93

:)

преди 12 години

Нека изчакаме с тоя шифтов газ , ако наистина сме сгрешили с наложената забрана то по всяко време може да започнем да добиваме.Колкото повече данни имаме за тази технология толкова по добре. Подхождаме предпазливо в това няма нищо лошо. Очевидно правителството търси алтернатива на Руския монопол , да видим какви ще ги свършат.

92

Горския

преди 12 години

до 113Ти това прочел ли си го някъде? Не вярвам! Срещу фракинга вървят протести в Англия, Франция, Белгия, Германия, Полша. Сигурно и там хората са купени от Газпром? Говориш без да мислиш. Явно нямаш навици. Живея в Добруджа. Дори имам земя в района, който беше предвиден за сондаж и вероятно щеше да ми бъде заплатена много добре. И за това ли ми плаща Газпром?Когато почнете да плащате за храна и вода внесени отвън баснословни суми, дано съм жив да ви видя умните изражения.

91

до 102

преди 12 години

ей *** какво са те ОЩЕТИЛИ американците? ние можем само да спечелим от тях както западна европа или южна корея, а не да храним мързеливи, пияни и празноглави восточни търтеи

90

Анонимен

преди 12 години

Мдаа заради шепа *** ще сме си енергийно зависими и ще си плащаме докато свят светува!!!!!

89

Анонимен

преди 12 години

112Щом пробема е в риска, то тогава руска АЕЦ въобще не трябва да се строи в България ! Доказателството е Чернобил, да не споменаваме 'инцидента' Маяк, в резултат на който 23 хил кв.км руска земя са радиоактивна пустиня!

88

Анонимен

преди 12 години

И кво стана бе умници, плюхте като за световно срещу добива на шистовия газ, а се оказа, че не само Румъния, но и Полша ще добива шистов газ. Там всички експерти са единодушни, че добива на шистов газ по метода фракинг е безвреден за околната среда, само нашите продажници платените *** на Газпром си разпориха гърлата от викане по митингите и успяха да уплашат хората, които като овце заблеяха в хор с продажниците колко било опасен добива на шистов газ. А в САЩ се оказва, че масово се добива такъв газ и себестойността му била по-ниска и от тази на добив на въглища. Да не говорим, че при добива на въглища в атмосферата се изхвърлят хиляди тонове серни и други окиси, които тровят атмосферата и засилват парниковия ефект, който пък довежда до промяна на климата и все повече приближава планетата ни към сигурен апокалипсис! Защо еколозите *** на Газпром не протестират срещу ТЕЦ-овете на Ив. Костов, които тровят атмосферата ни, пък произведения ток е изключително скъп, но Костов когато беше мин. председател е сключил тези неизгодни договори за 20 г. напред, при които държавата се задължава да изкупува тока от тези ТЕЦ-ове. Сега *** си получава добри печалби от тях и не го интересува екологията. Скоро румънците ще добиват шистов газ и лошото е, че едно от местата е само на 8 км. От границата и де факто ще добиват наш газ, а ние до като се наумуваме, мамалигарите ще дръпнат много, въпреки, че те си имат отделно добив на нефт, а ние които нямаме нищо бързо се отказахме от единствената алтернатива на добив на чиста енергия и то на много ниска цена, но нали трябва да сме слугинажа на Газпром и да изпълняваме техните поръчки и да си останем напълно зависими от тях и да плащаме най-скъпия газ в Европа! Хора осъзнайте се и не вярвайте на руските агенти на Газпром, които плащат на нашите пишман еколози и разни измислени екологични дружества да плашат хората, това не са българи, а безотечественици, които за пари са готови на всичко. Бъдещето е на шистовия газ, рано или късно и ние ще почнем да го добиваме, защото това е световна тенденция и се прави навсякъде по света! Въпросът е да не се бавим и накрая да останем със среден пръст в устата, както много пъти до сега! Повтарям: не вярвайте на лъжите на платените продажници, няма никаква опасност, ако има такава, то тя е забавянето на тези проучвания и до като се натуткаме ще мине много време през което румънците да дръпнат доста от нашия газ и вместо ние да имаме полза, тя ще бъде за румънците!

87

фак до 108

преди 12 години

Проблемът приятелю, е в риска... проблемът е, че не искам мойте деца да страдат заради *** им родители, проблема е, че не искам да се тровят и разболяват от българи, проблемът е, че земята плаче от нас...

86

Анонимен

преди 12 години

106 - Е поне не съм невежо хипи, като онези които протестират срещу добива на газ. В тази ситуация аз виждам единствено едно безсмислено отказване от експлоатацията на едно невероятно природно богатство, което ни се поднася на тепсия. Шистовият газ може да е билетът ни за излизане от кризата, както и за енергийната ни независимост ни от Русия!

85

Анонимен

преди 12 години

107В САЩ се водят десетки хиляди дела и за нанесени щети от пиене на горещо кафе в старбъкс, например. Това нищо не доказва. Добива СЕ и в момента.

84

Анонимен

преди 12 години

105Щом няма, къв е проблема да се провери ?

83

мда

преди 12 години

103:Да, добиваШЕ се навсякъде. Прочети малко повече и ще разбереш, че в момента се водят сума ти дела в САЩ за нанесени необратими щети в населени райони, след фракинг. Да не говорим за десетките хиляди болни и починали хора! Не знам на кой му е куха тиквата!!!

82

фак до 99

преди 12 години

смех... *** съм бил :)))) не мога :DDD Начи гле`й ся: и ти с Исмаил заминавай!пс. Бях гледал в нета една карта на предполагаеми находища на шистов газ в Европа... интересното на нея беше, че за България не беше отбелязано!

81

Ishmael

преди 12 години

Какво пък толкова я вардите тази Добруджа - никому ненужна пустош. С добивът на газ поне съществуването й ще добие някакъв смисъл.

80

Анонимен

преди 12 години

Сега очаквам още по активно участие по форумите и медиите от знайни и незнайни американски мекерета за шеврона. Вече почнаха , виж по-долу !!!!!

79

Анонимен

преди 12 години

*** с ***, не разбрахте ли, че едно е да добиваш шистов газ в пустинята където няма подпочвени води и има минимален риск за околната реда и съвсем друго е в Добруджа която е върху огромно сладководно езеро. А питейната вода само след 20тина години ще е по ценна от тъпия ви шистов газ. Но тези агенти на шеврон заслужават да ги накараме да пият газ вместо вода.

78

фак

преди 12 години

Исмаилчо, заминавай на югоизток, там да даваш прескъпото си мнение!

77

Комунист

преди 12 години

до 93Бе пиши правилно бе малкият.Пише се:Мазен Комунист и не Кумунис,ти не можеш да пишеш ,а се опитваш да излагаш аргумент и да формираш обществено мнение.

76

Ishmael

преди 12 години

По цял свят се добива шистов газ - само ние тука се правим на тарикати... абе, еколозите, откъде-накъде точно вие ще решавате съдбата на България? Кой ви даде правото да казвате кое как ще се прави? С какво сте допринесли за България, освен с кресливите ви митинги по улиците?

75

фак до 92

преди 12 години

ако можеха да се постват инкове и имах малко повече време щях да ти покажа... да имаше и такива които го защитават... брояха се на пръстите на едната ми ръка!

74

Анонимен

преди 12 години

Сега е момента да се протестира срещу това и в Румъния. А БГ да протезтира в Хгага, транс националните природни богатства са под особен режим и при опасност от екологична катастрофа ние можем по дипломатически път да спрем сондирането. Стига ББ и Николайчо да имат мъдури, но едва дали.