242

Анонимен

преди 11 години

До Наблюдаващ 260:Да припомним на *** като тебе ДА НЕ ЛЪЖАТ НАГЛО какво щели евтино да ни построят руснаците и какво скъпо американците. РУСНАЦИТЕ, ***, НА НИКОГО НИЩО ХУБАВО ДОСЕГА НЕ СА ПОСТРОИЛИ, НАЙ-МАЛКО НА БЪЛГАРИЯ. А американците са МНОГО НАПРЕД пред руснаците - и технологично и организационно. А за цената българските управници (а не *** като тебе) ТРЯБВА ДА ПРЕГОВАРЯТ.Айде, мушни си мусурата отзад, че овоня форумчено ченгенайско.

241

Анонимен

преди 11 години

МАФИЯ

240

Никола

преди 11 години

До Анонимен 253-256Престани да пишеш глупости , никой не ти вярва , ами кажи колко ти плащат руснаците за тази дезинформация !? Какво , ако внасяме ток , нали другите държави внасят пък населението им плаща на по-ниски цени от нашите и не си тровят природата . Дали ще строим Белене или още 5 АЕЦ-а турците , ако са решили пак ще построят централата на Резово , защото това е политическо решение !!!

239

Наблюдаващ

преди 11 години

До Анонимен (254)Е няма такава русофобска простотия по света. Руснаците казват - ето, ще ви го направим за толкова. Обаче наш ***, демократ-евроатлантик казва "ааа не, не може да е толкова евтино, пък и е от руснаци. Не ща! Искам скъпо от Америка"Иначе нашите шушмиги около хамстера Станишев са ясни, че гледат как да пъхнат в джобчето по-голямо парче от парите, иначе досега щяха да са я построили Белене. А сега се правят на много социални. И бабите пак ще им повярват...

238

Анонимен

преди 11 години

Разновидност на ВЕЦ са ПАВЕЦ. При тях водата от долния воден басейн се изпомпва към горния басейн за повторната й употреба в пиковите моменти на електропотребление. Такива централи са Чаира, Калин-Карагьол, Белмекен.

237

Анонимен

преди 11 години

Еми те наште комунисти все някой ден ще дойдат на власт.

236

работещ

преди 11 години

До Анонимен 253:Оооо, ами ти си било обикновено агитаторче на съветско-българската енергийна мафия. Цифрите, които плюеш, са фиктивни, а условията, при които руснаците щели "да ни построят" АЕЦ СА ДОЛНА ЛЪЖА. *** като тебе агитират за ЗАПОЧВАНЕ на строежа, ЗА ДА МОГАТ господарите ти ДА ЗАПОЧНАТ ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ - МИЛИАРДИТЕ. А после, ще измислите 100 причини защо строежът станал БЕЗУМНО СКЪП И ДЪЛЪГ, ще искате още пари за сигурност и отработеното ядрено гориво и пр. НЕ НА НАС ТИЯ, ***!

235

Наблюдаващ

преди 11 години

До И все пак (224-ти)И колко според теб ще струва да си подобрим енергийната ефективност? Например опиши ми как ще стане при 80% от хората, които няма откъде да си изкопаят 2000-3000 за климатици, саниране и изолация.Дори САЩ, които се водят за водеща икономическа сила имат в пъти по-висок разход на енергия на глава от населението от българите. Някой пуснал мухата за енергийна ефективност и вие вече лаете послушно срещу енергийната ни НЕЗАВИСИМОСТ... Аман от зелени, евроатлантици и русофоби.

234

Анонимен

преди 11 години

Продължение на 253: За построяването са вложени 1,2 милиарда, за развалянето 800 милиона евро, за консервация 20 години, за оборудване за два блока и проект 1 милиард, ще ни осъдят да платим неустойки 2 милиарда. Ще ни построят 4 блока при Резово и от там ще ни продават ток. Това е истината и я запомнете, защото Дянков ще е в САЩ, М. Димитров някъде на запад, но вашите деца ще са тук и те ще Ви проклинат за това безумно решение. Сметките през Януари ще ви се видят дребни. Дано не съм прав.

