62

до 71

преди 11 години

Тошко, и аз мисля, че само Бонд, Джеймс Бонд може точно и безпогрешно да прецени застрашен ли му е живота от престъпника, ако някой влезе в дома ми без да е калесван

61

до 74

преди 11 години

*** в градината ти носят оръжие, преди няколко месеца се разигра престрелка край Плевен с охранители на по-скъп имот и ***... охранителя беше с няколко огнестрелни рани, но оцелял. точно защото съм наясно по темата за самоотбраната искам по-толерантни закони за въоражение на населението... *** ако решат и сега ще дойдат с пищови, но ти ще си жертвата която се е надявала на милостта им. законите спират само правовите граждани, всеки който желае да извърши престъпление ще го направи.

60

до 68

преди 11 години

с оръжие или без оръжие, няма да изчистиш нищо - такива като тебе са активни само пред монитора

59

до 72

преди 11 години

говорим за страха като основен мотив при превишаване на права. когато знаеш, че от съседната дограма ще излезе един по-голям калибър и ще постави живота ти в опасност - ще мислиш 10 пъти преди да се правиш на рамбо. сега точно престъпниците и бившите държавни служители имат оръжие, а тъпия народ стой като овца... бле и чака кучето, което е вълк/съда и полицията/ да го пазят.

58

до 68

преди 11 години

за тебе ще е все едно, дали фактора "свой човек" ще го приложи този, когото си застрелял, или някой друг от групировката му.аз в момента съм доволен, че *** в градината ми не носят нищо по сериозно от брадва. като почнат да идват с огнестрелно оръжие, ще те извикам да се оправяш - знаеш как се използва и бойни изкуства владееш, десетина *** с пищови няма да те притеснят.Всеки втори се мисли за Чък Норис ... по-леко с екшън филмите

57

toshko.postalkov

преди 11 години

Тоест, човек е оправдан да извърши дори убийство ако:1. е нападнат в дома си (но трябва да личи, че е бил нападнат)2. ако защитавайки себе си или друг от нападение е бил уплашен и е реагирал с по-голяма сила от нападателя.

56

Анонимен

преди 11 години

на прозореца на стълбището ми още седи дупката от един *** съсед, който използваше дограмата на съседните кооперации за мишена. сега, с ограничен достъп до оръжието, постоянно се намират пенсионирани военни, бивши полицаи, дементирали ловци или просто кукувци, които да стрелят наоколо.махнете контрола и ще станем като щатите - през седмица две ще пишете кой стрелял в училище, кой изтрепал бившите си колеги и т.н.

55

toshko.postalkov

преди 11 години

тази точка от кодекса ясно ти казва:1. Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.2. Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение.

54

toshko.postalkov

преди 11 години

Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение.

53

toshko.postalkov

преди 11 години

До terereoНяма парадокс. В този хипотетичен случай, собственикът ще бъде оправдан.НКЧл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.(2) Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата явно не съответствува на характера и

52

до 66

преди 11 години

случайно знам как се използва желязото и съм младши инструктор по някой бойно приложни спортове... при подобен закон няма да лежа - фактора мой човек ще го приложи ако е жив, пък щом стреля по мен ще се постарая да не е. естествено, че няма как да съм сигурен... но това е начина да изчистим мутрите и ***. има един доклад на центъра за изследване на демокрацията - малко и леко въоражение в България - прочети го, гражданино.

51

до 64

преди 11 години

сега, без да има "неизбежна самозащита", като се скарат две компании в чалготеката, след това се пребиват до смърт навън и никой не може да каже кой кого е нападнал - те не се и мъчат много да доказват, защото не ги оправдава. Ако ги оправдаваше, смятай какви галимации щеше да има по съдилищата.

50

до 62

преди 11 години

ще реагираш, ще извадиш желязото, и ще умреш с желязо в ръка. Или ако успееш да застреляш гадината ще го лежиш, защото той има повече връзки и ще си докара адвокати, които ще го изкарат жертва - както правят и сега.Да не говорим затова, че заралика от тебе той знае как се използва и желязото.а само едно въпросче - като му отвърнеш на кръстовището, сигурен ли си че ще улучиш - него?

49

Резултат

преди 11 години

Ако се приемат промените едва ли ще остане жив *** в БГ ...

48

terereo

преди 11 години

До toshko.postalkovТук никой не коментира степента на въоръжаване а ПРАВОТО НА ХОРАТА ДА СЕ ЗАЩИТАТ В СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ. Ето ти друг пример -Крадеца влиза в дома ти който се намира примерно в София. Крадеца има нож дълъг 10 см. Виждаш че има крадец и взимаш нож дълък 15см. Сборичквате се и собственика убива с нож с 5 см по дълъг от на крадеца. Отново по неясният текст има вероятност собственика на жилището да влезе в затвора защото разбираш ли имал по дълго острие - не е ли парадокс ?

47

до онанбашията

преди 11 години

не, как да си го помислиш.преди 100 години имаме доста примери на заклани на улицата.все едно не беше вчера, когато се отвличаха хора, рязаха пръсти и т.н., хич не мога да си представя откъде би ти хрумнало да говориш за джунгла.Сега, не само че ще те натикат в някое мазе да ти режат пръстите, ами и ако не платиш откупа, ще те застрелят, и ще кажат че си им нахлул в имота.

46

до 61

преди 11 години

мутрите и сега стрелят на поразия... ще реагираш като извадиш желязото и му отвърнеш - по кръстовищата има камери, ще има и други свидетели, че огъня е открил той. когато и двете страни имат оръжие винаги се мисли повече. всеки който желае си намира КНО, престъпниците закони не спазват...

45

Анонимен

преди 11 години

"неизбежна самозащита" ще даде само още едно оправдание на мутрите, за да се разправят с когото си искат.много ми е интересно, как ще реагираш, ако например при банално засичане на пътя, при което сега само се псуваме, някой започне да стреля на месо по теб, а после извади свидетели, че си го нападнал и той се е защитавал...

44

онбашията

преди 11 години

толерастите много обичат да размахват това плашило "джунглата". драги толерасти, човек би си помислил че до преди 100 години, като е нямало толерастия, хората са изкарвали живота си в безкрайно клане един над друг и това е било главното им забавление. вярно е че днес след дългото въздържание, връщанбето към по-сурови нрави ще е съпроводено с много убийства в началото, но това ще отмине. и като отмине убеден съм ще живеем в много по-приятно общество, с много по-вежливи хора

43

do 39

преди 11 години

да не си бил очевидец, че си спомняша този конкртено наркоман дали е вършил престъпление, когато го е погнал Опиц, имаш думите само на самия Опиц.Ако наркоманията е престъпление, значи всички сме съучастници - в същото общество, което допуска такава зависимост сме. И което допуска трети лица да се възползват от зависимите.Но това няма нищо общо с извергът, който съзнателно подготвя го зарежда с амуниции с изместен център на тежестта - който е планирал точно това, което е и направил