54

Unknown

преди 10 години

До sopol:Европа май си я виждал само през Google Maps.

53

Попов

преди 10 години

До Bai PenchoАбе не си прав, ама няма как да го разбереш, защото си далече от тези неща. А нашенците са много силни да плюят нещо, което не разбират и да завиждат на другите.Заплатите на лекарите и учителите са проблем на държавата, а не на хората, които работят в чуждестранни фирми за повече пари.

52

sopol

преди 10 години

ако къща в мюнхен е 300 000 евро, то апартаментите трябва да са с цени като в горно нанадолнище. тук всички сте умни и тарикати, ама из европа като се разхождате гледате като телета. от космоса се познавате

51

До 55

преди 10 години

Епа то сигурно и в Букурещ има квартали където цените на имотите са по 100 евро квадрата, ама стават ли тия квартали за обитаване от нормални хора? Инак да не забравяме, че и в София има квартали където цените на имотите все още са по 5000 и нагоре евро квадрата!

50

Истината

преди 10 години

до 54и останалите ...Кажете ми една столица в която цените на имотите са по ниски от София.В Букурещ са по 1500 евро , Скопие дори са по 1000 евро , В Тирана са около 1200 евро , колкото и в Белград, в Москва са по 5000 евро , за Лондон и Париж да не говорим.В София има и по 300 евро Илиянци , Кремиковци , Бутонец , ако искате да ви ги подаряват и да ви плащат сметките за парно и ток. 700 евро са изгодни цени за столица в ЕС

49

Анонимен

преди 10 години

Аз пък немога да разбера що за *** трябва да е човек та да плати от 800 евро нагоре за кв.м. апартамент в България

48

Bai Pencho

преди 10 години

Айде идете кажете на един доктор, че сте учили повече от него и на база на това вземате 5 пъти повече от него. Ще ви остави да си кърпите гъзовете сами, да ви питам C++ или там каквото е дали ще ви помогне. Слезте на земята да не боли после.

47

ганчо

преди 10 години

поредна платена реклама,не си давайте парите,няма кой да ви купува кутийките на малаумните цени които предлагате.....

46

Bai Pencho

преди 10 години

Абе не мога да разбера, програмисти та програмисти. Бах в тая държава само програмисти ли живеят бе, че само те купуват жилища. От 2 мил работещи колко са програмистите. Даскалите, лекарите и тн на палатки ли да живеят с доходите, които са в пъти по малко от вашите. Ще дойде време и ще разберете, че заплатите ви са ефект на моментната конюнктура на пазара на труда и вие сте едни най обикновенни писачи на кодове или квото там му викате, на всичкото отгоре половината от вас са и без образование.

45

Анонимен

преди 10 години

До redordeadЗа тези пари получаваш апартамент за основен ремонт. А и какво значи ОК квартал? Един колега ходи на оглед в Хиподрума, оказа се, че апартаментът е за основен ремонт и е на първа линия на булевард България, толкова шумно, че на отворени прозорци едва са се разбирали с брокера.

44

Ba

преди 10 години

Грубо погледнато около 100000 души в Бг са със заплати около 2000 лв. Да приемем, че всички търсят да си купят апартамент в София. Значи ли това, че са много търсени тези апартаменти при условие, че населението само на столицата наброява над милион?

43

Gadnqra

преди 10 години

И колко програмисти сте останали дето не сте си купили жилища бе шарани. Тя София е Лондон и има непрекъснат приток на хора. Свърши тя тая, няма вече от къде. От тук нататък само надоле.

42

redordead

преди 10 години

много хора не са ходили извън БГ ама си мислят, че там е рай:) По-добре са устроени нещата адмиснитративно, пътища, ала-бала, но много неща са и в пъти по-скъпи - имот например. За човек с 2000 лева, няма как да не вземе кредит, защото един апартамнет 3-стаен в ОК квртал е от 60-65К в евраци нагоре, той за да ги спести трябва 6 години да не харчи и по един лев:) Кредита си е част от живота, един се оправя с кредит и малка заплата, друг взима 3 к, няма отговорности и пак не му стигат...

41

Unknown

преди 10 години

Добър район на София НЯМА.Живея в Мюнхен в къща за 300 000 евро в добър район. Между другото не съм женен :) На 32 съм :)

40

до 39

преди 10 години

ХА-ХА-ХАНе казвам че не получават по 2000 просто не заслужават и тези 2000.Получавам доста повече от 2000лв на месец! На 37 години съм.2000лв ни е храната, сметките и подръжка на 2 коли месечно в София. Без таксите за училище на детето, екскурзии, дрехи и т.нСобствено жилище си го купихме едва след като събрахме парите. Отне ни около 5 години.Ипотечен кредит не теглих!

39

Жоро Бекъма

преди 10 години

Кви ИТ специалисти кви 5 лева.Погледнете футбалерите , завършили 8 клас в спортното и вземат 15-20 хиляди заплатки , а вие ми говорите за ИТ специалисти с по 3000 хилкиАре със здраве и като сте нямали акъл да станете специалист да сте станали футболист..та то некадърните , неграмотните си намериха начин да вземат по 2 бона - пример контрапротестиращи защитаващи правителството , които бяха назначени , въпреки, че плакатите им бяха пълни с грешки

38

123...

преди 10 години

До Adam Smith.Прав си. Но това не променя факта , че в провинцията хората не са чували за такава заплата дори и с висше образование.

37

Анонимен

преди 10 години

Добре платенени сме с жена ми и нямаме проблем да изплатим апартамент и за 10 години, но мислим да напускаме тази държава. Не искаме децата ни да живеят тук. Имаме познати с деца които са пред завършане и буквално ги гонят да емигрират, позлват думи като: ти тук няма да останеш, догодина да те няма, утре ти купувам билета...

36

Анонимен

преди 10 години

Заплащането в ИТ сектора наистина е доста високо. Аз съм икономист и работя за 1700 лв нето. Не просто работя, а си скъсвам ***. Братчето ми от малък е все на компютъра. Дипломира се преди 2 години и вече печели колкото мен, че и малко повечко. А е едва на 26. Аз съм вързан в София, а той неговата професия може да си я упражнява от където си поиска. Ей това й е най-хубавото. Отделно той може много повече да расте от мен.

35

Д-р МАХМУРЛИЕВ

преди 10 години

Всичко бЕга към София, ама ще се види накрая...