258

до 368

преди 11 години

Вярвай на който си искаш, това не е мой проблем, докато вярванията ти не започнат да нараняват мен, други българи или като цяло други хора. Но може би е най-добре да се вярва в Бог, а не на някакви си попове, ходжи или равини... Още по-малко на фанатизирани попове, ходжи или равини. Само че това е трудно за хора, без морални ценности, на тяхх са им нужни попове, ходжи или равини, защото не знаят какво е добро. Лошото е, че духовните лица се възползват от плиткоумието на вярващите в тях...

257

до 366

преди 11 години

Супер, че имаме един неевреин, който се занимава с юдаизъм, значи можеш да ми разясниш някои неща и ще си безпристрастен. Я кажи за Талмудата, там какво пише за неевреите? И още - Изучава ли се днес Талмудата от евреите? Какво означава гои според Талмудата? Засега това, после обаче има още :)

256

Анонимен

преди 11 години

И понеже ядрената програма на Иран е изваждане на истината за антигравитацията и безплатната етерна енергия, това наистина е унищожаване на евреите. Че как може да има нещо безплатно?! Водата ни отровихте, за да я плащаме, въздуха също, ама само той остана безплатен!!!

255

до 362

преди 11 години

В голяма грешка си за днес.бг това е изрелска медия, както цялата им група сайтове и както всички официални медии на територията на България. Така, че стига сте пискали. Нито една новина няма за това наистина какво прави Иран. А то не е ядрена бомба. Никой не написа тук, че днес е срещатата на независимите държави в Техеран, където ще се обсъдят плановете за мир и защита на планетата. Но на вас това не ви харесва, вие можете да живеете само с пари и войни!

254

до 361

преди 11 години

Пак казвам, ако говориш английски, си направи труда и потърси в интернет какво точно е казал Равинът, и ще разбереш, че не е казал каквото пише в тази статия, а е казал да се молят за унищожението на враговете си (част от които живеят в Иран). А това, че неевреите са родени да служат също не го е казал. Аз съм Неевреин и се занимавам от години с Юдаизъм- според Еврейската религия, всички Неевреи получават награда за добрите си дела, независимо каква религия имат. Потърси за 7те Закона на Ной.

253

до losovelamigusi

преди 11 години

Ти даже съвсем явно започна сам да си пишеш :) (331 е твой коментар)

252

до 355

преди 11 години

Не е ли призовавал? Или не го е пишело в днес.бг и за това ти не си разбрал. днес.бг предпочитат всеки ден да публикуват нови и нови антиизраелски статии, за да надъхват матряла, и за да предодвратят съчувствие към Евреите след атентата в Бургас. А относно садам и кадафи- Евреите нямат пръст директно, но Евреите вярват в Б-г, Който е създал и командва света и затова Му се молят да ги избави от враговете им. И Той това и прави, всички антисемити рано или късно свършват зле,от фараона и до днес.

251

до евреите

преди 11 години

Никой от вас, пишещите тук евреи дори не намекна, че се срамува от думите на равина, а само се оправдавате колко лош бил вожда на иранците,(който наистина е луд), но това не означава, че изказването на равина ви е нормално. Вие си защитавате "великите" му думи и това е, което показва съвсем ясно, че и вие мислите като него. Ако някой български поп беше казал така за турците, аз щях да напиша, че не е в час и че проблемът е в експанзивната политика на турците, а не във всеки турчин...

250

до 359

преди 11 години

Няма аз да я казвам... Истината винаги излиза сама :) не е виновен този, който е заблуден, а онзи който е заблуждавал. А виновниците няма да бъдат съдени от хората сега, ще отговарят за постъпките си пред Бога. Бъдете здрави и се обичайте, ние дето пишем тук сме най - обикновени хора, които имат нужда предимно от това :)

249

До 357

преди 11 години

Има ЕДНА истина!

248

losovelamigusi

преди 11 години

До до 331Абе, шушумиго, ти май за ирония не си чувал. Нищо, нема се пуашиш, то и аз не бях чувал за Убеднител на нациите(дали пък това не e нещо свързано с убеднения уран...).

247

до 346

преди 11 години

Като разбереш истината - няма да говориш така!

246

до 346

преди 11 години

Не, махмуд е президент на иран и политическият им лидер, и не просто призовава иранците да се молят за унищожението на Израел, а заплашва, че наистина ще го направи, и точно затова не бива да му се дава възможност. Какво може да се очаква от режим, който убива собствените си граждани по разни демонстрации, и нарежда атентати срещу цивилни по целия свят? Но и садамката, и кадафчо бяха много отворени, ама видяхме как свършиха. Аятоласите са наред колкото се може по-скоро и в наши дни.

245

Реми

преди 11 години

аз съм бил в израел и знам какво е.никои не харесва тези религиозните.партята му е там защото трябше да се направи голям политически съюз.аз карах на свещената им събота кола и щяха да ме убият независимо че съм евреин.готови са да убият лекарите защото карат линейки в събота.затова те живеят в специални квартали.те срамят истинските и добрите израелци с техният фанатизъм

244

до 345

преди 11 години

Напротив, на мен ми пука, обаче мислех, че евреите имат повече мозък в главата от иранците, но явно съм се объркал... Ще повторя, щом сте по-добри от тях, тогава защо действате по същия *** начин? Просто от страна, в която има диктатура, като иранската е нормално да се чуват такива неща(не че е добре), но от Израел звучи повече от смешно, защото уж сте били цивилизовани, а маи само така разправяте...

243

Анонимен

преди 11 години

Еми така ще каже, като са откраднали държавата на Палестинците. Еврейския историк Шломо Занд доста добре е описал на какво религиозно основание е направен еврейския народ в книгата "Изобретяването на еврейския народ". Не са виновни хората, които живеят там и тези които по някакви обстоятелства се озовават под името евреин, масово това са нормални и чисти хора, неподозиращи какви истини ще разберат за историята си скоро.

242

от 336

преди 11 години

Иранският махмуд редовно плаши, че щял да изтрие Израел от картата на света, но на вас не ви пука. Ако един Равин каже, че Евреите трябва да се молят за унищожението на режима в Техеран, форумните мангустофили веднага наскачат.Ако можехте да четете на други езици и да видите какво всъщност е казал Раби Йосеф, щяхте да знаете, че е казал Евреите да се молят за разрушаването на враговете си, особено тези В Иран (т.е., не за разрушаването на целия Иран, а само на враговете на Израел) и на Хизбула.

241

до 337

преди 11 години

Стига с тая Нина, тя май отдавна не е писала вече...Или ти си Нина и си пишеш сам/а :) И пак ни оплюхте. Ние не сме антисемити, а сме против античовешката ви политика, но не сме против обикновенните евреи. Само че всеки обикновен евреин, който подкрепя политиката на Израел и САЩ, значи мисли като политиците си, значи и той не е стока като тях... Това е, престанете да обопщавате, че сме мразели всички, защото не е вярно(или поне аз не мразя всички)...

240

Не се карайте

преди 11 години

Дойде края на Злото! Каквото било било. Евреи, американци, иранци, всички сме хора и тези които носят любов в сърцата си ще бъдат обитателите на бъдещето. Омразата и желанието за мъст имат ефект на бумеранг в момента. Свободна воля!

239

Анонимен

преди 11 години

VIVA IRAN !!! VIVA PERSIA !!!