93

гурбетчия

преди 12 години

Няма лошо ,че има бой и мъчения в затворите ! Лошото в случая е ,че това се прилага върху политически опоненти на правителството ! Ако в цял свят имаше подобни затвори и ако бяха пребивани от бой убийци ,терористи,изнасилвачи,обирджии на банкомати и пр. ,престъпността щеше да се намали до минимум !Кой знае колко минуси ще ми лепнат онези,които обичат да изнасилват ,убиват и пр.?!

92

Анонимен

преди 12 години

след като баща му умря, Ким Чен Ун е сигурно единственият останал севернокореец с наднормено тегло.

91

sevtus

преди 12 години

102, каква морална чистота или...тартюфщина?!

90

до sevtus

преди 12 години

Напълно си прав. Както казва един приятел, хората забравиха стойността на храната, забравиха стойността на живота, стойността на истинските неща - ценят се някакви илюзии, в култ са издигнати някакви предмети - колата, плазмата... Ние сме едно консуматорско общество, което бавно се самоунищожава - пир по време на чума. Науката върви назад, а единствената цел на медицината е да превърне хората в токсикомани, зависими от индустрията. Само не трябва да забравяме надеждата. :)

89

Анонимен

преди 12 години

VIVA NORD KOREA! NO CIONIZUM ! NO IMPERIALIZUM !

88

Гаден комунизъм

преди 12 години

По време на комунистическия режим у нас получих два пъти покана в качеството си на международен спортен съдия да взема участие в състезания в С. Корея. Категорично отказах. Не мога да приема комуностическото лицемерие... да се демострира пред чужденците благоденцтвие и разцвет, а в същото време да има терор и геноцид .....

87

FrodoVelikana

преди 12 години

Гимли .....А Гуантанамо , а извращенията на Американската армия във Виетнам , Ирак ?А двете атомни бомби хвърлени над Нагасаки и Хирошима?Си Ен Ен е телевизия която е създадена да манипулира , също и империята на циониста Мърдок.Той пък подслушваше по незаконен начин.А ти развявай знамето на демократите от Белия Дом - срамота брато , осъзнай се!

86

sevtus

преди 12 години

96, напълно съм съгласен със сентенцията, че най-лошо е когато веригите са в главите на хората. А най-далеч от свободата са онези, които вярват безрезервно, че са свободни...няма по-манипулируем ум от този. От такива самовлюбени в своя пъп тиквеници, с които модерният свят се е напълнил и има доволно много хора от тях и във форума, напарво не се диша

85

до № 2

преди 12 години

може и да си прав, но в едното има частна собственост, а в другото няма. така че, не са много еднакви.

84

sevtus

преди 12 години

94, ти наистина ли мислиш, че с едно посещение за концерт в Пхенян ще получиш "обективна информация" за живота в Северна Корея. А в Ковънт Гардън получава ли се директно възприятие за живота в определени квартали на Лондон?!

83

Гимли

преди 12 години

Ти "Фродо" си долен комунист. Не става въпрос за пропаганда. Всички тиранични режими - фашистки, комунистически, ислямистки създават такива лагери. Според тебе лагерите в край Белене, Ловеч и Скравена не са съществували, нали?

82

Анонимен

преди 12 години

В Северна Корея хората отглеждат плъхове вместо прасета, не можеш да излезеш от селото без пътен лист разписан от партийния секретар, лагерите са разделени - за жени с деца и за мъже и така се разделят и семействата. От около десет години гладът там е страшен и хората умират с хиляди. Но не това е най-лошото. Най-лошото е, както казва Пратчет, когато вече няма нужда от вериги - когато веригите вече са в главата. Дай Боже свобода за Северна Корея.

81

неук

преди 12 години

Преди седем години бях поканен заедно с мои колеги да изнеса концерт в С.Корея. Бях поразен от факта, че след двумесечно проучване от посолството на С.Корея в Сърбия/ то отговаря и за нас/ ми бе отказан достъп, защото прадядо ми бил служител на империализма/ цитирам точно/ и бях обявен за неблагонадежден посетител в С.Корея. Нека някой ми каже как да получим обективна/ в прекия смисъл на термина/ информация за държава, която не дава такава дори на своите висши ръководители?

80

sevtus

преди 12 години

А за това как работи "свободната и демократична" преса в частност южнокорейската съм дал един скромен пример в коментара си от 42. Така се оформя "демократичното" обществено мнение, за което е характерно, че трудно формулира...мнение.

79

sevtus

преди 12 години

Все пак има едно нещо сигурно относно това какво знаем за Северна Корея - и то е, че нищо не знаем. А не знаем, защото ни се сервира само едната гледна точка! И после демократичните ненадемократизирали се и ненаиграли се демократи ръсят своите предразсъдъци и се чудят защо не са разбирани от хората с рационално мислене

78

FrodoVelikana

преди 12 години

Американска пропаганда.

77

sevtus

преди 12 години

колко са лесни такива като 82. Те са за свободата на мнението, но онези с различното от тяхното стават"*** ***" и то само защото не могат да опонират с аргументи на "***"...това е лицемерието на "демократите" в действие. Много е важно това да се види от всички.

76

сашо

преди 12 години

Пропаганда ! пропаганда..... света не може без нея.

75

sevtus

преди 12 години

82, статиите сами по себе си не може да се приемат за факти. Те може да отразяват факти, но само ако са показани поне две гледни точки. Иначе се превръщат свободни съчинения. Дотук разбрах, че ти недебила възприемаш за факт едно свободно съчинение. И още нещо - аз не съм изказвал мнение дали Северна Корея е нормална или не. Аз търся различни гледни точки. Това е разликата между мен и теб недебила, за когото е достатъчно някой едностранно да му наблъска "факт"-ите и той да повярва

74

Анонимен

преди 12 години

България върви по-пътя на Северна Корея