73

SIMO

преди 10 години

На 10 декември 1984 г. със заповед на последния се нарежда на окръжните управления на МВР и на първите секретари на ОК на БКП да подготвят преименуването на български граждани от турски произход във всички окръзи, където има такова население

72

bashkircho

преди 10 години

Kraino vreme e za vtori po-masiven vyzroditelen proces...

71

Денислав

преди 10 години

Защо в съда, срещнете се пред парламента и се разберете. Ако искаш в съда - там само с детектор на лъжата (иначе на нито една дума на политик не може да се вярва).Даже като се правят изказваня от политк - трябва да имат детектори на лъжата на вратовете.

70

Анонимен

преди 10 години

Станишев е виновен ,той насъсква само така получава облаги

69

Анонимен

преди 10 години

24 казва ,че 850 000 мюсюлмани били прекръстени плюс 1 млн цитани ами то какво остана за българи.Превръщаме се в Мангалия.

68

TOP SECRET

преди 10 години

Желанието на Живков и компания обаче е само как да бъде наказан по най-жесток начин разбунтувалият се етнос. Да им се вземат къщите без пари, да не им се дават обратно дори турците да се върнат, да се спре медицинското обслужване и всякакви държавни инвестиции в селищата на екскурзиантите, четем в гневните протоколи на заседанието на ЦК на БКП от 6 юни 1989 година.

67

Харалампито

преди 10 години

ДПС реално държат власта в България! Без задкулисни игри това не може да стане! Тъжно, но е факт! Вижте колко областни управители са от ДПС. Представете си в Турция да има партия, в която да членуват предимно граждани с майчин език - Българския. Да развяват българския флаг и да искат независимост или присъединяване на цели области като Беломорска Тракия към България. Ще го допусне ли това Турция? НЕ! НИКОГА! А вижте сега каква е България, дами и господа! Тъжно е!

66

Анонимен

преди 10 години

за българи дето не й пука за България и не искат да гласуват -толкова ,такава прекрасна родина ще имате

65

Анонимен

преди 10 години

Бойко ми харесва щото сам се бори срещу всички партии то на бсп и е лесно дъжат се за полата на дпс и атака и само пискат Я,да излезе станишев сам без да е под крилцето на доган да го видим какви зешеметяващи проценти ще има тогава

64

Анонимен

преди 10 години

за българи дето не си признават че не са цвете -толкова за българи дето си мислят че всичко могат и са безгрешни -толкова за българина дето се има за много хитър и ще прецака всеки и всичко -толкова

63

павле=буда

преди 10 години

Павле съди Буда.Не може така хора рожба сте на една и саща майка БКП.Павле иска ББ иЦЦ да са в една килия.Докато тези тиквеници не се затрият България все това я чака.

62

Съдебен процес

преди 10 години

През 1991 г. заради Възродителния процес са повдигнати обвинения срещу тогавашни държавни ръководители и членове на Политбюро на ЦК на БКП: Тодор Живков - председател на Държавния съвет и генерален секретар на БКП, ген. Димитър Стоянов - министър на вътрешните работи, Петър Младенов - министър на външните работи, Георги Атанасов - министър-председател, и Пенчо Кубадински. Първоначалният състав на обвинението е чл. 162, ал. 1 от Наказателния кодекс и се отнася до проповядване и подбуждане на расова и религиозна вражда. През 1993 г. обвинението е заменено с ново, формулирано като "престъпление п

61

Quaresma

преди 10 години

Цялата държава е на доизживяване, а тея циркаджии в парламента не спират да си изкарват словестните диарии и да се нападат един друг. Не се наядохте бате, вместо да се обедините върху една обща кауза вие се делите. Едно време един доста мъдар владетел владетел е дал много правилен урок с един сноп пръчки и как няма кой да ги сломи като са заедно, ама кой да го послуша..

60

Анонимен

преди 10 години

Какво си го размахал този пръст, бе багъл лъжец! Този заедно с много други верни на партията трябва да са на БЕСИЛОТО!!!

59

Анонимен

преди 10 години

Пародия на човек

58

Последствия

преди 10 години

По време на т.нар. Възродителен процес насилствено са сменени имената на 850 000 мюсюлмани. По време на съпротивата на протести излизат общо около 40 000 души (13-15 000 в 24 декември 1984 г. -19 януари 1985 г. и 25-30 000 в периода 19-27 май 1989 г.), има бити, интернирани, над 1000 са хвърлени в затвори и в концентрационния лагер Белене

57

Кой е кукловода?

преди 10 години

Все повече проличава гей брака между Атака и ДПС. Все едно са съпружески партии и говорят като надрусани.Местан и Сидеров подозрително имат една и съща поведенченска линия.Явно конците им ги дърпа един и същи човек!Парламентът и България имат нужда от хора, а не от кукли на конци!

56

Анонимен

преди 10 години

крайно време е да разберем че държавата се управлява от местан

55

ми4

преди 10 години

Ей тез пръстчета бре :) май само Бисерофф ги използваше по предназначение :))))

54

Анонимен

преди 10 години

Какво се е разпенила тая -доносник агент Паве.