233

ВЕЦ-е

преди 11 години

ЯзовирСтранаМощност (МВ)Три клисуриКитай22,500ИтайпуБразилия, Парагвай14,000ГуриВенецуела10,200ТукуруиБразилия8,370Гранд КулиСАЩ6809

232

Анонимен

преди 11 години

До АнонименПри това руснаците са готови да ни построят Белене при 51% наши дялове. Всичко си има цена, другарю!!! Хората са си го казали мн отдавна, че безплатен обяд няма КАМО ЛИ ПЪК РУСКА КУХНЯ!!!

231

работещ

преди 11 години

До Анонимен 251:Аргументите ти биха имали сила при НЕРЕГУЛИРАН ПАЗАР, а българският е РЕГУЛИРАН - чрез микса, ДКЕВР, намесите на политиците в "защита" на държавни и части предприятия, и групи избиратели, ангажирани в бранша. Освен това, в България няма нито ресурси, нито персонал, нито организация за БЕЗОПАСНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ на АЕЦ. Цяло чудо е, че в Козлодуй досега няма големи аварии. Нейсе, без Козлодуй не можем, но АЕЦ Белене вече става КАТАСТРОФА, а по-евтината енергия от нея е опасна мечта.

230

Анонимен

преди 11 години

Твърде много са драскачите, и твърде малко мислещите. Има твърда обявена цена от 6,3 милиарда за дейността на Росатом плюс 500 милиона на НЕК, които трябва да се усвоят за 15 години. Умножено по две прави 14 милиарда лева. От тук, колко се канеха да приватизират ГЕРБ? Синята коалиция е против, защото никой няма да ги пусне до баницата. Продължаване на 5 и 6 блок на Козлодуй ще струва колкото единия блок на Белене. При това руснаците са готови да ни построят Белене при 51% наши дялове.

229

Анонимен

преди 11 години

Това е предупреждение към социалистите че не върнат ли комисионните ще хвърчат червени глави.

228

работещ

преди 11 години

Съветските хомосексуалисти от Росатом и местните хомосексуалисти от БСП, Атака и пр. ДС-агитки да си заврат мусурите в дирниците и да не мучат за БЪЛГАРСКОТО Народно събрание. Поне засега ГОЛЯМОТО ИМ КРАДЕНЕ НА МИЛИАРДИТЕ от "строежа" на АЕЦ Белене СЕ ОТЛАГА НЕОПРЕДЕЛЕНО. Другарят Борисов си е направил сметката за АЕЦ Козлодуй и този път интересът му съвпада с този на БЪЛГАРИТЕ - от Козлодуй не може да се краде толкова, колкото от Белене и най-важното - НЯМА ДА ИМА ВТОРА ОПАСНА ЯДРЕНА ПЛОЩАДКА.

227

Анонимен

преди 11 години

Еееех, на позитаните сърчицата им се късат! Не могат да се сбогуват с Беленето си. Серж, погледни реално на нещата, и затворът си има страни, които биха ти се харесали! Ти по турци си падаш, ама и ромите ще свършат работа!

226

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен (237)В България няма добри условия за ВЕЦ (като в Бразилия и Канада примерно) а също и за ветрогенератори (както крайбрежията на Португалия и северните страни около Гълфстрийм), със слънчевата енергия сме на долната граница на ефективността. При всички случаи нито една от тези електроцентрали не е евтина спрямо мощността, която ще отдава. Не знам защо си в такава заблуда. Особено ВЕЦ.

225

Анонимен

преди 11 години

Това е знак че засега не си искаме комисионните но му мислете За това Станишев е толкова нагъл

224

Анонимен

преди 11 години

До до 242Не ти е точна информацията!

223

Наблюдаващ

преди 11 години

До икономистДобър въпрос, то е ясно, щото са търсили начин да им влезе някой милиард в джобчето. А иначе, не знам откъде ги измислихте и така упорито ги повтаряте тези 20 милиарда... Хората си казаха - 6 милиарда, а с останалите салтанати около АЕЦ-а - ще се закръглят на 10. И това не са пари дето трябва да ги извадиш ей сега или утре. Така, че стига сме се правили на големи антикомунисти и демократи, а да си съберем акъла как ще оцелеем - в случая енергийно.