11

майка

преди 10 години

Жени, спирайте да раждате!То се е видяло ,че на тази държава не й трябват нормални личности,а само болни хора и инвалиди,които са в предсмъртна възраст.Чудя се след 20 години кой ще изкарва данъците в тази държава и на депутатите заплатите?Наистина в България не трябва да се ражда човек!

10

тъй мисля от 3 до 6

преди 10 години

Така е по принцип. И малкото магазинче е бизнес. Но в медиите под термина "бизнес-ЪТ" обикновенно (или винаги) се разбират обикновенно бизнес-организации защитаващи интересите на големите бизнесмени, подкрепящите ги медии и други работещи в тяхна полза или изгода.Поправи ме ако греша, но не мисля, че ти ако имаш малко магазинче в някой квартал някъде тогава въпросната организация, защитаваща нечии интерес се е допитала до теб.Едва ли. Става въпрос за бизнесмени и защитаващите ги организации.

9

shady

преди 10 години

Не е големият проблем дали платеното майчинство да се увеличи с още половин година - 2 години според мен си е достатъчно. Проблемът е да се направи така че да не се стимулира раждането на повече от 2 деца сред нискообразовани и хора без доходи, без значение *** или българи или каквито и да са. Който няма възможност да им осигури нормално отглеждане и живот ама си народи 3, 4, 5 и т.н. деца да се оправя сам и да не чака на държавата или естествения подбор си знае работата.

8

бъдеща майка

преди 10 години

2 години и половина е пълна глупост. Има ясли за тая работа. Детето трябва да се социализира.Или като искат да си го гледат вкъщи, какво общо има фирмата/институцията, в която работят, че да им плаща тя. Няма никаква логика да се доплаща. И не съм собственичка на фирма - обикновен работник съм. И аз чакам дете. И не виждам защо трябва да изцеждам и шефовете си.

7

Висшист

преди 10 години

До Анонимен 1Ей гнусен червей какъв си да казваш кой е мързелив и кой не бе? Ти едно раждане знаеш ли колко струва в противната ни държавица? Ти знаеш ли какво е нивото на средната раб. заплата за страната??? ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЕДНО ДЕТЕ С КОЛКО ПАРИ СЕ ГЛЕДА, А? А ДВЕ ДЕЦА? Дай да не раждат жените, да не боледуваме и само да работим за бизнеса, който трупа милиони. Осигуровки и данък общ доход плащал ли си през живота си ве ***? Българските Подчертавам - БЪЛГАРСКИТЕ майки са героини!!! ПОКЛОН!!!

6

българин

преди 10 години

2г. и половина са прекалено много за майчинство. В другите страни майчинството е средно до година, после децата се пускат на ясли, а майката може да продължи кариерата си. То и сега за 2г. ако една майка си е в майчинство тя излиза от всякакъв пазар на труда, за толкова време просто ставаш пълен аутсайдер. Ако майките искат просто да кретат по някакъв начин до пенсия, добре, но ако все пак искат и да работят, то 2.5г. майчинство са си самоубийство.А какво стана с 3-те дни грипозни болести?

5

Червен боклук

преди 10 години

Ами като не иска, т. нар. бизнес, след има-няма петнайсетина години просто няма да има работници, които да работят. Това е положението.

4

Voltron

преди 10 години

Проблемът е, че няма места в детските ясли и градини. Което обрича майките на невъзможност да се върнат по-рано на работа. За това не е виновен бизнесът, а държавата.

3

Българин

преди 10 години

Бизнесът не иска по-дълго платено майчинство"Бизнесът" както го наричате е винаги анти-български настроен.В крайна сметка за темата бизнес. Или "бизнесът" както е модерно да се нарича по медиите - интереса е чисто финансов и тези хора малко се интересуват от това дали обикновенния българин и българка могат да смогнат на налагания от тях стандарт на заплата/такси и сметки и дали обикновенния български работник може да си плати сметките.Тия кожодери си искат само възвращаемост на финансите.

2

Пламен Иванов

преди 10 години

Добре, а дали т.нар. работодатели биха се съгласили служителките им да раждат на работното си място?

1

Анонимен

преди 10 години

Няма по- мързеливи майки от българските, няма и по- дълго майчинство от нашето..най- добре като родят и цял живот да ги издържаме после...