90

Анонимен

преди 11 години

Експеримент с куклаБобо Експеримента с куклата Бобо е извършен от Алберт Бандура през 1961 и изучава моделите наповедение свързани с агресията. Допълнителниизследвания от тозитип са направени отБандура през 1963 и1965. Куклата Бобо енадуваема играчка, която приблизителнопо размер е равна надете преди пубертета. Този експеримент еважен в психологията, защото е прецедент, койтодава искра на многоизследвания заефектите относнонасилието придецата. Метод Субектите, които саизследвани в тозиекспериментвключват 36 момчетаи 36 момичета отдетската градина към Стандфорскияуниверситет[1] във възрастта между 3 и 6години (със среднавъзраст 4 години и 4месеца). Контролнатагрупа е съставена от24 деца. Първата експерименталнагрупа обхваща 24деца изложени наагресивен модел наповедение. Вторатаекспериментална група се състои от 24деца и е изложена нанеагресивен модел наповедение. Първата ивторатаекспериментални групи са разделениотново според полаим. Накрая саразделени на групиизложени на същияполов модел и на противоположнияполов модел. В тозитест има общо 8експерименталнигрупи и еднаконтролна група. За да се избегнеизкривяване нарезултатите чрезвключване на деца,които вече сапредразположени към по-голямаагресивност,експериментатора иучителя (и дваматапознават децатадобре) класират всяко дете като сеосновават нафизическата агресия,вербалната агресия иобектната агресияпредшестваща експеримента. Товапозволява наБандура да групирадецата като сеосновава на среднотониво на агресия. Първата част наекспериментавключва носенето надетския и възрастенмодел в стаята заигра. В стаята за игра детето сяда в единияъгъл пълен с нещапредизвикващиактивност катокартофени щампи истикери и възрастния модел стои в другияъгъл съдържащнескопосанопоставена играчка,дървен чук инадуваемата кукла Бобо (която е около 5фута висока илиоколо 1,50 метра).Преди да напуснестаятаекспериментатора обяснява, че тезииграчки са само заигри. Резултати Бандура открива, чедецата изложени наагресивен модел е по-вероятно да действатфизически агресивно,отколкото тези, които не са изложени наагресивен модел. Затези деца изложенина агресивен модел,броят наподражаващите на физическата агресияпроявена от момчетае 38.2, а от момичета12.7. Същия модел сепоявява и приимитирането на вербална агресия надецата изложени наагресивен модел, всравнение с тези,които са изложени нанеагресивен модел. Съответностойностите завербалната агресияса 17 за момчетата и15.7 за момичетата. Ифизическата и вербалната агресияса редки, ако някога,на децата е показаннеагресивен моделили липса на какъвтои да е модел.

89

Анонимен

преди 11 години

Децата ви ще ви псуват толерасти. За вашето безразличие те ще бъдят прогонени от родината си и ще се кланят на чужда история, религия и език.И дедите ви ще ви псуват толерасти. Продавате това, за което те са живяли,борели и умирали.Само вие сте си доволни от вас. Предатели и родоотстъпници -проклятието на всяка държава.

88

BG

преди 11 години

Каквото каже ходжата-това е правилно.Това е стадно поведение.Не мислиш,а сляпо вярваш.Даже и не разбираш арабските брътвежи.

87

Анонимен

преди 11 години

Някой от обвиняемите, обяснявал ли е на хората в България, че:Държавата не следва да се приема от мюсюлманите, защото властта е от Аллаха, а не от човека!, Жена, която не носи забрадка, ще гори вечно в ада!, Никой от мюсюлманите не бива да дружи и търгува с хора, които не изповядват исляма!Никакви тълкования не са нужни повече! Радикални или умерени няма значение - такива хора нямат място в светска държава!

86

Анонимен

преди 11 години

В 21 век да живееш според религия, без значение каква е тя, е меко казано малоумно. Вече всички знаем какво е Слънцето, защо вали и какво е туберкулозата. Религията (не вярата!) трябва да бъде изкоренена от човечеството, защото го дърпа много назад. Ватикана е най-голямата мафия в целия свят. Църквата е убила толкова много народ през вековете, че сегашните радикални мюсюлмани могат само ряпа да ядат. А те пък от своя страна са най-болни. Вярата е хубаво нещо, но религията само й пречи.

