193

Леле,леле

преди 12 години

Ужас!И без това в последните години се навъдиха толкова много неграмотници,вместо да затегнат дисциплината и да наблегнат на по-качественото обучение,чиновниците пак имъдриха нова недомислица.Затова ще има недостиг на специалисти,поради която причина ще бягат чуждите инвеститори,ще има недоучили лекари,виновни за многото смъртни случаи,неподготвени млади хора с дипломи.Нивото на нашето образование е спаднало драстично напоследък.Кого лъжем-себе си или ЕС,като произвеждаме "специалисти" на кило?

192

Анонимен

преди 12 години

доброто образование научава хората да мислят, колкото повече мислят, толкова повече неща започват да разбират... а това е неприемливо за управляващите, които и да са те, неуко стадо се управлява много по-лесно, никой не те пита що лъжеш, никой не те пита как така изведнъж си забогатял, никой не те пита що крадеш, просто те гледат с предани телешки погледи и слушат... това е положението

191

216

преди 12 години

ами запрятай се, вместо да измисляш неосъществими неща... насила хубост не става, насила можеш само да вземеш, но не и да дадеш

190

преди 12 години

На управляващите (независимо кои) им трябват ***, неграмотни ***, които лесно се манипулират и "управляват". Умният "материал" може да ти потърси сметка за неадекватните действия, а неграмотния е като впрегнат кон - накъдето дръпнеш юздата - натам върви.

189

Анонимен

преди 12 години

ааа в унитата реформа ще има ли ?! или и там: запишеш ли - изкарал си го (то не че и сега не е така) ... да живей бугарското УбразУвание

188

Поля до 222

преди 12 години

Абсолютно съм съгласна, че висшето образоване е капака на неспособността на образователната ни система да генерира мислещи и можещи хора. Родителите на редовните ни студенти се хващат за главите с бездействието и безпътицата на децата си. Аз се страхувам моето дете да бъде редовен студент в България. Това означава някой да зачеркне всички мои 20 годишни усилия, пример и възпитание в пълноценен живот.

187

Тиквенска работа

преди 12 години

От пожарникарска тиква, какво чакаш?П.П. Преди години ремонтирахме пожарната, нови врати слагахме.Най много се смеехме когато пожарникарчетата си викаха: Ейййй, *** си като милиционер.Е какво повече да кажа? Честна дума, това не е измислица.Ама някои като са се втурнали да лижат *** на БАШ УМНИЯ пожарникар, ЧАК СЕ ОАКАХА.

186

читател

преди 12 години

Основна цел на българското образование - МАРГИНАЛИТЕ ПО-бЪРЗО ДА МАРГИНАЛИЗИРАТ НОРМАЛНИТЕ ДЕЦА!!!!

185

Кейн

преди 12 години

Без да е добро,гимназиалното образование е работещо,но деградацията на ''висшето'' е ужасяваща,ученичка,която едвам е изкарвала три по милост с гордост показва шестица в студентската книжка.Само с прекрачването във ВУЗ и научава математиката,нещо магическо има в нашите университети.

184

Анонимен

преди 12 години

Наистина съм притеснен,че родителите купуват на децата си компютри на които да стрелят и убиват.Гледат как децата им се хипнотизират и свикват от ранна детска възраст с това как се пръскат глави и хвърчат кървища,как се крадат коли и после убиват полицаи.И от това те не се притесняват,но виж това детето им да седи в клас до *** е направо ужас.Може би точно на там вървим накрая ще гледаме децата си укървавени защото единственото на което ги учим е омраза и нетърпимост.

