмистите взимат малко повече. Българският работодател не цени кадрите, няма възможности за развитие. Той иска роб и ако може и ти да му плащаш. Държанието му е като на феодал, а за интелект и култера не ми се говори.

95

Анонимен

преди 9 години

За умните бизнесмени тука -лекарите ,адвоактите ,нотариусите моагт да си направят фирма ,предлагат услуги,Комп/специалисти също могат да си направят -ама вие ''умници'' забравяте едно -всички тези фирми имат нужда от клиенти :)платежоспособно търсене.Кеф ти да имаш офис и фирма ако п о цял ден никой не влиза в нея? В Родопите -си отворете офис и чакайте оборот.Ама нали младите са проблема -ето мигрират си хората,проблема остава за вас ''абе няма млади кадри бе няма потребление бе ,уааааа''...

94

Анонимен

преди 9 години

О много it специалисти тука ,се заформил специализиран чат:).гледам че имали нужда от кадри в туризма ,горките .Аз им трябвам май ,ама за 400 -500 600 лв заплата могат да го д*******т,милите хотелиери.Мда образование ,2 чужди езика ,стаж .няма нужда да ме ''образоват/понеже тук се явяват защитници на ''бизнеса' 'чевидите ли ''младите не стават бе''/.Та за всичко това по 12 -14 часа ,дневни и нощни смени за бг хотелиери няма да работя :).А те да си наемат пенсионери -защото ''старите ''стават :)

93

Анонимен

преди 9 години

Феодалния капитализъм в България още има някоя и друга година живот-баламите ще свършат и робовладелците ще трябва да търсят от къде да внасят хора...По весело ще стане тези 1 милион държавни и общински служители рано или късно като почнат да ги съкращават-такъв вой ще настане :)

92

финансист

преди 9 години

Много лесно и просто отговарят някои пишман работодатели . Като не ти харесва направи си фирма сам . Е каква фирма да си направи лекаря , архитекта , учителя и т.. н. С това просташко самочувствие назначените капиталисти ще си работят сами . Не всеки има капитал или имоти за заем от банка да си направи фирма. В Западна Европа може лекаря да взима 5000 - 10000 евро а тука 600-800 лв. Айде у лево и си работете сами другари капиталисти .

91

ончо

преди 9 години

Уважаеми Чорбаджии, Предлагам си услугите като машинен инженер. Имам 10 годишен стаж по специалността си в Германия и Англия. Очакваното от мен работно време е 40 часа седмично и заплата 3500 Евро и 30 работни дни отпуск, както е тук. Ако ви изнася офертата, очаквам вашите предложения и ако е достатъчно добра се прибирам в България. Ако ли не успех в търсенето на евтина работна ръка.

90

Анонимен

преди 9 години

в една страна няма само инженери или it специалисти ,трябват и други кадри :) в Бгетото е толкова изпаднало всичко ,че в момента има много и всякакви работни места.:) Номилата дъражва и бгбизнеса явно трудно арзбират че свободен пазар не се съвместява с робство ,крепостничество.Няма да работя вБг ,няма да внасям осигуровки в Бг ,ако ще бг бизнеса да се хвърли от някой мост целокупно така.:)И много плащащи данъци ей,по отчетите на НАП повечето фирми не плащат данъци.Та така с мутри бизнес- не

89

Анонимен

преди 9 години

Икономиката не е наука а ционистка религия за грабеж.. Човешки ресурси са методи за поробване на човеците.. Повечето фирми за човешки ресурси са инфраструктура на ЦРУ , ЦРУ определя кариерата на човеците , особено на скъпоплатените работни места.. Тях не ги интересува какъв специалист , а какъв вид психика имаш , имаш ли робска психика нямаш ядове дори да си негадяй..