267

????

преди 10 години

До АнонименTEBE KVO TE ZASYAGA..........M A Y M U N :d:d:d:d:d:d SMESHNIIIICIIIIIIIII

266

Анонимен

преди 10 години

до ????Стига писали на маймуница бе, шебеци!

265

eдин Договор

преди 10 години

Един Договор не мисля че е повод за такъв чак ( радикален ) Празник , хората тогава са седнали на масата и се разбрали (Санстефанският мирен договор между Русия и Османската империя)

264

1878

преди 10 години

ДЪЛБОК ПОКЛОН И ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ -ОСВОБОДИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО! ОТ КОМЕНТАРИТЕ СЕ ВИЖДА ЧЕ НАРОДЪТ Е НА КОРЕННО РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ПО ВЪПРОСИТЕ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ ОТ РУСИЯ И СЕГАШНИТЕ СЪБИТИЯ В УКРАЙНА! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

263

Анонимен

преди 10 години

От тук на сетне ще подкрепя само партия гарантираща ми, че Турция няма да бъде допусната в ЕС!Волът като рине, на гърба си го хвърля.

262

Празник

преди 10 години

На 3 март през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и Османската империя, с което се слага краят на Руско-турската война от 1877- 1878 г. и се слага начало на Третата българска държава , единственото нещо което се случва е подписване на Договор - Споразумение , влизането на България с Евросъюза е също Празник

261

Анонимен

преди 10 години

Софе, кучето скача според тоягата, като върнем ЗЗД няма да е така...

260

софиянец

преди 10 години

До Писателят Стоян Динк Хахаха- много медиевалисти тука се извъдиха и все по история на османската империя;) А защо да не предположим, че българите можеха да владеят обезлюдената от чума Източна римска империя, а защо не- и целият Балкански полуостров? НЯМА ИСТОРИЧЕСКИ ДАННИ, че сред БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ В БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДОВЕ Е ВЪРЛУВАЛА ЧУМА.

259

софиянец

преди 10 години

До Ния 288- КОЙ БЪЛГАРИН РАЗДЕЛЯ ХОРАТА? ТУРСКОТО МАЛЦИНСТВО разделя хората! Днес е празника на БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СА СЕ ОСВОБОДИЛИ ОТ 500 ГОДИШНО ТУРСКО РОБСТВО! ЗАЩО ТОВА НЕ СЕ УВАЖАВА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТУРСКОГОВОРЯЩИТЕ? ЗАЩОТО ПРИ ТЯХ КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА? ЧЕ И ПРИ НАС- БЪЛГАРИТЕ - Е ТАКА!

258

Писателят Стоян Динк

преди 10 години

Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Какво би останало от нас на практика нищо. Оказва се, че когато идват османците, нашият етнос, макар и част от тази по-голяма общност, вече е етнос без граници. Добруджа, Търново и Видин, отново

257

Анонимен

преди 10 години

Вечна памет на освободителите! Поклон пред 200000 герои оставили жени, деца и родители и дошли да мратв името на ПРАВДАТА и да спасят един народ от пълното му изтребление!Освен руският и белоруският етноси, в състава на руската войска са влизали и румънци, украинци, финландци, поляци, шведи, евреи, норвежци, германци и представители на още 14 етноса. Поклон и пред българите опълченци!МИР ВАМ И ЦАРСТВО НЕБЕСНО!

256

софиянец

преди 10 години

И така- 282- в твойта нова османска империя начело с шериата, има ли място за моя милост- атеиста, или и мен ще сложите под ножа- нищо , че в светска и суверенна България съм юрист, адвокат с над 13 годишен стаж?

255

Ния

преди 10 години

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! Нека се обединим и живеем в мир и сговор ,нека спрем безсмисленото разделение на народа ни. Вярвам в мъдростта на народа ми!

254

nyama zn...

преди 10 години

До Анонименi kato se varnat kvo da mizerstvat v taya darjava li????????

253

софиянец

преди 10 години

До ХА,ХАА АМИ ,ДА...277 - Тъпчо- знаеш ли , че османската империя е теократична държава с управление на шериата? Знаеш ли, че в нея исляма не само е ДЪРЖАВНА РЕЛИГИЯ, а че религиозното управление де юре и де факто е в държавното политическо управление -т.е. ТО Е САМОТО ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ? Всички турци ли сте толкова неуки?! Я да те видя с какви юридически аргументи ще ми отговориш на това!

252

софиянец

преди 10 години

До Анонимен 282- Предлагам ти пак да бъдеш поданик на османската империя- теократична монархия с шериат, но ИЗВЪН България! Българо-турски протокол (1909)от Уикипедия, свободната енциклопедияБългаро-турският протокол е подписан на 6 април 1909 г. между България и Османската империя в Истанбул. Според него империята признава независимостта на страната, обявена на 22 септември 1908 г. и се отказва от каквито и да било материални искания. От своя страна българското правителство се задължава да установи и определи въпросите, свързани с положението на мюсюлманите и вакъфските имоти в страната,

251

rusnak

преди 10 години

До софиянецvari se siiibayy gnusna hlebarko

250

TOP SECRET

преди 10 години

Незнам какъв празник е , като Руската армия буквално напада без педупреждение България , повече е нападение отколкото освобождение , а за престъпленията извършение от Руски Офицери нема никакъва Информация просто TOP SECRET , има защо

249

Анонимен

преди 10 години

Османската империя е съхранила българският народ като нация била е най толерантната държава в света дори Достоевски е признал че българинът не се радва на руснаците които са дошли да го освобождават

248

Румбо

преди 10 години

Ако не беше тая война и Освобождението от Русия(колкото и да е неприятен на някои този безспорен факт),младотурците един жив българин нямаше да оставят!Както сега искат Ердоган и Давутоглу.Другото е празни приказки и лъжи.