112

ха-ха-ха

преди 11 години

Айде стига държавата се е грижила за мойте старини. Разни мадридски ***, журналисти без стаж и хора, прочели половин Винету през живота си не ща да ме мислят. До сега толкова години съм се грижил сам за себе си и семейството си, а мерси да държавата да ме мисли.

111

Анонимен

преди 11 години

"Какви пенсии, какви пет лева"За всеки с грам акъл в главата е ясно, че всички управляващи работят само за своя джоб. И това е без, БЕЗ, изключение от 89 - до сега. И също така на всички трябва да ви е станало ясно, че тая държава няма да я има до 20г (даже май са и много). Просто ще спре да функционира, тъй като плащания които ще трябва да прави - социални + пенсии, ще са много повече от постъпленията. Ама не ги мислите мутрите които са ни управлявали те имат спестени, ние трябва да се спасява

110

Анонимен

преди 11 години

,,Идеята на кабинета няма да подобри състоянието на пенсионната система " , ,,да бъде въведена доброволна и задължителна застраховка, наречена "Достойни старини" ". Хем няма да подобри състоянието на пенсионната система , хем е доброволна , хем е и задължителна ?! И защо трябва да се въвежда като нищо няма да подобри ?

109

имигрант

преди 11 години

Аз не ща никакви старини, искам да умра млад!!!

108

до Оп-са

преди 11 години

Много сиправ г-н Оп-са. Аз искам да добавя към Вашите сметки и винетките, ГО, T. Годишен преглед, данък имоти и отпадъци и други държавни такси които ни се налага да плащаме. Така че сметката клони към 80 % от изработените ни пари се връщат в държавата.Ако имах възможност бих си купил земя в някой край на България и ще поканя само свясни хора да си построим селище като частен имот в което няма да стъпи никакъв държавен служител и бирник. Ще търгуваме помежду си колкото може без данъци

107

до 93

преди 11 години

Подкрепям напълно изчислението ти, само искам да добавя още няколко неща, които се преразпределят през или чрез държавата или местните власти: винетните стикери, в т.ч. и тези новите за паркирането, всичките добавки в цената на електроенергията: зелена енергия, високоефективно комбинирано производство и невъзстановяеми разходи, данъците върху задължителната граждаска отговорност за автомобила и още много, много такси, таксички и други заврънтулки в закончетата, а забравих и данъка за кучето ...

106

От 91/Не им вярвам/

преди 11 години

Казах на мама за коментара,който написах и тя ме коригира.Когато баща ми си е направил застраховката "Живот" за 5000 лв/1959 г/,семейството ни е започнало да изплаща и апартамента,в който живеем /95 кв.м., в центъра на София/.По онова време това жилище е струвало 3200 лв.Тоест,застраховката е била за по-голяма сума.Аз си спомням 80-те години и затова неволно ви подведох.Какво излиза?За 3200 лв ние притежаваме апартамент.5000 лв са изплатени за застраховка и за нея сега ни дават ПЕТ СТОТИНКИ!

105

plasto

преди 11 години

а къде са парите на хората,работили....плащали...много години и не стигнали до пенсия ,аз имам много такива приятели

104

Анонимен

преди 11 години

Всичко в България е от ден до пладне. Осигуровки, застраховки, тинтири минтири. Мине време и ти казват АМА КРИЗА, АМА ТВА АМА ОНОВА. Тоя филм сме го гледали вече, айде у лево.

103

gft

преди 11 години

от 104 пост, забравил съм едно "не", исках да кажа, "това че не можете да вържете"

102

до 101

преди 11 години

То както е тръгнало може и 88г да я направят пенсионната възраст. Аз знам че няма да видя пенсия защото няма да доживея до тогава, а съм едва на 29 - ще бачкаме докато не се споминем на работното място! Жалко но факт, уважавам възрастните хора, но товара вече ми идва в повече и не знам каква глупост да измисля. Някои ще кажат че и семейство и деца искат - аз май ще пропусна, не мога да си го позволя!!!

101

СТРАНДЖАТА

преди 11 години

Браво г-н Борисов,мачкайте ***!

100

gft

преди 11 години

"...въведена доброволна и задължителна застраховка..." дадено нещо е или доброволно или задължително, това е все едно да кажеш, дървено желязо, а за доброволно задължителното здравно осигуряване изопщо не ми се говори.Стига с тези данъци, само нови данъци се въвеждат, това че можете да вържете бюджета иначе, стана ясно.искаме лични осигурителни и здравни сметки, стига с този комунизъм, а забравих че така както е в момента по - лесно се краде де.. и за това скоро няма да се промнят нешата.

99

и аз

преди 11 години

Как да направят лична пенсионоосигурителна сметка и поимена здравна застраховка,нали това ще им одреже пътя до тези пари.Няма да могат да се пълнят партиини каси,да се хранят и издаржат ***,депутати и всякви дебесерци на държавна сметка.

98

Анонимен

преди 11 години

Пенсионната възраст трябва да се вдигне на 80 г., за да не може българите да вземат пенсия и да има повече помощи за ромите.

97

Granatomet

преди 11 години

И ти си чорбаджийско ухо! И ти лижеш еминиите на онези хайдутяги! Какво мислите вий, все тъй ли ще върви? Е-хе! свърши се то! Ще доде видовден, ще видим кой кум, кой сват. Ний да работим, ний да се бием на фронта, ний да плащаме каза Нейчо. Все ний. А онез, дето имат по на десет ката къщи, тях никой ги не закача. Те само по бани и по курорти ходят каза Йови. Какво искате от тоз народ вий бе? разгорещи се още повече Велко. Какво току му пращате бирници, какво има, какво му е остало? Аз съм пиян, аз нищо не разбирам оправдаваше се дядо Минко. Чакай, чакай! обади се Динката. То малко остана, малко ще потраем. Че като грабнем брадвите!...

96

мишонка

преди 11 години

явно не им стигат парите и се чудят от къде още да изцоцат.Не стига че по никакъв начин не се стимулира малкия и среден бизнес,но се и продължава да се натоварва финансово,докато големите фирми и корпорации се облагодеталстват.

95

до Оп-са

преди 11 години

не са 50% повече са недей забравя и акцизните стоки например цигари алкохол гориватам държавата *** яко

94

T-Z

преди 11 години

"...доброволна и задължителна застраховка..." - Това звучи много тъпо!

93

anonimen

преди 11 години

da ni e jiva i zdrava porednata partenka i piramida,to kradci xora kvo drugo da izmislqt