334

Шоп

преди 9 години

До до 465продължение ако САЩ не искат да си изплатят дълга на еди кредитор, това ще е знак за всички останали да не използват повече долара--------------- А ако САЩ каже "Ще върна дълга само на тоя, който слуша"?Дали всички хора, компании и государства по Земята ще пожелаят да фалират от солидарност с руските и Китай? А какво ще стане ако Китай посегне да си вземе дълга, на чия страна ще са тези, на които е обещано да си получат парите?

333

Анонимен

преди 9 години

Забрави, Шопе, това беше. Когато Обама призова шефовете на епъл да си върнат производството в САЩ, те му отговориха "сорри, екселенц, в родината няма достатъчно квалифицирана работна ръка".

332

Анонимен

преди 9 години

има индекс измерващ шансовете на деца от бедни родители с какъв шанс са да преминат в средна и по висша класа.с най добри възможности са в сащ,скандинавия западна Европа. в русия ако си от семейство на социално слаби си оставаш маргинал за цял живот. ако си партокрация .,законите не важат за теб, живееш в охолство независимо от способностите и приноса за обществото. руския олигархичен капитализъм няма бъдеще

331

Шоп

преди 9 години

До 472САЩ произвеждат всичко, каквото се сетиш и то с най-добро качество.

330

Анонимен

преди 9 години

По закон, всяка фирма искаща да работи в Китай, трябва да направи смесено дружество с НАЙ-МАЛКО 51% китайска собственност. Така, че никой, никакви мощности не може да изнесе от там. Ще му напълнят чантата с юани (законното разплащателно средство в Китай) и ще го пуснат по живо по здраво.

329

Анонимен

преди 9 години

за мен,най добрия модел е скандинавския.обаче може да се осъществи само от скандинавци. във Финландия,децата на работника,безработния,обикновенния служител учат заедно в едно училище с децата на министъра,банкера индустриалеца. това го има и в други държави като канада,япония. за русия това е фантастика.там социалното неравенство е най голямо в света,за това ви пиша ,че русия е най уродливия олигархичен капитализъм с огромна пропаст между богати и бедни.

328

Шоп

преди 9 години

До Фалита е за балъцитев руския бюджет е заложена най-ниската цена на петрола-60 долара и това не е шоково,а предвидена ситуация------------- Мда, явно руския ти куца, чел си нещо, но не си разбрал НИЩО.Текущият бюджет на РФ е бездефицитен при $93/барел средногодишно, а 2015, 2016 са смятали при цени $96 и $97. А тя отива към $75, което по груби бакалски сметки е дефицит от10%.

327

до 467

преди 9 години

Колко гигантска икономика видя? САЩ произвеждат:- оръжия;- селскостопанска продукция.Оръжията им ги купуват основно (и принудително) съюзниците им). На извънблоковите страни Русия продава в пъти повече оръжия от САЩ.Селскостопанската им продукция е изключително ГМО.

326

468

преди 9 години

за китай нещата не стоят точно така.държавния дълг е малък, обаче корпоративния дълг на китайските компании към американски германски италиански френски и др компании е огромна,около 17 трилиона долара. отделно много от производствените мощности които работят в китай са собственост на чужди компании,например на мерцедес и дженерал моторс. китай никак не е в цветущо положение. когато труда на роботите стане по евтин от труда работниците,тогава проблемите за китайската икономика ще се увеличат

325

НФБ

преди 9 години

До РеалностКОМПЮТРИТЕ И КОМПОНЕНТИТЕ ЗА ТЯХ ОТДАВНА НЕ СА ПАТЕНТ НА САЩ...БЯХА ЗАДМИНАТИ ОТ АЗИАТСКИТЕ СТРАНИ..ЧЕТИ БЕ ЧОВЕК...НЯМА СРАМНО В ТОВА ДА ПРИЗНАЕШ И ПРИЕМЕШ И ДРУГА ИСТИНА ЗА СВЕТА...НЕКАЗВАМ ЧЕ НЕЩАТА В РУСИЯ СА ЦВЕТЕ...НО СЕ МЪЧАТ ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ОТ ХВАТКАТА НА САЩИСКАТ ДА ИНВЕСТИРАТ В СТРАНАТА СИ А НЕ ДА СЕ ИЗНАСЯТ КАПИТАЛИ ОТ ОЛИГАРСИТЕ В САЩ..ДНЕС РУСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ КЪМ САЩ СА СПРЕЛИ..ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ И БЪЛГАРСКИЯТ ПЕНСИОНЕН ФОНД НАДУВА АМЕРИКАНСКИТЕ ФОНДОВЕ..ПАРИТЕ НИ СА ТАМ

324

до 465продължение

преди 9 години

Освен това, ако САЩ не искат да си изплатят дълга на еди кредитор, това ще е знак за всички останали да не използват повече долара. Америка ще трябва да пазарува на разменни начала. За да купи 1000 тона дрехи за зимата, ще трябва да даде своя стока, а не хартийки. И ще им се наложи срещу пури от Куба да им дават Ф15.

323

Анонимен

преди 9 години

До 465 реалностНе си мисли, че е толкова проста работа печатането на пари. Ако Китай си поиска дълга от САЩ, последните трябва да го изплатят с реални ценности, пък били те и царевица. Ако не може, САЩ ще се прости с част от активите си. Например да си даде флота на Китай или примерно метрото на Ню Йорк и пр.. Другия вариант е война, но според американски изследвания война със Северна Корея ще им струва най-малко 200 000 жертви. Какво ще е с Китай, сам си пресметни.

322

463

преди 9 години

ти бил ли си в сащ, защото аз 4 пъти съм ходил в сащ, а в русия съм работил 2 години. в сащ видях гигантска икономика,невероятни технологии и организация на труда. за русия трябва да знаеш и че това е най олигархичната и социално контрастна страна.,100 най богати притежават 30%от богатствата на държавата.русия е капитализъм в най уродлива форма

321

Анонимен

преди 9 години

Представена е само една гледна точка - тази на Русия, макар и с претенция за обективност.

320

Реалност

преди 9 години

колкото и да ги мразя Сащ няма как да фалират.1. Ако те фалират фалира и Русия защото всички резерви на Русия са в долари2. Сащ могат да обезценят долара но не и да фалират.Те винаги могат да напечатат трилиони и да изплатят дълга си който е в долари.3.За огромно съжаление Сащ са монополисти в света на компютрите-всички компоненти се разработват от щатски компании.А това е бизнес за трилиони.

319

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 459Прав си , САЩ е бутафория, печатница маскирана ,като държава.

318

Анонимен

преди 9 години

По правилата на дуелите, щом САЩ са обявили войната, то Русия изира оръжията. А каже ли тя - "ще водим истинска патаклама", американците ще се наврат в миша дупка.

317

Анонимен

преди 9 години

Според worldometers.info петрол има за около 39 години. Още малко като свалят цената, Китай ще го изкупи всичкия още в недрата. Тогава да видите, как ще му хвръкне цената!

316

до спеца

преди 9 години

каква трева пушиш

315

Анонимен

преди 9 години

русия е бутафория,бензиностанция,маскирана като държава.