132

sss

преди 11 години

До НеопитнаСамо неграмотни учители има тук! Моля, научете се кога се пише "и" и кога "й"! Как не Ви е неудобно да ревете за увеличение на заплатите и да се биете в гърдите, че сте професионалисти? Дори 350 лв. не сте заслужили като заплата.

131

до 139

преди 11 години

Е много ясно, нали ще печелиш по-малко пари!Счетоводител си, както казваш, сметките трябва да са ти ясни ;)

130

до 139

преди 11 години

А ти може ли в час по музика да им обясниш как се свири на кавала?

129

Анонимен

преди 11 години

137, препоръчвам ти да поработиш както учителите и после да питаш кой почива толкова. Не е зле да се пробваш да повтаряш един урок четири-пет пъти на ден в продължение на една-две седмици. Може да се пробваш да получиш обратна връзка от класа - т.е. какво са разбрали от целия урок. Може да се опиташ и да съставиш учебен план за урока, съобразен с възрастовите особености...За сравнение - счетоводител съм, работя с 35 фирми, 8-9 часа буквалноне мърдам от стола, но не бих го заменил с учителстване

128

Чичо Пичо

преди 11 години

Па дайте им!

127

Неопитна

преди 11 години

Само мога да кажа- Горките деца! Някой от тях всеки ден ме прегръщаха и ми казваха, че ме обичат повече от майките си.. Заплатата ми чисто е 350 лв. на този етап съм доволна, но наистина ще е добре да бъде увеличена! И да, наистина ние си купуваме разни материали- поне аз! Маркери, цветни листи, лепила, моливи, химикали и т.н. отделно разпечатвам от личния си принтер различни задачи и лабиринти за децата! Познатите ми казват, че съм луда! А аз им казвам- децата ми изкарват парите, заслужават го!

126

Неопитна

преди 11 години

На 25 г. съм и имах щастието 2011 г. да започна работа в едно училище като възпитател! Обичам децата и за мен това не е работа, а удоволствие! Но определено не е лесно! 22 деца на 7-8 г. , които трябва да научиш да четат, пишат, смятат.. Има доста буйни и палави деца, дисциплина никаква! Обвинявах винаги себе си, че съм добричка, че ги разглезих, че не им се карам, че подхождам приятелски към тях, но.. за жалост семейното възпитание оказва голяма роля!

125

До леля Катя

преди 11 години

Само най-изпадналите икономисти работят касиерки в ОДЗ!Завиждай на учителките, полага ти се.

124

Койчо

преди 11 години

до Ува, на кадърния ни ръководен персонал не се дава възможност в повечето случаи. Университетите ни за съжаление, добри икономисти не подготвят. А накрая винаги се стига до тях за финансиране на квалификации (допълнителни курсове), бази и т.н. А на учителите ни подготовката им по психолого-педагогическите науки клони към нула.Не ми казвайте, че няма пари, пари има - не ги дават за това

123

И пак до 123

преди 11 години

Липсва им мотивация на децата, Тиквите в парламента от 10 години им обесняват, че сме ставали за чистачи и за копаене само. Аз наистина в чужбина тук такива българи не познавам, може би заради средата ми.

122

Ува

преди 11 години

Имах предвид и съвременни кабинети по природо-математическите дисциплини,а не само компютърните.И зали за художествено-естетическа дейност,спортни зали и площадки..."С трици маймуни...."-казал го е народа.Никой състава на МОМН и синдикатите не се погрижи за една цяластна съвременна квалификация на учителите,съобразно новите постижения в психолого-педагогическите науки преди всичко на запад,без да отричам нивото на руската наука,на която признавам дължа много.

121

Коко

преди 11 години

Като ми чукате минусите, няма да промените нищо, започнете със себе си :). Друг е въпроса ако поставения минус ви радва :)

120

Койчо

преди 11 години

до 123 : Единственото, с което съм съгласен е, че клас от 27-30 ученика е много. 20 е ок, повече не. За даскaла ни по български и 35 не са проблем, били сме 2-3 пъти толкова. Няма да го забравя този Човек. Голяма част от другите "учители" и коментар не заслужават.

119

Коко

преди 11 години

до 123 - техниката е доставена 2004. Компютрите са достатъчно прилични да се сложи НОВА текстообработваща програма, НОВ графичен редактор и да се постави едно добро начало. А за програмиране, няма стари компютри, има неграмотни разработчици - говорим за училище с обща насоченост, а не профилирано. Но за основи на програмирането става всеки работещ компютър

118

коко

преди 11 години

SSS съчувствам ти. Имам приятели, които са тук точно заради "истинското лице на българския учител и страх от наближаващата учебна година" - за тях първа. За моя радост, попадам на много стойностни хора от БГ тук. Късмет ти желая, на теб и децата ти.

117

до 121

преди 11 години

Пожелавам ти да си по умен и да стигнеш по далеч от мен :)

116

sss

преди 11 години

До 109Няма никаква завист! Просто очаквам учителите в тази старна да си заслужат заплатите и чак след това да имат нахалството да искат поредното увеличение. Чувствата, които изпитвам са разочарование от истинското лице на българския учител и страх от наближаващата учебна година ;-(

115

Анонимен

преди 11 години

120...че има кабинети- има.Но в кабинет с 20 компютъра как да се обучава клас от 25-28 деца?А това, че техниката е доставена преди 10-12 г и се мисли, че е вечна?Но обаразоването на децата не е само работа с компа...Масово ги мързи да четат и учат.Факт...

114

коко

преди 11 години

И Ува, моя учителка по математика се беше оплакала на родителска среща от мен, защото и бях казал - когато се научи да решава задачи по мателатика, тогава да ги обеснява.До 119 - бил съм в клас само с мъже в техникум, всички знаехме произведенията по литература, всички ги бяха чели. Учителят по български имаше подход и не повишаваше глас и не ни обиждаше. Пишеше двойка ако ни хванеше че сме ползвали литературни анализи. Искаше нашете мнение. През цялото ми "учене" съм имал 4 такива учители.

113

Анонимен

преди 11 години

Коко бая си тъпичък, моето момче...