148

Обобщение

преди 11 години

Овчаров, макар и мошеник, но сам ви скрива топката на цялата плеяда: Бойко, Цецо, Кумецо, Делян, Вальо, Делян, Ангел, Яне, Симеон и всякакви други знайни и незнайни герберски капацитети. Ама тя тая работа не е като контрабандата, не е и като списването на вестници ...Не става само с мас, нито само с "политическа воля", пък и Путин да ти е личен приятел, то пак сиренето си е с пари ...

147

Анонимен

преди 11 години

До Електричаряне само че реве , ами и ще вие - може да ги постигне лукановата...

146

Електричаря

преди 11 години

Руснака си иска парата обратно и си е прав - оня от снимката е обещавал яко и е изял кюфтетата и не е ревал тогава. Сега обаче реве ли реве кат вдовица за ... АЕЦ.

145

Анонимен

преди 11 години

НЯМА ЛИ КОЙ НАЙ-СЕТНЕ ДА ИНВЕСТИРА ИНКАСАТОРА В СОФИЙСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН ЗАТВОР.

144

до 166

преди 11 години

Напълно съм съгласен с теб. Себестойността на Козлодуй, ако махнем регулирания пазар и задълженията за разполагаемост и други допълнителни услуги, би била около 32 / 33 лв/МВтч и ако продава на 62 / 63 лева на свободен пазар, а ако не бяха добавките "зелена енергия", "високоефективно комбинирано производство" и "невъзстановяеми разходи", то можеше да продава и на 75 лв/ МВтч, умножено по 15 000 000 Мвтч, смятайте ... за година, разбира се това са идеални условия, каквито не може да има ...

143

Icelander

преди 11 години

За пореден път Овчаров е много точен в изказванията и действията си! Може да е всякакъв, но поне е голям специалист в своята професионална дейност!

142

Icelander

преди 11 години

За пореден път Овчаров е много точен в изказванията и действията си! Може да е всякакъв, но поне е голям специалист в своята професионална дейност!

141

TankoBG_

преди 11 години

А моят американски инвеститор има страница в Интернет.Една страница. Само.:-)

140

Р.Овч.

преди 11 години

Моят американски инвеститор говори перфектен руски пък ...

139

anonimen

преди 11 години

Приходите на АЕЦ Козлодуй не се формират от продажба на електроенергия на един свободен енергиен пазар в България, защото у нас няма такъв свободен пазар, а АЕЦ Козлодуй продава по цени според кефа на властниците в България, в което е в разрез с всякаква логика на една нормална пазарна икономика. Така че АЕЦ Козлодуй постоянно се измуква. В същото време се дотитар ТЕЦ-ове, ФОТОмутраиците (т.е. слънчевите панели), перките и т.н. Това е на гърба на българския народ, защото всъщност той плаща.

138

до 164

преди 11 години

Инвестицията е едно към едно, но до изхода от централата, а после разликата е по 10. Пък и да приемем, че не е то раздели инвестицията на 60 години и същата на 25 години срок на експлоатация ... Фотоволтаиците трябва и да се балансират, също така, което значи, че трябват и други инвестиции в балансиращи мощности, много са условностите, да знаеш ... След 10 години може и да си повече прав от мен, но това при условие, че ядрената технология не търпи развитие, а само ВЕИ - тата.

137

до 160

преди 11 години

Така е за торентите, защото съдържанието може да се съхранява, ама всеки киловат произведен и непотребен в същия момент си е загуба, тук балансирането е малко по - сложно от уплътняването на трафика на данни.

136

Дядо

преди 11 години

Искам да запитам, има ли разумни хора който все още вярват на спинозните, начело с СЪрГЕЙ.

135

до 157

преди 11 години

Има логика, но инвестицията се опитвам да изчисля и все е по - голяма от 10 млрд. евро, т.е. няма как да е по - ефективно от ЯЕЦ, към този момент. Освен това ми е трудно да си представя, че една фотоволтаична централа се експлоатира 60 години има и други фактори, които няма как да сметнем в момента, но ви заблуждават предизборно, според мен. Все пак няма как фотоволтаичната централа да е с КПД, като ядрената, нали?! Освен това изпускаме момента с балансирането на ВЕИ - тата. Ако беше толкова ...

134

hes

преди 11 години

До 152 - точно така без идеологеми. Това, че има нещо порочно в ценообразуването няма да се разреши чрез построяването на ЯЕЦ Белене. Само след 20 години домакинствата ще ползват електричество по съвсем друг принцип от сегашния - много по-голямо КПД имат двигателите на прав ток. И сега част от уредите ползват изправители - помислете и затова. Такива огромни мощности просто няма да са нужни

133

до 154

преди 11 години

Виж, не знам къде е ставало дума, но ако всяко домакинство реши да произвежда електроенергия от ВЕИ, то само, за да бъдат оборудвани 2 000 000 абонати на ЧЕЗ със системи за интелигентно измерване са нужни малко повече от четвърт милиард евро, отделно, за да се реконструира разпределителната мрежа, така че да носи тези товари и да може да ги трансформира и отдава и в преносната система, защото не е само София ...

132

Пич

преди 11 години

На този да му разрешат да изправи един стълб в центъра на София и на него да бъде обесен, гадинка ***, най големия смукач на хората. ДОЛНА ТВАР

131

до 151

преди 11 години

Ти вярно бъркаш със сметките и нямаш елементарна представа, преди да ми казваш какво може да се използва виж колко са технологичните разходи за разпределение на ЧЕЗ, около 17% (загуби, грубо казано), освен това виж като комшията си включи бойлера дали не спира тока у вас?! А ако решиш да пренасяш електроенергията до Варна по мрежа от 220 волта или по 0,4 киловолта или по 10 киловолта или по 20 киловолта, каквато е разпределителната мрежа на ЧЕЗ , то ... Сложи и по 100 - тина евро на електромер .

130

до hes

преди 11 години

Аз не харесвам Путин, точно толкова, колкото не харесвам Борисов, защото и двамата са диктатори, но тук не иде реч за кумири, а за точни сметки. Кой какво казал, не знам, но знам колко ми струва всеки мегават присъединена ВЕИ мощност в сметката за електроенергия. Да оставим идеалогиите в миналия век, където им е мястото и да се върнем към трезвата реалност, колко плащаме и какво получаваме срещу това.

129

hes

преди 11 години

До anonimen 146Значи според Вас ЯЕЦ не е отживелица? За гео-термални централи приложими и у нас чували ли сте? За централи на база осмозата? За газови централи, ползващи шистов газ? Апропо, Вашия кумир Путин в речта при встъпването в длъжност точно на това натърти - Русия изостава в разработването на шистов газ и това изоставане трябва да се навакса.