85

Osman

преди 11 години

stiga ste izbivali kompleksi, i ste se hvashtali na evrejski igri,vseki ima pravo da vjarva v tova v koeto misli za pravilno.govorite gluposti isljama ne napada a se samozashtitava sled cionistki napadenija,zabelejete dali müsülmanite provokirat hristijanite,ne ne ne ,hvanetese za rabota mesto da draskate gluposti ,che BG imama nujda ot rabota ,amerikanci ili evreji njama davi pilnjat djobovete ,che BG zativa v lajna nesa vinovni isljamistite a samite hristijani....lek den

84

ZRU

преди 11 години

Mormonite zavzemaz Sveta bez nikoi da razbere , prfektno podgotven Proekt , plan na US

83

живко сталев

преди 11 години

Християните в България са крайно толерантни. Не отдават голямо внимание на тези хора с брадите викащи за Джихад и Шериата.НО..имайте в предвид, че всичко на тоя свят си има начало и край, и в тая насока подобни хора било мюсюлмани или други нямат място в България. Опасявам се, че мюсюлманите в България ще премината границата, и ще докажат, че са фанатизирани и крайни хора, за които религията е повече от всичко, което е грешно. Българи мюсюлмани-изчистете се от такива вредни елементи!!!!!!

82

Анонимен

преди 11 години

Някой ще ми обясни ли какво пише в заглавието?

81

Анонимен

преди 11 години

В България мормоните са признати за вероизповедание. У дома те не пречат кой-знае колко. Нито на хетеросексуалните, нито на хомосексуалните. Работата е там, че в България виновни за настоящото положение са самите гейове, лесбийки, бисексуални, транссексуални. Да, религиозните организации виждат в предстоящия Семеен кодекс спасение за брака в остарялата му форма, а единствената ни едва кретаща "Джемини" - дискриминационен текст. Проблемът е, че текстовете са на вечно напускащият политката Герджиков и разни други - лицемерието (не питайте защо точно то) изяде бонбонките на българската хомо общност.

80

Анонимен

преди 11 години

Лошото е, че ДПС няма да пропусне да се възползва от ситуацията и ще почне да развива теории за нов възродителен процес ... на тайните срещи с партийния си актив по паланките ...Но пък и хората имат глави на раменети си - крайно време е да почнат да мислят.

79

Анонимен

преди 11 години

Аз не съм против да си вярват хората във каквото си искат .Това си е тяхно право .Ако спазват гражданските закони ,ако са съвестни граждани на държавата ни . Повечето от тях са такива ,обаче както е казал народа всяко стадо си има ***. Наше задължение е да неотрализираме и премахнем мършата докато не зарази цялото стадо. Това е функцията на държавата да защитава своите граждани и които не искат да са такива да и посочи ЗАТВОРА

78

Коко

преди 11 години

Ама те хорицата си признаха............... не били те

77

Анонимен

преди 11 години

"Обвинението имами не били направили нищо лошо"До имама:-Направихте ли нищо лошо.Имама:-Не не направихме нищо лошо. Направихме нещо лошо.

76

Анонимен

преди 11 години

пак нули...хахахахахаааааааааааааааааааааа

75

Анонимен

преди 11 години

АЛООО ... специалиста по мормоните ...Аз не знам в България да има мормони, но радикални ислямиси май има а ???Ти си точно ислямист нали ?БЪРЗО СИ ПРИЗНАЙ !

74

Коко

преди 11 години

Мдааа мен ме върнаха от входа на съда че не съм в подходящо облекло(къси панталони) при положение че отивам за справка в деловодството а свидетелки по делото бяха допуснати с бурки. Това ако не е дискриминация.........

73

естет

преди 11 години

Гледах им забулените *** по Нова и не забулените такива и установих че много правилно правят като се крият, защото са уникално грозни! Трябва и за мъжете да измислят нещо, че и те на са за пред хора! А иначе,сериозно, то и в Турция не се забулват чак така .

72

Анонимен

преди 11 години

tva na mene mi prili4a na ''Dai da butnem Muslumanite za da dadem pat na US Mormonite da progresirat v BG''

71

Анонимен

преди 11 години

Нищо лошо - зависи какво изповядваш и от коя страна на барикадата си...Тия имами също като комунисти говорят