137

Весела Коледа!

преди 11 години

Аз пък съм за силна и процъфтяваща Македония и желая здраве, обич и радост на всичките й жители! Весели празници! На земята мир, между хората благоволение!

136

orce

преди 11 години

Iskreno citajci gi komentarite so cesni izuzetci nivoto e mnogu nisko da ne kaza bedno.Toa e godisno obracanje na predsedatelot koe se odrzuva ednas godisno sekoja godina.Pa i toj moze ako e populist da bide dobar za site pa i za komsiite ,no ne TOJ go kaza svoeto mislenje kako DRZAVNIK pa komu mu se dopaga vo red na koj pak ne toa si e negova rabota.A za toa kolku e srboman ili pod srbsko vlijanie samo da vi kazam deka i pokraj site molbi ne go oslobodi od zatvor t.n. srbski vladika Vraniskovs

135

надцакване

преди 11 години

България може да бъде въвле4ена в играта и надцакана както през 1913 г. но в модерен вариант . Лукавите гърци и гадните сърби не спират . Атаките срещу България са гръцки и сръбски придумки.Дано не съм прав.

134

Do 143

преди 11 години

Кое точно не ти допадна в писаниците на @130?Да не би да си живял по тези времена? Или много си чел за тези времена? И какво ще добавиш?

133

Изходът

преди 11 години

В основата на злото стои болезнено агресивният и непоправим сръбско-имперски шовинизъм. Един от уродливите продукти на неговите усилия е югомакедонизмът, изкован на базата на отричане на България и омраза към нея. Югомакедонизмът не е национална идентичност, а синдром на примитивен провинциално-комплексaрски сепаратизъм ! Самочувстието му е напомпано от потенциала на някогашна Югославия, а неговата безпардонна и нагла провокативност - от примера на сръбската просташка арогантност. Народът на БЮРМ трябва да разбере, че ако навреме не отсвири управляващата го сръбска агентурна шайка, не го чака нищо добро !

132

mutkurov

преди 11 години

мак ла*н ....пак надигат глава... първо гърците, ние...и накрая албанците ще им го наместят..

131

Анонимен

преди 11 години

Като чета какви ги реди 130 ,разбирам защо "българин" става обидна дума !

130

Анонимен

преди 11 години

В Македония думата "българин" е обида,знам го от първа ръка. Правят нацистки филми за нас финансирани директно от държавата им, присвояват си най-нагло половината ни история... Гадни долни макета!

129

Анонимен

преди 11 години

И ДА НЕ СЪМ ЧУЛ ГЛАС!!! ЧАК СЕГА ПРИ ГЕРБ СЕ ЗАГОВОРИ С ПО ГРУБ ТОН КЪМ МАКЕТАТА. КУДЕ БЯХА ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА.

128

Анонимен

преди 11 години

ПРЕЗИДЕНТА НА ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ ДОРИ НЯМА ДОБЛЕСТТА ДА НАЗОВЕ ИМЕНАТА НА СЪСЕДИТЕ СИ!

127

Анонимен

преди 11 години

ГОСПОДИН БОЖИДАР ДИМИТРОВ,РАЗТЯГАНЕТО НА ЛОКУМИ НЕ НИ ВЪРШИ РАБОТА,БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ АДЕКВАТНИ ДЕЙСТВИЯ,ВИЕ МОЖЕ ДА СТЕ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ИСТОРИК В СВЕТА НО НИКОЙ НЕ ВИ ДАВА ШАНС ДА ПОКАЖИТЕ ФАКТИТЕ,ВИЕ РАБОТИХТЕ ЗА МАФИЯТА ГЕРБ,БИЛ СТЕ АГЕНТ НА ДС,НАЙ ЛЕСНО Е ДА СТОИТЕ НА ТОПЛО ПРЕД КАМЕРКИТЕ И ДА СИ РАЗВИВАТЕ ТЕЗИТЕ,А МАКЕДОНЦИТЕ ДЕЙСТВАТ ГОСПОДИН ДИМИТРОВ,ВИЕ ГОСПОДИН ДИМИТРОВ ТРЯБВАШЕ ПРЪВ ДА ВДИГНИТЕ БОЙНОТО ЗНАМЕ,ЩОТ МНОГО НЕ ИСТОРИЦИ СА ГОТОВИ ДА УМРАТ ЗА БЪЛГАРИЯ АМА НЯМА КОЙ ДА ГИ ПОВЕДЕ

126

Дядото

преди 11 години

Македония има много вътрешни проблеми с шиптарите ,ако не създава проблеми със съседни държави ще стане второ Косово. Желая им успех ,но не вярвам като гледам какви знамена се веят по петте джамий в Скопие.

125

@132

преди 11 години

Къде може да се види този виден историк.. и за кого е виден..Всички историци според които сме кацнали тук така от нищото, са съвсем невидни...

124

@133

преди 11 години

Виж относно маструбацията имаш добри познания..иначе си гола вода!

123

BG-681

преди 11 години

До @ 130............В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.

122

BG-681

преди 11 години

До 130..............В детската възраст, мастурбацията се среща като неосъзната и се предизвиква не от вътрешни причини, не от желание за получаване на приятни усещания или задоволявания, а от външни фактори, като раздразване на половите органи от дрехите или повърхностни възпалителни процеси. Усещайки неудобство в областта на половите органи, детето се опитва да се избави от това непознато усещане, търкайки с ръце зоните, които са засегнати. Рано или късно, то се допира до ерогенните зони, чиято реакция обаче му донася приятни усещания и тези действия се затвърждават с времето като навик.

121

BG-681

преди 11 години

БГ-НАУКААкадемик Проф. Васил ГюзелевАкадемик Проф. Васил Тодоров Гюзелев е виден български историк, изследовател на българското средновековие.Нападения и заселване на славяните на Балканския полуостровСлавяните и прабългарите идват в балканските провинции на Византия през 6-ти и 7-ми век след христа както всички други варварски народи преди тях със силата на меча. В края на V и началото VI в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят.

120

BG-681

преди 11 години

Македония без гримД-р Божидар ДИМИТРОВДинастията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики. Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри.Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост. И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от не малка част от гръцкото общество. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават македонски пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.

119

@126,@125

преди 11 години

*** безподобна... какви гърци бе..Елини.. ти занеш ли колко елини е имало в армията на Александър Македонски..5%.. са били *** елини, които туку що са били помирисали европейски въздух.. по негово време.Александър.. Орфей.. все са си траки..Гърците са изрили с копита земята.. да прилапат история и те.. македонците бледнеят сравнение с тях!

118

до 120

преди 11 години

един народ бяха дядо ми и баба ти...ти отдавна си изгубил правото си да се наричаш мой роднина и един народ с нас. до 1991 имаше извинение - бяхте глупави и управлявани от сърби и комунисти. сега, в 21 век, когато има интернет, когато учите в чужбина, за простотията ви НЯМА ИЗВИНЕНИЕ. можеше да четете, да питате, да видите британската или френската енциклопедия. да четете американски вестници. виждал съм учебниците ви по история - отзад пише издателство 'београд'..ай