59

Анонимен

преди 12 години

Абе хора айде стига сме се лъга ли бе! Кой е гледал филм първо от торент и след това на кино!? Едва ли има такъв щото филмите все пак излизат първо на кино! Когато излезе "Мисия Лондон" Имаше една безкрайна борба този филм да не се качва на торент-сайтове и с тяхна помощ между другото е един доста посещаван и доходен филм! Ако беше така както казвате че първо ще го гледате на торент и след това на кино авторите му нямаше да се борят за това!

58

Анонимен

преди 12 години

смешници жалки , филмите и музиката са най -малкото . от АКТА се дава право на МИЛИЦИОНЕРИТЕ да ви обискират само на база ПРЕДПОЛАГАЕМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , това ще доведе на терор върху ВСИЧКИ , мислещи различно от управляващите . АКТА е само предтекст за повече КОНТРОЛ . дърляте се без да вникнете в основното - ОГРАНИЧАВАНЕТО НА ОСНОВНИ ПРАВА скрито под маската на борба с пиратството .събудете се .

57

Паулу Коелю

преди 12 години

"Някои от моите книги са тук... и реалните продажби на моите книги пораснаха няколко пъти независимо, че ползвателите можеха да изтеглят книгите от торентите", пише Коелю в блог пост, подписан под псевдонима "Пират"."Моля, изтеглете свободно моите книги, и ако след това Ви се понравят, купете ги - това е нашият начин да кажем на индустрията, че алчността не води до никъде," - казва Коелю.

56

Свободен

преди 12 години

До 46: Първо се информирай тогава пиши глупости! Закон за авторско право е в действие от 1993 г. и между другото гласи:"(1) Авторите... имат право на компенсационно възнаграждение, когато записите се възпроизвеждат за лично използване...(3) Възнаграждението... се дължи от лицата, които:1. произвеждат празни информационни носители;2. внасят от трети държави празни информационни носители.(4) Възнаграждението... се дължи... за извършените продажби на територията на страната на информационни носители, предназначени преимуществено за възпроизвеждане на произведения за лично използване от физическите лица...(8)... Преди разпределението [между носителите на права] 30 на сто от събраната сума се отчислява и превежда по сметката на Национален фонд "Култура"."

55

Анонимен

преди 12 години

Знам, че има доста интелектуално обременени хора и това са междинните звена между бездарието и културата наречени Продуценти и Корпорации. Знам, че има същата категория недорасли пубери, на които родителите ще им събат попарата защото не правят разлика между кражба и заплащане на авторски труд. Знам също така, че една голяма група хора се надига и ще каже твърдо НЕ на АКТА и това е групата на все още мислещите трезво автори, писатели, актьори, DJ-и, VJ-и, художници, певци, и т.н. - СВОБОДНИ ХОРА

54

Do 57

преди 12 години

Колкото си по-*** и бездарен толкова повече идеи ще крадеш и АСТА ще ти пречи!

53

кукер

преди 12 години

от Банско

52

ЕнтЕлЕгент

преди 12 години

Колкото си по-*** и бездарен, толкова по-силно подкрепяш ACTA, защото тя е единственият ти шанс. Законът за авторските права е приет за първи път по предложение на една британска "писателка", чиито трудове никой вече не си спомня. Значимите автори още ги четат и преиздават, и това е значимостта на един живот.

51

НРБ

преди 12 години

Бегайте с тая АКТА,бе.

50

до 53

преди 12 години

Ти в България ли живееш? Защото в САЩ се правят пари с шофьорлък ама тук хората едва си изкарват хляба.

49

до 49

преди 12 години

Беден певец, музикант, продуцент - нито съм виждал, нито съм чувал. --А аз беден таксиджия не съм виждал - значи не трябва да им плащаме! Готино!!!

48

ДО 46

преди 12 години

Най-големият бич в момента е ПАТЕНТОВАНЕТО на ЖИВИ СЪЩЕСТВА. Прочетете "СЕМЕНАТА НА ИЗМАМАТА" от Джефри Смит. В някой щати на САЩ и Нова Зеландия вече са забранени обичайните семена, ползвани хилядолетия.От това се притеснявам. Не от това дали ще изгледам 2-3 некачествени филма на компютъра. А когато нещо ми харесва, си го купувам - диск или книга.

47

капитализмът дойде

преди 12 години

Хващам се на бас, че този закон ще проработи и скоро интернет няма да е същият, особено по отношение на сваляне на филми, музика...Каквото и да пишете, вашата няма да стане - кражбите рязко ще намалеят, а когото хванат ще го друсат с яки глоби.

46

PR-do 41

преди 12 години

gledaifilmi....net direktno online bez da svalqsh

45

ДО 46

преди 12 години

Беден певец, музикант, продуцент - нито съм виждал, нито съм чувал. Трябва да се промени начина на заплащане. Малко ли са парите, които плащаме в България за интернет? Ами от там да се заделят пари.А най-голямата простотия, която съм чувал са правата върху ГМО. Ти схаващаш ли, че ако този закон се приеме след 1г. ще забранят всички конвенционални семена?Стува ти се смешно и невъзможно сега, нали? Целта е 100% контрол върху храната.

44

Анонимен

преди 12 години

Хахаха. Аре ве, нали Борисов беше много сигурен, че и Германия ще подпише? Ко стана, бай ***?

43

123

преди 12 години

Ако махнат торентите няма откъде да се гледат новите епизоди на някои сериали. Трябва да се чака немислимо дълго време за да ги дадат по телевизията. Попринцип гледам много от филмите на кино защото дори да изтеглиш някои филм с яко качество на компа няма да е същото ката киното .Но в последно време има много яки филми че не знаеш на кое да отидеш.

42

до 45

преди 12 години

Тъпунгерчо, когато откраднеш 1 хляб, него вече го няма на предишното място.Когато изтеглиш 1 песен, тя си остава на сървъра--Тъпанарчо, а композиторът и певецът откъде ще си получат хонорара. Толкова ли си *** да не схващаш елементарни неща.

41

ДО 44

преди 12 години

Тъпунгерчо, когато откраднеш 1 хляб, него вече го няма на предишното място.Когато изтеглиш 1 песен, тя си остава на сървъра. Къде отиват парите за дискове на Бийтълс, Луис Армстронг, Дийп Пърпъл в момента? Можеш ли да ми кажеш? ГОЛЕМИТЕ НИКОГА, НИКЪДЕ НЕ ГИ СЪДЯТ

40

Анонимен

преди 12 години

Аха, значи искате да крадете чуждия труд. Ами, ако на вас някой ви взема заплата всеки месец? Няма да ви хареса!Уважавайте труда на другите!