383

ДО 458

преди 11 години

А КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ 7 БЛОК? ОТКЪДЕ 18 МИЛИАРДА ЗА БЛОКА И МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ЗА ПЛОЩАДКАТА?

382

ДО 454

преди 11 години

НИЩО НЕ ТИ СЕ РАЗБИРА ОТ ВЪПРОСА. КАКВИ ДВА БЛОКА ИМА В КОЗЛОДУЙ?

381

Анонимен

преди 11 години

"Задълженията на НЕК по споразумението се очакват максимум милиард" Да, но се дава 22 пъти по-голяма цифра. Но разходите на НЕК рефлектират върху нас. Щом плаща НЕК, значи плащат клиентите му. А частна АЕЦ в Козлудуй няма да строят.

380

до 454

преди 11 години

За кои блокове говориш, че ги има в Козлодуй.

379

ДО 452

преди 11 години

ТИ СИ МНОГО ЗЛЕ- ДОРИ НАЙ- МАЛКИЯ БИЗНЕС ПРОЕКТ ЗАПОЧВА С ФИНАНСОВ РАЗЧЕН НА БЪДЕЩАТА ДЕЙНОСТ!

378

Анонимен

преди 11 години

До 444 а защо това което си чел не е написано от НЕК? Явно доклада е много положителен щом го крият, въпреки че ние данъкоплатците сме го платили. И защо при толкова доклади и мнения никой не ни попита дали да се прави нов доклад. Сега ББ и СД да платят от джоба си този доклад. С чужда пита лесно се прави помен. Догодина като ги изберем отново може и да получим отговори на всички въпроси, но въпросът кой ще чуе отговора и тоя дето го чуе дали ще го интересува. Да живее ГЕРБ!

377

до 449

преди 11 години

И защо ще дават 22 милиарда за два блока, когато ги има в Козлудуй. Не е ли по-добре да се даде 1 милиард за площадка? Дали са за Белене, но кой е дал?

376

Анонимен

преди 11 години

МНОГО ЛОШО Е, ЧЕ РАЗГОВОРЪТ ЗА БЕЛЕНЕ Е НАТОВАРЕН ПОЛИТИЧЕСКИ, А ИКОНОМИЧЕСКИТЕ АРГУМЕНТИ СА ИЗМЕСТЕНИ. МЕН ОБАЧЕ МЕ ИНТЕРЕСЕВА СЪПОСТАВКА МЕЖДУ БЕЛЕНЕ И КОЗЛОДУЙ И С ЕДНАКВА ПРЕЦИЗНОСТ ДА ПРЕДСТАВЯТ ФАКТИТЕ- СТРОИТЕЛ, ПРОИЗХОД НА ПАРИТЕ, ЦЕНА НА ТОКА- ЗАЩО ЗА 7 БЛОК НЯМА КОНСУЛТАНТ ПО ФИНАНСОВИТЕ ВЪПРОСИ? И ЗАЩО ВЪОБЩЕ В МЪГЛАТА КОЯТО ВДИГАТ ЗА БЕЛЕНЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ЗАД ГЪРБА НИ ЧАСТНА АЕЦ В КОЗЛОДУЙ ТИХО-МЪЛКОМ?

375

до 444

преди 11 години

Много си предубеден. Та нали сега сме 2012 а централата не е готова? Каква е тази печалба?

374

ФЕН

преди 11 години

Абитюрента пак се изказа неподготвен. Най-добре да вземе да чете повече и да не излага баща си.

