228

boqn4o

преди 11 години

В тоя ред на мисли, ако законът се отмени, това ще означава да подложиш на геноцид народа си. Вместо да мислиш как да оздравява и да работи, ти го караш да се разболява. Това би означавало, че управляващите не се грижат за своя народ, а личните интереси стоят на първо място. За управлението на Бойко Борисов, само този закон да остане и да се задържи, ще може да се нарече управлението успешно. Това е най-елементарната форма на здравна реформа, която може да се направи.

227

mm

преди 11 години

Льохмани пушачи, а какво ще кажете за работещите в заведенията. Не слушайте 10-тимата *** които искат да махнат закона. Закона против пушенето е сбъдната мечта за повечето служители в заведения, щото на нас не ни дават вредни и нямаме избор с това в кой салон да сме. Пушачите са супер нагли егоисти.

226

boqn4o

преди 11 години

В случай, че остане тоталната забрана, след 5 години още, стотици милиони, които се дават за лечение на онко-, белодробни и сърдечно-съдови заболявания, ще могат да се използват за лечение на други болести, на деца, на по-редки заболявания, за които НЗОК не плаща. Ще имаме повече пари да пращаме хора за лечение в чужбина. В резултат на това ще имаме по-здраво население, което вместо да получава пенсия от ТЕЛК и да товари държавата, ще работи и ще изкарва пари.

225

Анонимен

преди 11 години

Депутатите от ГЕРБ гласуват по съвест ........................ГЕРБ и съвест - вицът на деня.

224

БУРГАС

преди 11 години

256А у вас, тротУар ли пишете?

223

Анонимен

преди 11 години

Този професор алкохолик голям брус. Никаква отмяна на забраната за пушене на закрито. Да пушат на чист въздух!!!!

222

Анонимен

преди 11 години

До БУРГАСИ коли се продават свободно но аз все пак съм за ограничаване на правото им да карат по тротуара. У вас така ли правят

221

boqn4o, до БУРГАС

преди 11 години

Няма абсолютно никаква икономическа, социална и здравна причина цигарите да са легални. Колкото и да се продават, винаги разходите за здравеопазване ще надхвърлят печалбите. И броят на болните ще расте. А това е среден по сила наркотик със степен на пристрастяване, доближаваща се до тази на кокаина (ако някой пушач иска да ме обори - да спре цигарите за 1 месец). Единствено печелят отделни корпорации, които плащат определени суми на определени хора, за да може тоя бизнес да съществува.

220

boqn4o

преди 11 години

рисков*

219

БУРГАС

преди 11 години

249,250Може и да сте прави, но защо тогава се продават цигари? Не може да продаваш нещо свободно, навсякъде, а после да ограничаваш ползването му. Аз слава богу от 6 години съм спрял цигарите, съгласен съм, че е вредно и т.н. но не мога да се съглася с тотална забрана. Ограничения, да, но чак пък тотална забрана? Всеки си има право на мнение, моето, че трябва да има зони за пушачи и такива за непушачи.

218

boqn4o

преди 11 години

Вследствие на това, че сме една от страните в ЕС с най-много пушачи: 200 000 онкоболни, 500 000 болни с белодробни заболявания, 2 000 000 със сърдечно-съдови заболявания. Основен рискув фактор и за 3те категории - тютюнопушене. Средства, които държавата отделя за лечение: над 2 млрд лева. Бедност на населението: 1во място в ЕС. Отрицателен прираст на населението. Колкото повече болни има, толкова повече получават помощ от държавата, вместо да работят и да развиват икономиката.

217

boqn4o, до 246

преди 11 години

НЕ и ще ти кажа защо. Защото проблемът е социален, не индивидуален. Не е въпросът само дали ти ще се одимиш. Абсолютно доказано е, че пушачите се разболяват много по-често. Обаче всички плащаме 8% здравни осигуровки, всички даваме по равно, обаче пушачите консумират повече. Да не ми се оправдават, че не е така, че не знам си какви други вредности имаме, защото съм лекар и с очите си виждам разликата. Разходете се из белодробна болница или 3та градска, изумително е колко тежки пушачи има там.

216

Анонимен

преди 11 години

До БУРГАСМожем, преборихме се и законът е приет. Сега трябва само да го опазим. Пушачите имат същите права като и останалите. Да бъдат навсякъде стига да не вредят на околните

215

Анонимен

преди 11 години

Депутатите от ГЕРБ гласуват каквото каже Борисов . Друго всичко е лъжа

214

Лео

преди 11 години

Каква дискриминация на пушачите.Не стига че се тровят и заради тях се дават сума пари за здравеопазване ами искат да тровят законно непушачите.Всички пушачи първо работят много по малко заради вредния им навик.

213

БУРГАС

преди 11 години

Не можем да се преборим и затова се примиряваме, нали? Необходимо зло. Цигарения дим, разбира се не влиза в тази категория, но не е ли редно хората да имат право на избор? Пушачите не са втора ръка хора. Стига изискванията да се изпълнят на 100 %, не виждам какъв е проблема заведенията да са разделени на зали. Всеки сам си решава дали да се опушва или не.

212

до 238

преди 11 години

Ми да си пърдим на воля тогава всички в затворени помещения, защо не и в асансьора с колегите примерно? Да си вонкаме на чесън също!

211

boqn4o

преди 11 години

Я да ви питам пушачите, когато съседът вдига шум всяка нощ и ви пречи да спите, вие ли викате полиция да му направи забележка или сменяте мястото, където живеете? Същото е и да ни карате ние да ходим по други заведения, за да може вие да си пушите.

210

ТАТО

преди 11 години

ДО БОНГЧО ЕДИНСТВЕНИЯ ФИЗЕОЛОГИЧЕН ПРОЦЕС ТРАГИМИ КАТО СИ СЕ РАЖДАЛ Е С АКО ОТ ЗАД КОИ СТЕ ВСИЧКИТЕ ТУК ДЕТО РЕШАВАТЕ СЪДБАТА НА ДРУГИГО НИКОИ НЕ НИ КАРА ДА СМЕ ЗАЕДНО СЪС ПУШАЧИТЕ ТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ТЯХНИТЕ СИ ЖЕЛАНИЯ ОТДЕЛНО ЗАЛИ КОИ СТЕ ВИЕ ДА СЕ МЕСИТЕ НА ТОВА НЯМА ДА СА ДОВАСНАЛИ НЯМА ДА ВИ ПРЕЧАТ НАЛИ ДИМЪ ИМ ЩЕ СЕ ИЗНАСЯ НА ВЪН ТАм кадето са вашите вредни емисий от колите товае точка кои сте вие да осъждате още малко и ще се намесите във домъ на пушачи щото ви са съседни апартаментите ИДИЮТИ

209

Анонимен

преди 11 години

" Депутатите от ГЕРБ ще гласуват по съвест " този закон , а другите закони без съвест ли ги гласуват ? Абсурди !