26

Загрижен

преди 11 години

До Иванка:Мари моме, тези родители хранят теб и семейството ти като си плащат данъците, защо техните деца да не получават какато получават и твоите, нима те имат по-малко право?Ние не получаваме детски, не получаваме за образование, НЕ получаваме а ДАВАМЕ, да попитам ЗАЩО? Ами, ако не даваме дали няма да цъфнеш пред вратата ни, да молиш за работа, а? Айде всички с ляво мислене при бащицата ви в северна Корея, да ядете месце само като почине някой роднина!Успех!

25

Любомир

преди 11 години

Иванка, след като няма място за моето дете в държавните детски градини, то не заслужава ли субсидии. А вероятността данъците и осигуровките, които аз плащам и внасям в държавния бюджет, да са по-високи от вашите е доста голяма. Повярвайте ми.

24

до 25

преди 11 години

"Питам аз: къде са останалите 135 депутата?" 155 са нещо против?

23

Анонимен

преди 11 години

ОЩЕ ЕДИН ГАДЕНН НАЧИН ЗА РАЗДЕЛЕНИЕ НА НАРОДА!Една продавачка с 250-300 лв плаща и данъци/а на нейния хал са почти 60-70% от работещите/и с тези пари държавата ще захранва и частните училище, където обикновено учат децата на тузарите!Е, от това каква по-голяма несправедливост?КЪДЕТО ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА БОЛЕН ЗДРАВ ДА НОСИ!

22

Анонимен

преди 11 години

Парламентът реши частните учебни заведения да имат право на държавна субсидия със 73 гласа за и 12 против.Питам аз: къде са останалите 135 депутата?

21

Antonim

преди 11 години

Нима децата, които посещават частни детски градини и училища не са граждани на тази държава? Не стига, че родителите им не получават детски надбавки за тях (детските заедно с помощите за безработица,за ток и т.н. са основно за гласоподавателите ***, които в голямата си част не носят никакви приходи на държавата, а загуби от кражби на ток, дърва, унищожена инфраструктура и пр.) Тези родители, чиито деца посещават частни учебни заведения със сигурност плащат по-високи данъци и осигуровки.

20

Анонимен

преди 11 години

Ами тогава аз искам детето ми да учи в частен университет в Англия , а БГ да си ми даде субсидията , която ми се полага тук като държавен студент.

19

иванка

преди 11 години

от къде на къде ще ползват държавни пари.След като техните деца са от висшето общество нека мама и тати да си плащат.Те са си избрали.Нямат право да ядат на останалите парите

18

майка

преди 11 години

Какво цъкате минуси, май нямате представа какво е да влезнеш в държавна ясла или градина...или все едно не знаете, че частните училища и университети са една идея по-добри!!Тука някой пак коментират и слагат минусите наизуст!

17

Анонимен

преди 11 години

Смахната държава !

16

А

преди 11 години

Според мен изобщ трябва да се дават ваучери за децата и родителит да имат възможност да си местят децата. Тогава ще стане конкурентноспособно. Не сега държавните училища учителите да и ползвт за набиране на клиенти за частни уроци и срещу това и заплата да получават.

15

анонимен

преди 11 години

Към Закона да има и добавка,на тези Родители,Държавата да им плаща и Социални Помощи,да речем прмерно в порядъка от 1500-2500 евро седмично

14

АЗ

преди 11 години

Аз пък не вечерям за 1000евро а пестя от всякакво ядене за да си пратя детето в сносна градина. След като два месеца прибирах двугодишното си дете от "дискотека" в държавната градина и то не от детски песнички. А някои път го вземах от пред телевизора. Стана ми чудно защо изобщо се строят детски градини, киносалоните и дискоткте са свободни през деня , общинат да се разбере за някакъв наем и да пускат там децата. Ден дискотека , ден кино с по един хамбургер ...лесна работа .

13

123

преди 11 години

До 10:Ами като децата ни не ходят в държавни училища, да не плащаме и данъци за тях а?

12

Учител №2

преди 11 години

" ... че по време на тяхното управление са се вдигнали учителските заплати..." - пълни глупости!Въпреки обещанието на предишния министър за увеличение на заплатите от месец януари 2013 г. такова до днес - 07.02.2013 г. не се е случило, а януарските заплати вече са изплатени: СПРАВКА - ВЪВ ВСЯКО УЧИЛИЩЕ!

11

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен г-н Овча мисълЦървул ***! Частните училища инвестират и реализират печалба от дейността си. "Ш..та" държава взема данъци от всички за финансирането на ДЪРЖАВНОТО образование. За това ТЕХНИТЕ деца имат право като всички на ДЪРЖАВНО образование. Частното такова е въпрос на финансови въможности и личен избор. Накърнените права са на гражданите чиито деца посещават ДЪРЖАВНО училище но с техните ДАНЪЦИ ще се подпомагат ЧАСТНИТЕ училища от които печелят частни субекти.

10

Анонимен

преди 11 години

Като майка съм абсолютно съгласна със закона!!!Нямате представа какво е да поддържаш частна детска градина примерно.Не говоря за тези с такса 700 лева!Обикновените такива работят за минимална печалба.Заплатите на възпитателките варират от 300 до 700 най-много.Всичко друго отива за наеми, храна и консумативи!Тези хора отглеждат и възпитават децата ни и заслужават много повече.Недейте да говорите наизуст.

9

Анонимен

преди 11 години

Няма по-алчно нещо от богатия човек. Искат още и още, но те да не дават нищо.

8

аз

преди 11 години

До Анонименкато имат същите права - що не учат в същите училища? Така няма да възниква въпроса въобще.

7

аз

преди 11 години

До АнонименИ как така заседанието е било легитимно?! Не трябва ли да присъстват поне (ПОНЕ!) половината депутати?