373

Анонимен

преди 11 години

До до 434 Изсмукани цифри без покритие. В Козлодуй и Белене би излязло еднакаво като пари от тук нататък, но с малката разлика, че вторият ще стане по-бързо. За сеизмичността, доказано грешна теза. А че Белене е почти готова е ясно. Нищо по работата по проекта не е прекратявано до съвсем скоро. По проект първият блок трябваша да заработи 2013, до къде ли е Белене

372

ДО 445

преди 11 години

ЕДИН МИЛИАРД И ПОЛОВИНА Е ПЛОЩАДКАТА НЕЗАВИСИМО КЪДЕ, В БЕЛЕНЕ ВЕЧЕ СА ДАДЕНИ И ПЛОЩАДКА ИМА , А 22 МИЛИАРДА СА ДВА БЛОКА НЕЗАВИСИМО КЪДЕ- А СЕИЗМИЧНАТА ЗОНА Е ДНА И СЪЩА И В БЕЛЕНЕ И В КОЗЛОДУЙ, ЗАЩОТО СА НА ЕДНА ТЕКТОНСКА ПЛОЧА.

371

Анонимен

преди 11 години

Манипулация! Проекта на централата е за 6,3 милиарда евро. Далекопровода, оградата и няколко сгради са задължения на НЕК, но те отказват да ги строят и за това ББ се отказа от строителството на АЕЦ. Задълженията на НЕК по споразумението се очакват максимум милиард. За 15 години трябва да се усвоят 7,3 милиарда, като Росатом предлагаше да инвестира в АЕЦ Белене, при 51% за България. Печалбата на АЕЦ КОзлодуй е 300 милиона, така че пари дори не ни трябват. По изгодно предложение от Росатом няма.

370

сопол

преди 11 години

бсп и герб са български партии, но са за и против белене. нещо въобще не пасва. логически за доброто на страната би трябвало да са от едната страна.

369

до 434

преди 11 години

Стига си ме карал да се обосновавам за прости неща? Обосновах се: 1 милиард за Козлудуй и 22 милиарда за Белене. Това не ти ли бе достатъчно? Ти лъжеш, че Белене е почти готова. Сеизмичността на района също ти убягва, но за природата пишеш глупости. За мен референдума, който ще правите за Белене се нарича преброяване на глупаците. Явно са много.

368

румен221

преди 11 години

ПРОЧЕТОХ ДОКЛАДА НЕ ОБИЧАМ КОМУНИСТИТЕ, НО В СЛУЧАЯ СА ПРАВИ ЗА ДОКЛАДА НА HSBCmi.government.bg/bg/news/Ikonomicheski+model+na+HSBC+za+Belene+i+doklad+za+finansova+inspekciya+na+NEK-642.htmlЕТО КАКВО УСТАНОВИХ ОЩЕ ПРИ ПЪРВОТО ПРОЧИТАНЕ- СЪДЪРЖА САМО 15 СТРАНИЦИ 2 СТР. ТЕКСТ, 6 ЗАГЛАВНИ СТРАНИЦИ И 7 СТР. ГРАФИКИ??? И ЗА ТОВА СА БРОЕНИ 2 000 000 ЕВРО?!?!?! (А ЧУХМЕ ЗА 200 СТРАНИЦИ)- ДОКЛАДА Е МЕНТЕ!!!Изходните данни са дадени от НЕК (хора на ГЕРБ)!?!?!- (Първа графика) - Още първата цифра(стълбче) е невярна. Посочени са разходи до 2012г от 1.65 милиарда евро (вместо реалните 1.39), но в таблицата за финансиране сочат 2.017 милиарда (ПОСЛЕДНО КОЛКО???).- Комулативната максимална цена ВКЛЮЧВА И РАЗХОДИТЕ ЗА ИЗВЕЖДАНЕ ОТ ЕКСПЛОАТАЦИЯ и в доклада е 7.7 милиарда евро (само без първото надписване 7.4 милиарда евро) - EPC договора е подписан с базова цена 3,995 милиарда, но в доклада фигурира цифрата 6.131 милиарда и 8.149 в таблицата за изчислявани цената на киловат. Но по данни на НЕК, а те откъде знаят цените без договор??? Така могат да я изкарат и 15 милиарда- И ВЪПРЕКИ ЯВНАТА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ДАННИ, АНГЛИЧАНИТЕ ДАВАТ СЕБЕСТОЙНОСТ 1.21 ЕВРОЦЕНТА И ПРОДАЖНА ЦЕНА ОТ 7,49 ЕВРОЦЕНТА (СРЕДНО ЗА 60 ГОДИНИ ЕКСПЛАТАЦИЯ ПРИ ЗАЕМ С УБИЙСТВЕНА ЛИХВА 8.5%... - А ЗАЩО НЕ 16 ИЛИ 26%...?!?!?)- Но в следващата графика авторите твърдят, че тази цена трябва да се коригира (самите автори не вярват в нея)- Общ размер на ПЕЧАЛБАТА ЗА ПЪРВАТА ГОДИНА Е 405,45 МИЛИОНА ЕВРО, а за 60 години, с инфлацията - 97,2 МИЛИАРДА ЕВРО!!! - АХА-А-АААА, ЕТО КАКВО БИЛО ПОЧТИ 100 МИЛИАРДА ПЕЧАЛБА!!!- Има изрична уговорка, че данните на НЕК изискват счетоводна проверка (съмнително високи са)Накрая се прави убийствена за поръчителите забележка:- Информацията, използвана при подготовката на настоящия доклад е от материал и информация от вас (АЗ ЧЕТА ПРАВИТЕЛСТВОТО), WorleyParsons, НЕК, и АЕЦ "Козлодуй" и не е независима проверка от HSBC.И СЛЕД КАТО НЕ Е НЕЗАВИСИМА ПРОВЕРКА ОТ HSBC ИЗЛИЗА, ЧЕ публикацията Е ПРАВИТЕЛСТВЕНА ИЗМАМА!!!НЕ АНАЛИЗ, А ГАВРА С ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА НА КОФТИ МАТРЯЛА

