44

Osiris1001

преди 10 години

до 47Ако нямаше втора световна сега можеше да няма и Израел!!!

43

Анонимен

преди 10 години

До ВиирджинияТо по твоята логика и бай Тошо е бил избиран демократично 33 години, не така, за изборите в Сирия дори и Путиен не се изказа особенно ласкаво, да не говорим че тогава вече конфликта си беше налице

42

Виирджиния

преди 10 години

До 52Така се очаква. Щом има проведени избори и той е спечелил. Сега и изборът на Плевела е съмнителен, но никой не може да оспори неговата лигитимност ако нямаш 100% доказателства, че изборите са фалшифицирани. Реално в Сирия нямаше доказателства за фалшифициране на изборите.

41

ivod

преди 10 години

До Одисей 1Интересни мнения ,,безумията на Асд'' .Какво да кажем тогава за над 30 годишните безумия на американските управляващи ?

40

Апис

преди 10 години

Одисей, ти имаш ли идея какво точно представлява тази база в Тартус :D:D:D брато това е база за презареждане с гориво и нищо повече. Недей писа глупости да се излагаш. Всичко е заради това, че Газпром ще трябва да съкращава персонал ако Асад падне от власт, защото една голяма тръба ще се извие от Катар прз Турция до ЕС. Не, че сега не се строи огромен терминал за криогенен газ в Катар и тн и тн.

39

Виирджиния

преди 10 години

До 47Не е така просто. Асад проведе преди година и половина ако не се лъжа референдум. Сирийците решиха по демократичен път, че искат Асад. Според принципите на международното право никой не може да сменя Асад при положение, че сирийският народ го е избрал, така че нещата не са така прости.

38

Osiris1001

преди 10 години

до Одисей 1Напротив Сун-Дзъ в трактата от края на 6 век пр.н.е. е написал "Сто пъти да влезеш в битка и сто пъти да победиш - това не е най-доброто. Най-доброто е да покориш чуждата армия без да се сражаваш."!!!

37

Виирджиния

преди 10 години

Т.е. ти, Одисей, стигаш до изводът, че трябва да се използва дипломация. Особено когато една гражданска война може да прерасне в голям междудържавен конфликт и да се постигнат точно обратните резултати. А и ти знаеш-насилието поражда насилие. Лесно се почва война, но после цели поколения страдат, ако избухне голяма война ще страдат дори и хора, които все още не са родени...((

36

Анонимен

преди 10 години

До ВиирджинияТо в Сирия вече 2-ра година има война и я има защото Русия играе на инат на световната общност, ако преди 2 години се бяха съгласили за резолюция и разполагане на умиротворителни сили сега нямаше да има 2 млн бежанци

35

Апис

преди 10 години

Одисей, ти откъде знаеш как точно е провел преговорите Асад? Искаха избори и имаше - опозицията загуби и съответно всигна вой, че били нагласени и започна гражданската война. Те и в България се отпечатаха бюлетини и има сигнали за фалщификации, но разликата е, че тук все още никой не е дал на опизицията оръжие и "криминални/терористични" елементи да подпукат редовното правителство. Та всичко си е нагласено и Асад е виновен...ама не чак толкова ;-)

34

Osiris1001

преди 10 години

Нека да си действат аэ от дядо знам "Там къде се ритат магаретата работа да нямаш"!

33

Виирджиния

преди 10 години

Ти когато имаш проблеми с жена си напримеркакво правиш? Удряш й шамар надявайки се възелът да се разплете или използваш дипломация?) Доколкото те познавам, мярвам, че ползваш вторият метод.)

32

Виирджиния

преди 10 години

Одисей. Аз вече съм говорила. Войната не е решение. Жалко, че Катар, турция и Саудитска арабия и някои западни страни тръгнаха по този път, спонсорирайки терористите в Сирия. Ти знаеш аз какво предлагам-Да се спазва Международното право.

31

да

преди 10 години

А Орешара ще се подкрепи с още няколко милиона за зимнина !

30

ivod

преди 10 години

До Анонимен 21То бива да си *** , да си *** но при теб явно се и генетично заложено . Виж в арабския свят кои са верните на щатите и след това пиши за аятоласите . Всички съсипани до сега , дори и Ирак бяха доста по-светски от Катар - където изповядването на нещо различно от ислям се наказва със затвор .

29

Osiris1001

преди 10 години

F-22 Raptor ТипИзтребителПроизводител Локхийд Мартин/БоингПроизведени бройки166Единична цена$139,7 милиона към 2007 г.Първи полетYF-22: 29 септември 1990F-22: 7 септември 1997Използван отВоенновъздушни сили на САЩВ експлоатация от2003 г.Състояниев експлоатация до 2040 г.

28

Петьо Евреи

преди 10 години

Ауу *** сега ще го ядете големия Евреииски

27

Виирджиния

преди 10 години

До 29не е важно просто да имаш. От логистична гледна точка задействането на големи групировки не е нещо така просто. Това са ресурси, поддръжка, цяла нова отделна кампания със съмнителен успех. Има разлика между "ограничен" локален удар и мащабен военен междудържавен конфликт. САЩ сега се опитват да проиграят сценарият с "контролираната" война, но събитията могат да излязат извън контрол.

26

Апис

преди 10 години

Към началото на 2012 US Army са поръчали точно 187 броя F22 Raptor :) които са на разположение на различните типове войски включително на военноморксите сили на САЩ.

25

макето

преди 10 години

Абре не го мислете токо световната политика и без вас белята ке стане секи да седне и да си гледа работата а не да умува лично я ке седнем под асмата на ладно