173

мисли бе Мислещ

преди 11 години

Замлъкнахме защото да се спори с теб е все едно да се спори с магаре...:)

172

Kopche.net

преди 11 години

Наближава момента, в който ние пушачите ще сме виновни за всичко...Иначе ми е интересно тоя закон колко ли ще издържи?Според мен най много докато стане студено......

171

едикоиси

преди 11 години

до мислещ,как ще докажеш религиозен ритуал ли е или не ,замлукнаха пушачите защото са поразени от глупостта ти

170

едикои си

преди 11 години

до мислещмисълта ми беше единствено че никой не иска твоето мнение всъщност,защото ти не си засегнат пряко в случая,на всички е ясно че непушачите са "за" :),а че ти си малк озлобно същество е също ясно,никой не пуши от религиозни подбуди тук поне,а че пушачите склагат цигарите над секса и храната..ти сериозно ли?пушач на живо виждал ли си,говорил ли си някога с някой такъв :D не ставай абсурден,звучиш просто злобен и ***

169

Ужас

преди 11 години

"В заведения които нямаха обособени зали за непушачи се пушеше. Не виждам къде ти е накърнена свободата."На теб са ти ограничили свободата, но не го разбираш. Утре ще забранят нещо което е по "модел" на цигарите и ще те касае теб, но никои нито ще те пита, нито ще му пука за тебе. Може да кажат, че хода ходиш до тоалетна е вредно. Цигарите не са проблема. Ако бяха ги забранили като наркотиците нямаше да кажа и дума. Аз съм непушач впрочем ако това има значение.

168

Мислещ

преди 11 години

Пушачите замлъкнаха като попарени, като става дума, че пушенето е религиозен ритуал, за това и той действа толкова силно на психическо ниво, че отказването е много трудно.Но индианците са го правили с цел, да се изпълнят с Бог, да усетят Бог, докато посредствения бял човек 21 век го използва за евтино удоволствие, за което аз съм против, или като религиозен ритуал, или ГЛОБА.:-).

167

българче

преди 11 години

Забраняват в двора на училищата-А КЪДЕ ЩЕ ПУШАТ УЧЕНИЦИТЕ?

166

И.К.

преди 11 години

Не върви зле...

165

Jelq

преди 11 години

Чувалили сте за джелк или чилик?

164

Ужас

преди 11 години

до 191. Това нещо ми е позволено да го правя понеже цигарите се продават легално. На тях не пише - "не пуши до деца" или други подобни. Извинявай, но мене ме дразнят хората който викат по заведенията и ме карат да пия аналгин. Да ги забраним и тях? Те вредят на здравето на всички който са около тях. Прав си за цигарите, но е на случаен принцип ограничението. И това води до "да забраним всичко което не ни кефи". Няма подобен филм, ако бяхме свободни.

163

Мислещ

преди 11 години

Аз нямам проблем с пушенето, няма нужда да стана зависим, че да разбирам слабата ви воля. То си е ясно какво е, но според мен това е най-важното:Пушенето е религиозен ритуал, и да се практикува, само като такъв, а не по заведения и купони, където се профанизира от хора като вас.

162

Ужас

преди 11 години

"А когато се пушеше на всякъде ми казваш да не ходя там където се пуши, тов пък е погазване на моите права."Когато се пушеше ти имаше избор както и аз да отидем в "запушено" заведение или не. Сега аз който искам да отида в такова не мога, понеже този ИЗБОР ми е отнет без самите цигари да са забранени!Но да образовам на тема свобода мисля е късно. Бих казал "аз не пуша" и само това би разбрал. Лошото е, че не пушенето е проблема тук, как не го разбрахте.

161

edikoi si

преди 11 години

до мислещда пропушиш дано :D за да видиш че не е нищо,което да заслужава нечие чуждо мнение особено на хора които не го разбират (браво страшен си в wikipedia)

160

вижте

преди 11 години

Австрия Австрия законите ограничават или пушенето извън закона в някои области: Пушенето е забранено във всички офиси с някои изключения, като барове, дискотеки, ресторанти и т.н. Ако всички служители са съгласни за разрешаване на пушенето на работното място, пушенето може да продължи. Пушенето е забранено във всички влакове и гари, когато в Германия се въведе такава забрана на тютюнопушенето през 2007 г. [10] Януари 2009 г. законът го задължава, че всички ресторанти, барове, дискотеки и кръчми, по-големи от 80 m², трябва да въведат стаи за непушачи и стаи за непушачи. Под 50 m² собственикът може да избере да бъде пушачи или непушачи място, между 50 м ² и 80 м ² има възможност при определени обстоятелства. Законът за дълга фаза на преход, до юли 2010 г.. [11] забраната за пушене срещна противоречия първоначално, както и противоречива данъчна практика.

159

Мислещ

преди 11 години

Аз съм ЗА тютюнопушенето, но само като религиозен ритуал, а не като профанизирана гротеска на един стар религиозен ритуал, където индианците са канели Бог да ги изпълни.Който иска да пуши, само така, иначе глоба!

158

до мислещ

преди 11 години

TLDR

157

Ужас

преди 11 години

"2. Никой не е длъжен да диша дима от цигарите, като толкова ви харесва да ви е задимено си опушете увас и си стойте там."Никои не е длъжен да се съобразява с тебе? Аз съм непушач и искам и това е моето лично право, в заведението да се пуши за да дишам този дим. Харесва ми. Мое ЛИЧНО ПРАВО е да избера дали да се трова, дали да живея, как да живея, защо и т.н.Не може заради 50 човека да ограничим всички. Погазване на лична свобода е това неандерталци!

156

42

преди 11 години

пхахахахааххахахахха

155

Хероинчо

преди 11 години

Искам и аз свобода и право на личен избор!Нека всеки да прави каквото си иска. Който иска нека да пуши в заведението. Който иска нека си боцка хероин в заведението. Нека има личната свобода да си купи наркотик в заведението в което се храни и да го използва по време или след храненето. Трябва да има свобода за хората,а не тирания със закони-недоносчета. С какво наркотиците са по-вредни от отровните газове на автомобилите,на тецовете,на ГМОто и етата в храните? Мммм?

154

Мислещ

преди 11 години

Понеже тютюнопушенето е религиозен ритуал, практикуван от индианците като такъв, но профанизиран от европейските завоеватели, аз лично не бих сложил забрана за това, НО, ако някой пуши, само като ритуал с молитва да запалва, а не така просто да си павка докато яде и пие или купонясва, а както е предназначен - като част от молитва към Бога, за какво и е използван.Така че фанатизма ви е разбираем. ;-)))))).