139

дам

преди 9 години

Само заглавието е гръмко .... европейска столица на културата и като прочетох , какви градове ще са столица на културата ми стана ясно що за измислица е ...

138

бай Вуй

преди 9 години

До 200Ма то не е лошо човек да се разходи и в Столипиново - може да си купи евтини парцалки, които са абсолютно същите като в "моловете", само дето в моловете са на петорни цени:) Плюс това атмосферата в Столипиново е автентична - хората там си живеят така, както живеят от векове. А ние, българите, дето уж сме по-цивилизовани, всъщност регресираме - живеем като скотове във *** панелки. И се подава някой от вмирисана панелка и вика "Аз съм аристократ, щото не съм роден на село". Комедия!

137

Мила

преди 9 години

Оле, какви ужасни коментари! Какво е това противопоставяне! И 4-те града са супер! Критериите за избор са много по-дълбоки от простото "това е най-якият град". Мразите София, била срам за България?! Та тя е чудесен град. Влиза в сума топ 10 и има сума чужди статии, в които аргументирано обясняват защо е як град и препоръчват да се посети преди да е станал по-известен. Но това по никакъв начин не прави Варна, Търново и Пловдив лоши. Напротив, уникални градове с уникална история, дух и атмосфера!

136

д о уууу

преди 9 години

Много точно, много добро предложение - всички сме от един дол дренки - коооооооооооофти човечета. Ама майната му, важното е да ти е гот.

135

Провинциялиста

преди 9 години

Като чета коментарите ви .... "Столичани" и стигам до един извод.... Не се чудете защо после като излезнете от "Столицата" всеки казва каква *** сте, толкова ли не можете да разберете , че не само София е България! Толкова ли не можахте да разберете , че всъщност вие плюете срещу себе си когато плюете срещу така наречената "Провинция" . Искам да ви питам колко от вас *** са кореняци Софиянци , а ? Доста градове в БГ са доста по-красиви от този СБОРЩАЙН наречен София!!!

134

Анонимен

преди 9 години

КОЙТО ПИШЕ НЕГАТИВИ ЗА ПЛОВДИВ ДА НИ ЗАПОВЯДА НА ГОСТИ.ДА СЕ РАЗХОДИ ПО ГЛАВНАТА.ДА ПОСЕТИ СТАРИЯ ГРАД И АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР.ДА СЕДНЕ И ДА СИ ПОЧИНЕ СРЕД ПРОХЛАДАТА НА ГРАДСКАТА ГРАДИНА И ДА СЕ НАСЛАДИ НА ФОНТАНИТЕ.АКО ИМА ВРЕМЕ МОЖЕ ДА ОБИКОЛИ И ЧИСТИТЕ И ДОБРЕ ОЗЕЛЕНЕНИ ПАРКОВЕ С КАТЕРУШКИТЕ ЗА ДЕЦАТА ИЗ ВСИЧКИ КВАРТАЛИ.ПРИЯТЕЛИ ОТ ЦЯЛАТА НИ СТРАНА- ЗАПОВЯДАЙТЕ В КРАСИВИЯ НИ И СПОКОЕН ГРАД ПЛОВДИВ.

133

Анонимен

преди 9 години

ЕЕЕ, най-после, толкова го чакахме. Ама чак пък Столипиново, защо? Там и 15 млр. няма да стигнат, камо ли да се запази новото.

132

пловдив юбералес

преди 9 години

През 1885г. на 6 септ., Пловдив се отказа от столичните си функции и собствена държава в полза на София и България. В Пловдив още стои сградата на Народното събрание и тази на правителството на Румелия. Днес Европа посочи кой трябва да е културната столица на България.

131

geri

преди 9 години

Честито на Пловдив и нека се предтстави достойно, а 80% от коментарите са просто излишни.

130

платен трол

преди 9 години

До Анонимен 190Това наистина е неимоверно щастие. Да му мислят хората раждани в Париж, Лондон или Рим, милите несретници. Сега е добре да ни обясниш на нас, селяните, кое е това, което е толкова важно, че да съжаляваме, че не ни е на една крачка.На мен например ми е на една крачка морето, на някой друг му е планината или пък някое красиво езеро, интересно, кое е на една крачка от центъра на София?

129

пловдив юбералес

преди 9 години

До АнонименНяма нужда, от Европа ти го сложиха минуса.

128

Т. Илиев

преди 9 години

Не съм пловдивчанин,но живея в този град от 1967 год. Гордея се с това, че той е най-стария град у нас, а и един от най-старите градове в Европа и света. Нека се радваме всички, че е избран за културна столица на Европа, което не е случайно. Отидете в стария град, в музеите, на централната улица, в панаирното градче, в Бачовския манастър и ще разберете, че е така. И колко хубаво би било в този момент да не политизираме всичко и да не се делим на столичани и провинцилисти, на граждани и селяни.

127

X

преди 9 години

До 189Ти пък ако си напуснеш границите на България, ще видиш, че София е най-мизерната столица в Европа. И това го казвам със съжаление. Но то всички областни градове в Бг са такива - мръсни, изкорубени, изпотрошени, изпо***рани... Смрад и мизерия навсякъде. Дори в "елитните" квартали. Така че спести си усилията - тия приказки за парковете и красотата ги пробутвай в някой чуждестранен форум. В Бг е останала за гледане само природата (на някои места) и някои малки градчета, другото е леш.

126

Анонимен

преди 9 години

Ами не всеки е имал щастието да се роди в София, при това в Центъра и всичко да ти е на една ръка разстояние както си казва, при това като си живееш вкъщи и не плащаш наеми. А сега слагайте минуси, селинджъри, да ви преброим колко сте.

125

до 183

преди 9 години

Пич ако си идвал в София и си разглеждал нямаше да пишеш такива глупости - София има огромни зелени площи - Само Борисовата градина е с размерите на половин Пловдив... С тия глупости за мръсотията и нз си какво на София сте много изостанали. В момента София е в пъти по-чиста, по-зелена и по- подредена от който и да е друг Български град. За разлика от провинцията, не само центъра на София е красив и направен. Но това човек завиждащ от село гледайки вече в 14 инчовия кинескоп няма как да го знае.

124

:)

преди 9 години

Логичен избор - и Велико Търново, и Варна, че и София имат своите достойнства, но като че ли само Пловдив е успял да запази белези от толкова много различни епохи. Поздравления Майнаград, от Шопландия.

123

peter5454peter

преди 9 години

ако шарл перо беше жив щеше да напише за пловдив само две думи прказка безкраи

122

от 168-ми коментар

преди 9 години

хАхаха минусите, които слагате само доказва какви комплексари сте и че наистина завиждате на софианците и затова ги мразите, защото сте мързеливи и глупави, което не ви позволява да развиете и вашите градове. Жалки сте хахАхаха айде слагайте минусите комплексарчета от село.. хахАхах гляма радост за околото е завистливия и злобен поглед на провинциалните прасета.

121

peter5454peter

преди 9 години

трябва да поживееш известно време втози древен град пловдив за да разбереш за какво става реч

120

Анонимен

преди 9 години

До до 180Кой знае твоите баба и дядо от кое село са смешка, София преди да стане столица е било едно малко незрачно селце, бил съм в София, освен метрото нищо друго запомнящо нямате. Никаква зеленина, паркове в плачевно състояние, разбити площади, виж мястото на бившия мавзолей какво е, кал малко трева и надраскан бетон отстрани. Вместо да плуете, накарайте местната власт да ви оправи центъра, че се излагате пред туристите, които по презумпция ходят по столиците на държавите. Вие сте още в 90т