13

Райна

преди 9 години

Aбе гламав народ. Тръгнали да се зъбят какъв празник било...Я си празнувайте каквото си искате, както ще направят всички хора, които не са се дали на негативизма!Изкривени били ценностите. Изкривени са душите ви, щом и от това си правите проблеми още от сабалям.На празнуващите- Весело изкарване и много любов!

12

ами

преди 9 години

Днес е голямата задушница!Да си спомним за нашите починали близки,които ще бъдат вечно в сърцата ни!

11

мнение

преди 9 години

Моето впечатление е, че младите хора се вълнуват по-скоро от Свети Валентин и тук няма общо това, че е католически празник, причината е, че е празник на любовта, а когато човек е млад, чувствата бушуват. По-възрастните поколения пък си зачитат Трифон Зарезан и се събират в компания на маса, на чаша вино и вкусно хапване.

10

Свети двоен празник

преди 9 години

Като ви чета коментари виждам, че не сте прави! Наздраве! Човек като пийне, след това гледа да опъне нещо - и мъжете и жените реагират еднакво! Дали ще има св. Валентин или няма да има, ама хич не го интересува, важното е да има добра доза секс. Св. Валентин е ситуационен празник, зависи от момента. Някои млади хора могат да го празнуват по няколко пъти пъти на ден и така все ден! Повечето възрастни поради немощ стават религиозни и не ги вълнува нито Трифон зарезан, нито Свети Секс.

9

Засегнат

преди 9 години

Преди 22 год. искахме да се оженим със съпругата ми на 21 февруари, но нямаше свободен час, затова по принуда сключихме брак на 14 февруари. Никой не беше чувал за Св. Валентин. 10 години по- късно трудно намирахме места по ресторантите на тази дата. И на мен ми е болно, че забравят българските традиции.

8

набюдател

преди 9 години

и не на последно място вие Медийте пропагандирате в хората виждането и изкривяването на ценностите и така живее в заблуда младото ни общество

7

Исмаил

преди 9 години

Аз празнувам резан Трифон..ха..ха

6

до наблюдател

преди 9 години

Католиците също са християни, с тях не принадлежим към различни вероизповедания!

5

набюдател

преди 9 години

Ще го напиша по ясно и кратко.Братя Българи днес празнуваме с доста по голяма история св Трифон Зарезан отколкото католиците празнуват свети Валентин.Ние сме преди всичко Християни и не зачитаме празниците на други вероизповедания!!!

4

Българин

преди 9 години

Днес наистина има ЕДИН празник!!! И това не е св. Валентин, защото това е католически празник, а повечето БЪЛГАРИ са православни! Не е и Трифон Зарезан, защото този празник е преместен на 1-ви Февруари. Така че остава единствено да празнувам годишнината от сватбата с прекрасната ми съпруга! ;-)

3

Проктър & Гембъл

преди 9 години

Защо трябва да празнуваме католически празник?!? Дайте тогава и "Деня на благодарността", или да си направим един карнавал като в Рио?!? Я малко се стегнете...Преди време ми напълниха главата и с "Хелоуин"...Ама ако питаш 90% не знаят - това човек ли е, статуя ли е, животно ли е?!? Защо толкова много не се обръща на празници като 3 март, 24 май?!? Винаги сме наопаки...затова сме и на това дередже!

2

Илко

преди 9 години

Честит празник (Трифон Зарезан) Наздраве!

1

Трифон Зарезан

преди 9 години

Защо започнахме да празнуваме чуждите празници,а нашите започнахме да забравяме?Кой католик празнува празник на православните християни?Никой!Така ли лесно изоставяме своите празници за сметка на чуждите?Даже през турско не сме забравяли кои сме,а сега доброволно се претопяваме.