20

възмутена учителка

преди 10 години

И да добавя че на моето място сложиха пенсионерка,която е на 69 г. и ще взима пенсия и заплата,а аз отивам на борсата за 4 месеца с минимално заплащане.

19

виж сега

преди 10 години

До Ф.С.Вей, човече, направо ми светна, като те прочетох. Цял живот преподавам на студенти и непрекъснато се чудя защо имаме все по-малко студенти. Сега вече разбрах и затова се сетих какво да се направи. Ама има и още. Всички младежи в казарма за 5 год. Германците са работили преди по въпроса. Пращали войниците из провинцията да заплождат и да подобят и увеличат нацията. Ние може да усъвършенстваме системата. Как не сме се сетили по-рано.

18

123

преди 10 години

Нещата си отиват към логична развръзка.Няма кой да работи,няма кой да учи,няма кой да ражда(всъщност има кой да ражда ,ама.....айде да не прозвучи расистки...).Къде мислите че отиваме?А??

17

възмутена учителка

преди 10 години

Защо да завършват хората в България висше образование след като са неудобни за незавършилите си шефове и могат да ги уволнят когато си искат. Аз работех до 25.04.2014г. в едно селско училище в с.Златия,обл. Монтана, откъдето е небезизвестната Кристина Патрашкова . Аз съм дългогодишен учител с 33 г.трудов стаж и висше образование магистър и 2 професионални квалификации и ме уволняват защото съм с най- високо образование, а колектива е с полувисше, без образование и пенсионерки.

16

езичник

преди 10 години

то пък едни висшистии. по-неграмотни от *** със основно:) понеже *** с основно поне знаят да работят а тия псевдовисшисти НИЩО незнаят.

15

BG

преди 10 години

Преди да продължим да жалим университетите нека се изясни нещо - сега всеки който пожелае може да влезе в какъвто си университет иска, по каквато и да е специалност, без значение за неговите знания и умения ! Най-лошото е че след като влезе ще и завърши ! Защото университетите са на БРОЙКА !!! След като завърши, представятели си какви "специалисти" ще имаме ?!?!?! Университетите щели да затворят врати - ТО ДЪРЖАВАТА ЩЕ ЗАТВОРИ ВРАТИ !!!Прав е ректора на Великотърновския - ФИНАНСИРАНЕ НА БРОЙКА!

14

Анонимен

преди 10 години

да скачат без бънджи,направо да се затварят,какви са тези измислени университети с измислени професори и доценти.перачници на пари. в Ирландия има 7 университета,тук са 52.

13

Симо

преди 10 години

А от тази половина, половината изобщо няма да кандидатстват в наши университети. Така че смятайте четвърт. Аз се чудя през комунизма, как се е движила държавата, пак се е строило и то грандиозно, работило се е, може и некачествено, може и да не е било прекрасно, но е имало много по - малко висшисти на глава от населението. И пак се е живяло. Сега ако ми каже на някой, че е висшист и все едно ми казва продавач.

12

умен

преди 10 години

да вземат пенсионери

11

Ф.С.В

преди 10 години

До 9 Виж Унгария как се справи с Демокрацията - тъпчо - за БГ вече е много късно за всякакви реформи - "изтървахме влака" както се казва - 25 г не са малко, но за БГ бяха пагубни - вече е сменен дори етническият баланс в БГ

10

КОЙ

преди 10 години

Както каза агент Стойновски - "Който не му харесва - да се маха".След 69 години комунистически геноцид *** най-после ще победи.

9

Ф.С.В

преди 10 години

Абе хора - Толкова ли не сте разбрали че когато няма нация (няма млади ) то всичко е обречено на провал - младите роми не стават за нищо а те ще са над 70 % от младото население - Ние сме обречени като нация -разберете го - след 100 г българският език ще е мъртъв език - ще съществува само в библиотеките и архивите .Когато нацията ти остарява и оглупява - то не може нищо да върви - днес университети -утре заводи хотели и накрая едно голямо гето ревящо за европомощи и взаимноубиващо се от глад

8

superMuzzy

преди 10 години

Жалко е всичко това....истината е , че на власт имащите не им дреме!

7

Анонимен

преди 10 години

Шотландия, с население от 5.3 милиона души, разполага с 15 университета. А в България, където населението е само с 2 милиона повече, университетите са над 50.

6

виж сега

преди 10 години

До Ф.С.ВДа изхвърлим веднага "демокрацията". Закриваме всички летища. Купуваме бодлива тел. Военните правят плътна ограда по границите, три реда, с кльон. На всеки 30 м вишка с граничар, да стреля "на месо". Събираме всички паспорти и лични карти на останалото население. Който мрънка - лагер в Белене и Скравена, да копа и да строи Белене. След 2-3 години ще обърнем палачинката и демографската криза. Ей т'ва е истината ти казвам човече

5

ВТУ

преди 10 години

Тиквите в МОН в последните години тотално съсипаха образованието с тая система да се плаща на брой приети ученици! Затова често срещано явление са неграмотните магистри - куцо и сакато се приема, само и само да се вземе субсидийката.... Какво се чудят, че на зрелостниците не им се занимава с университети, като само се плаща, а качеството е под водното ниво...

4

Анонимен

преди 10 години

САМО *ЕКС НА ВСЯКАДЕ И ВЪВ ВСИЧКО ТОВА Е РЕШЕНИЕТО НА ДЕМОГРФСКАТА И ДЕМОКРАТИЧНАТА КРИЗА!!!ВРЕМЕ Е ЗА НОВА ПЕРЕСТРОЙКА В ВСИЧКО!!!

3

Ф.С.В

преди 10 години

Реколтата засята от Демокрацията почва да дава своите плодове-

2

Анонимен

преди 10 години

Ай де бе ... демогравфският срив им бил виновен ... един и същи псевдо професор преподава едни и същи необновявани лекции в 20 университета, като той/тя дори не се появяват ами пращат разни асистентчета да водят лекциите. Така драги наУка не се прави. Да затварят и да да останат само най - силните университети и специалности. Защо в биологията, фармацията и медицината в СУ няма свободни места? Отделно с тези истории дето работят цели фамилии до трето коляно в университетите... Затваряй, мамка им

1

Анонимен

преди 10 години

Започва да проличава накъде вървим... Ужас!