116

Анонимен

преди 11 години

при ужилване от пчели - бие се урбазон мускулно - 40 мг на деца и по високите дози до 1000 за възрастен

115

Ала дупедавците?

преди 11 години

Е каква стана тя, провинциалистите да мрем.Някой големец като пострада в провинцията веднага се извозва с въртолет или линейка в София.А ние какво да правим , да ходим на баячки ли?Защо плащаме З О ?Ако имаше добър специалист брат ми нямаше да почине на 54 г пред вратите на Спешно отделение.Кого да съдим, на кого да се оплачем? На арменския поп.Друг виновен няма.

114

д-р Менгеле

преди 11 години

За всичко е виновен търгаша Костов! Той превърна болниците в търговски дружества! А принципа на търговското дружество е - имаш пари - живееш, нямаш - мреш като куче!

113

....

преди 11 години

Тези страдалци нямат никакви проблеми.Ще хванат някоя Магистрала, после Метрото, ще минат за по-направо покрай Залата и ето ти на - медицинска помощ!Кеф ти Пирогов, кеф ти Окръжна, кеф ти квадратна ...Вий за магистралите не знайте ли?

112

Анонимен

преди 11 години

Фелдшери, шофьор и санитарка спасявали ужиления от пчела- това отговаря ли на евростандартите, с които непрекъснато се съобразяваме.

111

М М

преди 11 години

Моля да ме информирате - Дали има поне една Общинска болница в България, която да не е в ззадължения.То една ВМА има над 23 млн лв. задължения и съществува. Те от властта се претисняват за една болница в Родопите която обслужва 17% от територията на страната.Има си райони и дейности където държавата трябва да се намеси и да е социална. Не само да дава пари за битум на албанците

110

Килъра

преди 11 години

тази ми е ужасно противна! Да не говорим, че ми стана още по-противна като разбрах, че съпруга и е спечелил обществена поръчка за няколко милиона! И тези пари ще му ги платим ние. Ще помоля редакторите поне да не показват противната снимка на тази жена.

109

Doctor

преди 11 години

Най вероятно горкия човек е развил тежка анафилактична реакция която изисква лечение в реанимация съсжд масивни дози кортикостероиди,адреналин,хлорфенамин, и т.н; Вярвам че фелдшерите са направили каквото е по силите им,повечето от тях са видели доста и разсъждават доста практично в такива ситуации...жалко за младия мъж...е така Боко режи лентички,открива мостове,спортни зали и магоистралки а хората по малките населени места умират...това ни чака с тия *** за управляващи....

108

Д-р Ох Боли

преди 11 години

Болничната помощ у нас е като приказката "БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ"Цялата система е направена да се крадеМ- първо, задължително здравно осигуряване- второ ,разделяй и владей - МЗ и НЗОК- трето ,задължително доплащане, зародиш на корупцията за лекари и сестри- закриване на доброволното здравно осигуряванеИзвод - властта краде от МЗ и НЗОК, докторите от Болниците и Бързата помощ. Пречеше им доброволното осигуряване и го превърнаха в застраховка.Скоро няма да има управия с тая политика на ГЕРБ

107

анонимен

преди 11 години

В Оряхово има лекари, защо не са били на работа в този ден? А дежурни са двама фелдшери????? Няма ли кой да обърне внимание на този факт???? Каква е причината да остане района неподсигурен с лекар?

106

Анонимен

преди 11 години

при ужилване от пчела - хомеопатично АПИС през 5 мин. по 5 гранули!! БЕЗВРЕДНО Е! запомнете и в случай на първа помощ го използвайте. Ако човек е алергичен към пчели обаче няма спасение!

105

n;WFN

преди 11 години

Да се разбере сложен ли му е венозно или мускулно кортикостероид - напр. урбазон?

104

до 111

преди 11 години

Алоооо алонколуНали затова е министър!Да реши проблемите за които пишеш!!!Кой да ги реши баба Пена и кака Донка ли???За 20 години емигрираха можещите и мислещите сега са мениджъри,лекари,инженери на Запад,докато тука с тяхното образование щяха да карат таксита или да бачкат за 300 лв.Затова и народа като цяло изпростява в България,щото кадърните се махат,а другите си избират политици с малък капацитет,щото други в Бг. не останаха.Затова и нема да се оправим скоро,щото ни оправят некадърници.

103

СЛАБОУМЕН

преди 11 години

АМА АЗ ПАК НЕЩО НЕ РАЗБРАХ...ТАЗИ ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА КАКВО ТОЧНО ЩЕ НАПРАВИ? ЩЕ "ОПРАВИ" БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ИЛИ СЪВСЕМ ЩЕ ГО ЗАТРИЕ ( ПОНЕ ТОВА КОЕТО Е ОСТАНАЛО ОТ НЕГО )

102

МЗ

преди 11 години

Търсим да назначим ГАДАТЕЛКИ ,.....за лекари !Те лекуват ---безкръвно !

101

алоо,Бг-цигани...?

преди 11 години

Какво искате от поредната министърка ,ТЯ не е виновна ,че не зависи нищо от нея !Причините са съвсем други ,...селяни ***!Има голямо КРАДЕНЕ В .....МЗ,...от здравна каса ,от хирурзи ,които са в комбина с дружества за материали ,И ДОСТАВКА НА "УЖ''СКЪПИ ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ ЛЕКАРСТВА/КОИТО СА БЕЗПЛАТНИ ,ИЛИ НА НИСКИ ЦЕНИ ОТ НЗОК/,и какво ли не ....! Всичко е ---ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ ----ЗАБРАВИХА ЗА ---ХИПОКРАТ !

100

bolka

преди 11 години

Възможно е да е бил неспасяем случаят, но звучи несериозно и смешно министърката да включва в екипа при реанимирането шофьор и санитарка, защото те изобщо нямат медицинска квалификация.

99

Анонимен

преди 11 години

Виждам,че сте недоволни от това,че пациента е лекуван от фелдшер.Спокйно,останахме мнооого малко,ще дойдат парамедиците и ще ви лекуват адекватно!

98

Анонимен

преди 11 години

Кааалинка Кааалинка калинка моя...Министър в Абсурдистана е тя...

97

до 104

преди 11 години

Много си прав ,..всичките партии съсипа ,не могат да го свалят всичките заедно !