484

Анонимен

преди 11 години

tozi depytat e edin mrasnik dolna *** predate i izmenik ,no xorata triabva da razberat kakvi boklyci gi ypravliavat.

483

Анонимен

преди 11 години

до Антифашист.Другарят Живков си има един много хубав паметник в Правец-едно към едно е с него.

482

Луд Гидия

преди 11 години

До Спонги: "Не пей ми се, не смей ми се" не се от нася за Вазов, а за П.Р.Славейков и стихотворението му "На лирата ми", което съм учил преди 60 години, но съм го научил. Същият е казал: "Но ще кажа, за да свърша: - Не сме народ, не сме народ, а ***."

481

Крепостен селянин

преди 11 години

Абе много селяни имало в тоя Парламент!

480

АНОНИМЕН

преди 11 години

Лъчо да си хваща дрънката и да заминава по Свищовско откъдето е дошъл.Паметника на никой не пречи толкова години ,сега този селянин ще реди паметниците в София ,аман от простаци .В следващия парламент остава някой да иска да мести и храм А.Невски .Паметници не се унищожават независимо на лоши или не,това е миналото ни.

479

Антифашист

преди 11 години

Днес другаря Тодор Живков е роден на 7 септември 1911.На него паметник трябва да се издигне.

478

Предложение

преди 11 години

А аз предлагам въпросният депутат да се премести от Народното събрание на село,за да пасе ***.

477

Марти

преди 11 години

Прочетох всички коментари много внимателно и не разбрах защо трябва да се махне паматника от мястото което саму отредили дедите ни ,които са преки участници в Освобождението на България от тъй нареченото Османско присъствие.Но пък от писанията на платените синьо-червени мекерета разбрах един много интересен факт,който нашите историци явно са пропуснали,а именно че цар Фердинанд е бил най-големия русофил и комунист в България,след като не само е разрешил построяването на паметника,но е дарил и 50 000 лв в дарителската сметка с коята са събрани парите за построяването на паметника.

476

възмутена

преди 11 години

В парламента се убеждавам за пореден път .че са се събрали от тъпо нагоре.С конкурс да ги избират пак щеше да попадне някой читав.а то само партииини ***.

475

софианка

преди 11 години

И без това от старата красива София не остана нищо що да не се продължи"реформата?"

474

Анонимен

преди 11 години

Аз предлагам паметник на Цар Киро или на Боко Тиквуна.

473

666! СУПЕР...

преди 11 години

....ЛЪЧО ТОШЕФФФ *** ПОЗНАВАМЕ БЕЗКРАИНО ДОБРЕ И СЕ ШАШВАХМЕ ОТ ТЪПОТИЯТА МУ И ОТ НАЧИНА МУ НА ОБЛИЧАНЕ...НАИ ВЕЧЕ ОТ БЕЛИТЕ МУ ХАВЛИЕНИ ЧУУРАПИ И ЧЕРНИ ТРЪНДАФОРИ...!

472

666! СУПЕР...

преди 11 години

....ЕЕЕЕЕХХХ ПУЛКОВНИК ДРАНГОВ КАК ДА ТЕ КЛОНИРАМЕ И ДА ТУРИМЕ ДАТА У КАЛЕНДАРО...1912 Г...!...УРА ВОИНИЦИ...!

471

dle

преди 11 години

Този Лъчезар Тошев е пълен (въпреки че май е наследник на добър бг политики при царя). Но да бъркаш Александър със сръбско -бг вайната от 1885 и александър означава, че си много *** човек. Александър (който е убит 1881) и неговия паметник са като пръст в д....на александър .

470

анонимен

преди 11 години

На Другарят Лъчезар Тошев да му припомним,че Този Паметник е издигнат от нашите Деди,в знак на Признателност,дори и Комунистите не се осмелиха да го бутнат,а сега някакъв *** ще се прави на по-голям католик от Папата

469

Спонги

преди 11 години

До КазусаВсъщност предложението за премахване на паметника е тъпо и не съм чул някой да го е подкрепил. Не приемай някои от нашите твърдения за Русия като русофобски. Аз харесвам Русия, но съм против имперските и напъни. Двете неща са съвместими, колкото и да ти е чудно. Не може сляпо да се обича и мрази. Впрочем, Ботев не е обичал Вазов и мисля , че "...не пей ми се, не смей ми се, най ми се ще да плача..." е за него.

468

Казуса

преди 11 години

Извинявам се за опущението: Таньо войвода по принцип се пропуска в историята на онези героични времена.И така - дори с отчитане на неговата чета пак се натрапва един извод: че без редовната руска армия (която преминава Дунава след заповед на царя Освободител, прочел манифеста в Кишинев), нямаше да видим Освобождение в обозримо бъдеще.Така че русофобите нека се плюнчат и да се давят: историята не може толкова лесно да се фалшифицира, нито - историческата памет изтрита ;)

467

Спонги

преди 11 години

До Казуса 623Не е само Ботевата чета, а и четата на Таню Боевода. Те стъпват едновременно на нашия бряг. Таню Воевода дебаркира с рибарски лодки край Тутракан. Турският пост мисли, че идва Руска армия и срещу тях е изпратена редовна многобройна войска. Разбити са край Разград. Срещу зверствата през Априлското въстание се обявява целият Свят, като един от най-известните наши защитници е Виктор Юго. А грешките са се учили и от офицерите в нашата армия. Провери.

466

До Казус

преди 11 години

"Отлични" снимки! Всеки може да "види" на тях каквото му дойде на ум - даже и крокодил... С разделителна способност 5м на пиксел , предметът който търсим е с размер два пиксела - какво ще видим?

465

Спонги

преди 11 години

До valya.doncheva.5Моите писания са преди всичко във връзка с това кой е започнал пръв да говори срещу Русия. Аз лично споделям резервите срещу тази велика страна, защото за Русия е важно тяхната имперска неприкосновеност и всичко останало е без значение.