183

ЛУКРЕЦИЯ

преди 12 години

СПОРЕД МЕН ОЦЕНКАТА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ДО 4 КЛАС Е НЕ ТРАВМИРАЩА ,А ТОЧНО ОБРАТНО- СТИМУЛИРАЩА.АЗ СЪМ НАЧАЛЕН УЧИТЕЛ ОТ 25 ГОДИНИ И ВИЖДАМ ,ЧЕ ИМА СМИСЪЛ И ОТ КАЧЕСТВЕНАТА И ОТ КОЛИЧЕСТВЕНАТА ОЦЕНКА И ОТ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ПООЩРЕНИЯ .ДЕЦАТА ОЧАКВАТ ПРИЗНАНИЕ ЗА ТРУДА СИ, А ТЕЗИ КОИТО НЕ УСПЯВАТ ДА СЕ СПРАВЯТ ДОСТАТЪЧНО ДОБРЕ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ СЕ СТАРАЯТ ДА ДОГОНЯТ СЪУЧЕНИЦИТЕ СИ.

182

анонимен

преди 12 години

Господин министър, четете ли форума!Имам шестокласник и съм против тази нелепост!Децата трябва да се стегнат, достатъчно са отпуснати и мързеливи.Давате права отново на неграмотните ***.Дали пък тово не е желанието на Хилари Клинтън, която онзи ден се срещна с "онеправданите" ***!

181

до 211

преди 12 години

Наистина е притеснително ,един комшия изпрати детето си да учи в града,защото един ден детето му се върнало и му показало как се играе кючек.Но лесно е да обвиняваме,когато не може да възпитаме собствените си деца да различават добро от лошо.Лесно е да мразим и да обвиняваме за всичко ***.По трудно е да запретнем ръкави и да променим нещо.Вместо да мрънкате по форумите, защо ако имате по добра идея не и дадете гласност.

180

Анонимен

преди 12 години

*** слугуващи на плана Ран-Ът и на световното юдо-масонство докараха този народ до пълна деградация, до това с гордост да се афишира, че е въпрос на престиж да си ***, алкохолик, наркоман, любител на чалгата.И без това учебен процес в училищата няма, сега ще им разрешават да преминават в по-горен клас със слаб успех. Дано предателите родоотстъпници да горят в ада ! Дано Господ ви накаже !!!

179

поля

преди 12 години

Ужас! Поколенията стават все по *** и неграмотни. Университети ни са имена със стри лаври, които додеградират затъпелите ученици. Тази страна няма шанс! Това ще бъде една от най-големкте грешки на ГЕРБ. Те трябваше да стегнат разхайтената пасмина, да дадат авторитет на учителите. Да спрат смешното предподаване в университетите.

178

Анонимен

преди 12 години

За да разберем в правилния път ли вървим нека се абстрахираме от всякакви емоции и предразсъдъци и да си помислим само за момент какво щяха да кажат относно "великия двойкаджийски проект" личности като Св. Климент Охридски, Иван Вазов, Христо и Евлоги Георгиеви.

177

209

преди 12 години

вземи прочети малко литература по детска психология най-добре... доказано е че лошите навици се усвояват многократно по-успешно и бързои се надявай детето ти да задобрее в клас с двойкаджии

176

анонимен

преди 12 години

Страхотна идея!Така и *** хем ще завършат средно, без да се травмират, хем ще влезнат и в Университетите.Например в Нов български университет, при господин Игнатов.Той няма да е все министър, ще му трябват и студенти!

175

Анонимен

преди 12 години

напротив другите деца ще видят колко е зле да си *** и неграмотен.Бедните ромчета ще се мотивират да имат социалния статус на Българчетата,А Българчетата ще се мотивират да не стават като ромите.Много е хитро даже.Трябва да се опита.А като говорим за образованието пред света има се предвид висшето,а не средното.Правете разлика защото има такава.С двойки никой няма да те вземе да следваш ,не се притеснявайте. :)

174

Люси

преди 12 години

За платените училища, там е ясна схемата: Мамо, не ми се учи, не виждаш ли, че нищо не става от мен? К'в ти е проблема да ме запишеш в някое частно училище, хем и ти ще се гордееш с моята неграмотност...