24

Анонимен

преди 10 години

За 3 дни и то млади хора да не могат да слязат от планината сами... Явно имат сериозни проблеми или им се е случило нещо, иначе да са се показали вече.

23

Анонимен

преди 10 години

Единственото обяснение, което мога да си дам сама за това, че не са вървели,е че са ранени (от животно, препъване, студ?), но тук възниква въпроса: и тримата ли едновременно?...Просто това "изгубване в планината" колкото е правдободобно, толкова е и много съмнително, колкото и да са били неекипирани...А това, че не могат да ги намерят вече трети ден е по-скоро лъжа.Може би са ги открили, но в състояние, което не може да бъде достояние на обществеността...:-(

22

Анонимен

преди 10 години

Поне тези двамата от Търново планинари трябва да са...малко или много са излизали в Балкана и би трябвало да си имат понятие какво да правят.

21

Анонимен

преди 10 години

Чудя се,след като последния контакт с тях е бил вчера сутринта в 8.00, какво са правили, след като са им паднали батериите на телефоните? Колкото и да си изморен, премръзнал и гладен, ако си млад и здрав, а те явно са, не би трябвало да спират да вървят, ако не нагоре, то надолу...И по светло, каквито и да са били атмосферните условия, все може да се намери маркировка...И аз съм замръквала в планината, но нали като се развидели, дори да нямаш челник или друга светлина, се вижда добре...

20

On

преди 10 години

Не съм оптимист за загубили се в района на Джендема през лятото, какво остава за най-лошия сезон за планина, пролетта, или по скоро късната зима, ако са тръгнали по река Тъжа към равнината, нямат никакъв шанс, няма минаване през речните прагове, и няма измъкване от тясното и високо речно ждрело, а и баба Мецана обикаля гладна ...

19

Анонимен

преди 10 години

"Прав си, не са Хималаите, но бил ли си някога в Южния Джендем?Няма по-коварно и трудно място в БГ планините.Ако са се набутали там по грешка, жална им майка." Какъв Южен Джендем какви пет лева ве нехранимайко?Ти в Непал още малко ще ги пратиш...В района на в.Ботев и Райското пръскало са....ако са тръгнало тотално непотготвени без дори:карта,ножове и кибрит(огниво) наистина жална има майка дори в местност с пътека до пътека да се намират...Аз винаги взимам с мен тези три неща!

18

муньо

преди 10 години

Аз ви казах че са на гъби,вие пак вашата си знаете.шегата на страна,джандема не е шега работа особено сега

17

Анонимен

преди 10 години

Дано пичовете са гледали епизоди на Беър Грилс.

16

ДА

преди 10 години

Много странно!По телевизията казаха,че в колата са останали раниците им и якетата,а са имали резервация в хижа!?!?Как тръгваш за хижата,без да си вземеш раницата?Изобщо-накъде са тръгнали и защо?!

15

Анонимен

преди 10 години

Ако са били около Пръскалото пеша право на юг да бяха тръгнали все щяха да слезнат до това поле бе да *** мамаму да ***!3 дена вече....или са загинали от студ или нещо друго е станало....

14

така се прави журнал

преди 10 години

Панделиева изригна: Ние ще платим издирването на трите 20-годишни *** в Балкана- Искам *** да бъдат осъдени да платят всички разходи по спасителната операция

13

Планинар

преди 10 години

Не подценявайте планината. Сигурно сте забравили, че на 24 май 1991г. загинаха седем души над Вършец, далеч по-ниско над. равнище. Седем човека, много по възрастни от тези момчета, но също така зле екипирани.Дано съдбата е благосклонна към тях и те се завърнат, по живо, по здраво!

12

турист

преди 10 години

Да, момчетата са постъпили глупаво,като са подценили планината,но познавам много опитни планинари,които са правили страхотни глупости от самонадеяност.И нека все пак си признаем ,че всеки от време на време е правил щуротии.Дано им се размине само с изживяния стрес.

11

Анонимен

преди 10 години

До АнонименНа теб пък как ти дойде на ума!Явно много филми гледаш!

10

Гоше

преди 10 години

Вече са в насипно състояние....

9

Звездичка

преди 10 години

Молете се,в най-скоро време,дай Боже всичко да свърши успешно и да имат късмет момчетата,въпреки безрасъдната постъпка!Затова млади хора,когато ветерани ви предават опит,вслушвайте се!

8

Анонимен

преди 10 години

До ОпитенПрав си колега и който не го е виждал или изпитвал,наистина си мисли,че планината е шега! Бил съм свидетел в началото на месец юли,на Бузлуджа близо до чинията,само за един час последователно се смениха почти четирите сезона,а като гарнитура вятър,дъжд и мъгла.Мой приятел,опитен планинар,смелчага и луда глава си отиде по подобен начин,точно в този район преди двайсетина години.Намериха му костите след почти година!Стара планина е страшно и коварно нещо.Дано да имат късмет момчетата!

7

Анонимен

преди 10 години

Spored men momchetata sa otvlecheni ili ubiti, a izvyrshitelia se e obadil na planinskata slujba za da gi obiavat nakraia za besledno izcheznali v planinata.

6

Опитен

преди 10 години

Планината и Морето са изключително опасни! Който си мисли, че влиза "да поплува" в дълбокото море или отива "на разходка" в планината жестоко се лъже! Там обстановката се променя за минути! Бъдете умни и ПОДГОТВЕНИ!Стискам палци да намерят момчетата живи и здрави и това да им е за урок!!!

5

Анонимен

преди 10 години

винаги трябва да има поне един опитен планинар в групатабаирбудала съм от 20 години и съм виждал доста неща.вода ще намерят но и хипотермия ще има и ще помнят дълго време ,дано по скоро да ги намерят