25

8

преди 9 години

Нищо добро не чака родители, които толерират подобни изказвания като на хлапето от статията относно възрастта на учителите!

24

8

преди 9 години

Децата трябва отрано да се учат да се справят сами стресови ситуации, като ново училище например. Животът не е никак лесен и ако непрекъснато ги предпазвате от всичко, ще ги направите абсолютно неспособни да се справят сами. Относно възрастта на учителите - възрастта не е порок и не е редно да се налага като такава. Ако един ден имам дете и то се изкаже по такъв обиден начин за бабите си или дядовците, то определено ще се замисля първо аз къде съм сбъркала и ще се постарая да обърна страницата

23

Анонимен

преди 9 години

Този "психолог" Игов сам си е виновен, ако се е подчинявал под игото на казармен режим. В нашата елитна гимназия беше кошмар с дължината на момичешките плитки и цвета на полото под синята престилка и въпреки това намирахме начини да минем между капките, което си беше тръпка. Не са проблем учителите и никога не са били. Първите 7 години са най-важни и търсете отговорност от родителите.

22

ивко

преди 9 години

Стресът на учителите е по-голям от този на учениците.Тях ги стресират многостранно ученици, родители , директори. Нека има млади учители, но първо трябва да се пенсионират на не дотам изперкала възраст.Нека авторката опита 40 години непрекъснато учителстване и тогава ако е в ред с главата да пише материали и да се прави на компетентна.

21

една

преди 9 години

И какво да правим според автора със застаряващите учители - вън на улицата ли да ги изхвърлим? Учителският труд е специфичен и наистина трябва сериозно да се погледне на по-ранното, но достойно пенсиониране на учителите.

20

Анонимен

преди 9 години

"Психолог: Застаряващите учители са шок за малките ученици"Първата ми класна беше само на 3 години преди пенсия, а беше най-добрият учител, който съм имал.

19

Stamat

преди 9 години

Nazna4ili ste vAmpiri za daskali :-D

18

Рали1

преди 9 години

Шок и стрес ли?В училище се УЧИ.Интернет вкъщи или след като са си научили уроците.Казармен режим ли е било преди години-не съм забелязала.В елитно училище съм учила-за първи път правихме скечове,присмивайки се на особеностите в характера и външността на учителите.Тетрадките с бисерите на класната ни още се въртят в класовете.Бягствата ни от час за кино или футболен мач,или просто да идем за закуска.Но учехме,съревновавахме се и се реализирахме-всички отличници и по-слаби-оценки нямаше под 4.

17

Дим4о

преди 9 години

Учител по история, не иска да обучава деца, и не е проблема в заплатата .Децата са се превърнали в ***, никакво уважение към учителите .Родителите не се занимават с възпитание на децата си .Единия алкохолик, другата ***, какво дете да имат .Детето живее на улицата , като куче .Пие, яде и се размножава .

16

аз

преди 9 години

Психологът да обясни какво да правят възрастните учители при положение, че са трета категория труд за пенсия и никой не отчита огромното натоварване , на което са подложени. Системата изобщо не зависи от учителите, те само изпълняват капризите на хората от министерството, на директорите и на родителите. Всички имат изисквания към тях и огромни претенции, а кой ще потърси отговорност на родителите, чийто деца не ходят на училище. Защо винаги нападат най-беззащитните.

15

Анонимен

преди 9 години

Добавете *** и пуйките към уравнението, и ситуацията става плачевна.

14

Анонимен

преди 9 години

Странно как навремето нито бях стресиран, нито демотивиран в родното училище. Май ще да е до родителите.

13

Анонимен

преди 9 години

До АнонименДа! Годините на учителя не са от значение, щом той работи с любов и показва уважение към децата. Ако пък и успява да им поднесе знанията по интересен и забавен начин, да ги провокира да мислят, да е принципен в отношенията си с тях, децата го ценят и не ги интересуват годините му. Друг е въпросът какво му струва всичко това на учителя.

12

Варна

преди 9 години

Материалната база е морално остаряла , учителите също са прогресивно остаряващи. Няма да коментирам методите на обучание , това е още в самите университети . Сбъркана ни е цялата система , в момента в университети всячеси се опитват да запълнят местата и се приемат всякакви хора..

11

Бартер

преди 9 години

Господин,Игов!Хайде да се разменим! 1 година Вие бъдете учител, пък аз ще правя нализи, психоизследвания и прочие на българското образование! След това ще говорим! Стресът на първолаците, петокласниците и осмокласниците ще бъде като погъделичкване по рамото в сравнение с този, който ще придобиете! А пропо:от бабите може да се научи повече отколкото от мамите с разширени зеници!

10

Варна

преди 9 години

"Децата искат в училище да има млади учители, по възможност мъже, или искат учители, които да говорят на техния език, а попадат в училище на някого, който започва да им чете морал и на който нервите му са достатъчно изхабени, за да говори нормално, коментира психологът."Аз съм на 29 години , мисля попадам в категорията млад учител... Заплата 540 лв ( като ми вземат данък , няма да има и 500 лв.) Не знам , каква е мотивацията на децата , но мога да ви кажа , каква е тя за младите учители.. НЯМА

9

Човекът Долар

преди 9 години

Аз работя на Wall Street и съм продукт на българското образование, но моите успехи се дължат на личностните ми качества.Аз съм матриално обиспичен и завладявам световните капиталови пазари. Винаги съм бил техничар в живота.Sent from my iOffice

8

kenneth.thefreckle

преди 9 години

Detzata prekalenno mnozo se natovarvat ne samo s izlishen , no i skonfusvasht material, ot druga strana disciplinata e mnogo slaba, koeto vodi do anti- cotialno povedenie.

7

художника

преди 9 години

Даскалото до 8ми клас е за обща култура, ама всеки даскал иска по неговия предмет децата да са "професори". И от егоизъм и егоцентричност отблъскват учениците и на тях не им се учи.Да не забравяме, че на много места още използват тебешир ... в 21 век???

6

Анонимен

преди 9 години

"Представяте ли си, цял ден да ви учи баба ви!" Пишлемето, казало това, заслужава един шамар през устата! Помня много добре учителката ми от първи клас, възрастна с побелели коси, много разбрана, умна и блага жена, никакъв шок не е имало от възрастта й. А това дете от малко не е възпитано на уважение към никого, със същото пренебрежение като порасне, ще се отнася и към собствените си родители.