51

Анонимен

преди 12 години

49 теоритичното неимунизирано дете , което ми приписвате и неговата злощастна съдба , пак не отговаря на въпроса с какво вреди то на другите имунизирани деца . И само да поясня , аз съм за ваксините , но съм и за правото на избор на всеки родител .

50

Ани

преди 12 години

С течение на годините имунитетът след ваксиниране отслабва .За различните ваксини периодът е различен. А ако всички се имунизираме редовно няма да има епидемии от полиомилит и подобни.За сведение в редица държави в ЕС има редовна имунизация с/у рак на маточната шийка и заболеваемостта е намаляла неколкократно!

49

Анонимен

преди 12 години

46, много просто, не ваксинираните намаляват колективния имунитет, получава се едно огнище на дадено заболяване и когато на един ваксиниран му падне имунитета поради друго заболяване или прием на медикаменти или преди реваксинация, тогава е рисков да се зарази от неваксинираните.

48

Здравко

преди 12 години

Извинявай, но алергиите са породени от мръсният въздух и това, че родителите къпят децата с пет вида анти бактериален ***! Най-нисък е броят на алергиите при ромското население, но там пък е най-висока смъртността именно поради не ползване на ваксини!

47

Ваксините

преди 12 години

Ваксините са нож с две остриета и има основание за отказ от ваксинирането. Примерно аутизма е доста вероятно да се предизвиква или отключва именно от ваксините, а дете вече болно от аутизъм става на порядък по зле след всяка имунизация. Тук важното е,че ваксините ни се налагат от производителите на ваксини и всъщност в повечето случаи се ваксинираме за неща, за които няма нужда да се ваксинираме. Има и нужни ваксини, но в калабалъка покрай сухото гори и суровото.

46

:-(((

преди 12 години

Аман от кухи ***....

45

До 45

преди 12 години

Ми тя и Айше е пълнолетна и по твоята логика има пълното право да си продава децата или да ги мята по контейнерите. И хайде след като не е моето дете да се правя, че няма проблем.

44

Анонимен

преди 12 години

47, ти как определи ,че е "био" и какво имаш против това ,че е упражнила ПРАВОТО си да потърси помощ , когато е преценила ,че й е необходима ? Относно евентуална вина на лекарите - в грешка си , подписват се едни документчета ,че съзнателно си отказал помощ и ако недай Боже стане нещо аутопсията много ясно си показва чия е вината и има ли вина изобщо . Престанете да повтаряте заучени фрази като развалени грамофони .

43

Анонимен

преди 12 години

До 46: Ваксините не предпазват 100% от заболяване. Ако вашето НЕимунизирано дете се разболее от детски паралич - последствията ще са трагични. Ако ваксинирано дете преболедува - ще го изкара като най-обикновен грип, без риск за здравето впоследствие.Това е разликата.

42

Анонимен

преди 12 години

Шайка хипари.

41

Анонимен

преди 12 години

Ама тая нали е много Био? Що е потърсила медицинска помощ като е видяла, че нещата са се объркали? И после ако, недай Боже, нещо стане с нея или с бебето лекарите да са виновни.

40

Анонимен

преди 12 години

Ани , как точно вреди на другите липсата на имунизация при положение ,че другите са ваксинирани ?

39

Анонимен

преди 12 години

41 те са пълнолетни граждани и като такива сами си решават. Бебето нито е твое , нито реално те *** какво ще стане с него , защото това , което пишеш го пишеш само ,за да си начешеш крастата колко си умен и велик и колко всеки избрал друго е *** и вятърничав безотговорник . Аз също намирам отказа от ваксина за доста рисков , но в крайна сметка решението е на родителите , а не на всеки мръхльо в нета.

38

до 31

преди 12 години

не са сектанти а ***(турци)

37

Ани

преди 12 години

Екомалоумници! А липсата на имунизации вреди и на другите!

36

Анонимен

преди 12 години

Когато ваксинирах дъщеря ми за коклюш тя разви болестта няколко дни след това. Резултатът - астма, която си влачим още. Ваксините действително са нож с две остриета, но ако знам, че мога да я предпазя от смъртоносни болести как да не я ваксинирам? Разбирам страховете им, но не разбирам логиката им, както може да стане усложнение от ваксина, така може и да се разболее фатално. Никой не предпазват, като не го ваксинират, избягват едно препятсвие за сметка на нещо много по-страшно.

35

Анонимен

преди 12 години

Абе бебето е извадило късмет и е оцеляло... за сега! Защото не ми се мисли как ще преживее първите някоклко години от жинота си с майка, която ще го гледа и възпитава според бг-мама. Ами ако утре на някой му хрумне, че сярната киселина укрепва здравето? Тия Уфси ще си изтровят децата, защото в бг-мама пишело, че е полезно.

34

Анонимен

преди 12 години

В Америка щяха да им отнемат детето за такива простотии.

33

Kostov

преди 12 години

Bravo na lekarite!

32

Emanyella

преди 12 години

Напротив, ако едно дете не е имунизирано, много лесно прихваща опасни заразни болести, които в първите дни протичат безсимптомно, и може да зарази дооста други деца/възрастни... ;)