367

Анонимен

преди 11 години

До до 436 Не, защо, имаш нещо против ли? Според теб "Белене" няма как да стане до 2-години, след като оборудването е готово и площадката е подготвена, и има всички разрешителни.

366

ДО 437

преди 11 години

КАКВО ОЗНАЧАВА КОЗЛОДУЙ ГО ИМА- КАКВО ИМА- НОВО ПЕТНО ЗА ПЛОЩАДКА- ТОВА ИМА-В БЕЛЕНЕ ИМА ГОТОВА ПЛОЩАДКА. РАЗЛИКАТА Е 5 ГОДИНИ И МИЛИАРД И ПОЛОВИНА В ПОЛЗА НА БЕЛЕНЕ.

365

Анонимен

преди 11 години

ПРОСТАТА ИСТИНА Е СЛЕДНАТА- В БЕЛЕНЕ ИМАМЕ ГОТОВА ИЗГРАДЕНА И ЛИЦЕНЗИРАНА ПЛОЩАДКА ЗА МИЛИАРД И ПОЛОВИНА И ТОВА НИКОЙ НЕ ГО ОСПОРВА, ДОРИ БОЙКО, ПРЕДИ ДА ГО ХВАНАТ ЗА ТОПКИТЕ, ТВЪРДЕШЕ. СЕГА НОВИ ВЪЛЦИ ИСКАТ ДА ИЗСМУЧАТ ОЩЕ МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ЗА СЪЩАТА ДЕЙНОСТ В КОЗЛОДУЙ. ЗАЩО ДА ИЗОСТАВИМ ПИТОМНОТО И ДА ГОНИМ ДИВОТО? А АКО НЕ ПОЛУЧИ ЛИЦЕНЗ КОЗЛОДУЙ- ЩЕ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ И ЩЕ КАЖАТ, ИЗВИНЯВАЙТЕ , НЕ СТАНА. ЧИИ ПАРИ СА ТОВА- МОИ И НАШИ!

364

сопол

преди 11 години

най евтиният ток не е правият ток, нито променливият такъв, А средният ток. сега ще го усетите. там горе мислят за народа и най вече за напредъка на държавата като цяло