30

milan

преди 12 години

ха наздраве

29

До №23

преди 12 години

"Дори тези, които крият по едно две зърна в джобовете"Не ги крием в джобовете,другаде ги крием,но ако за две зърна ще се влиза в затвор,няма да мое се мине само със Сливенския.Трябва да изпонастроят маса ти женски затвори.А колкото за ракията - какво правим с Троянската сливова щом вече ще се произвежда ракия само от грозде.*** пасмина депутатска.

28

еее не

преди 12 години

тия вече прекаляват и щом не искат да се лее вино ще се лее кръв а ако всички се вдигнем и не си платим данъците какво ще могат да направят много почнаха да си позволяват и накрая ще гризнат дръвцето ние сме повече и от политиците и от полицайчетата ако продължават със забраните ние ще им забраним да дишат нашият въздух ако не беше виното и тях нямаше да ги има

27

imilan

преди 12 години

ha nazdrave na vsi4ki

26

Житан

преди 12 години

....не бой се бе човек,те са изнамерили закон само за виното,а ти като си правиш ракия от джанки , сливи и ябълки,просто си пример за подражание,щото дефакто почистваш от гниещи паднали плодове земята!!!!!!

25

Б

преди 12 години

Ний-голямото предателство на новоизлюпените чиновници е унищожаването на българското винопроизводство!В последно време френските вина са бита карта на пазирете, а за немските, австрийските и италианските - дума нямам!

24

Житан до 24-ти

преди 12 години

...ако имаш кило отгоре нищо,ама ако имаш 50-тина повече ми ги даваш на мене и си света вода ненапита отсекъде...никакъв закон друг не те лови!

23

Wines

преди 12 години

"... Продажбата на ароматизирани вина пък ще бъде забранена..."г-н Красимир Коев забранява продажбите на вино тип "Пелин" и на вермути!Много е интерсно как съответният г-н Красимир Коев ще обясни на МАРТИНИ, че техничя продукт не мо да се продава в РБ ??- ИЛИ ЖУРНАЛИСТИТЕ ПАК НЕ СА РАЗБРАЛИ ТОЧНО ЗА КАКВО СТАВА ДУМА?

22

Анонимен

преди 12 години

Как пък ще ми забранят да си сея грозде на мойта си земя?***!Ще си сея каквото си искам и по колкото си искам!Айде да дойдат да ми го изкоренят да ги вида колко държат на бой!!!!!!

21

Житан

преди 12 години

Крум Страшни ще се обърне в гроба като разбере за това решение на нашите сенаторчета...но хубавото е че умря преди него...сега ред на Европа да ни се издърви,ама тоя път никакво дупене от наша страна!

20

брт

преди 12 години

нееееееееееее.само не гроздарката.тя ме крепи още.

19

Анонимен

преди 12 години

Ами ако примерно имам тон и едно кило отгоре?Тогава кво праиме?Сигурно направо у затвора ще ме бутнат?

18

Анонимен

преди 12 години

Steve написа: "Сигурен съм ,че ще им го НАЧУКАМ" хахахахаха аз направо съм убеден, ако ми пипнат лозето! Да вкарат в затвора всички на пазара където разпространяват грозде! Дори тези, които крият по едно две зърна в джобовете - няма как да мине за лична консумация. Ако пък и полевият грозде-тест докаже, че е с висока чистота, направо бесило за трафик и разпространение!

17

трифон зарезан

преди 12 години

мила моя майнольо,та виното от какво се прави,от свински пръжки.*** министрии.

16

Баш Майстора-винар

преди 12 години

От тон грозде по 60стотинки,по 50 кила захар,по 30лв за дърва,плюс 15-20лв за казана изкарваш 500 литра първокачествено вино,още толкова второ,което понякога е по-добро от първото ,ама още 50 кила захар,след което с още 70 кила захар може да си направиш супер 52 градусова ракия около 100-130 кила...ако не се получи всичко това със сигурност след година можеш да продадеш винен оцет и на невероятна цена винено оцетната гъба която се образува и струва колко една кола втора ръка....е те тва е!!!!!!

15

Анонимен

преди 12 години

НЕ разбрах...ако имам земя и не мога да си засадя лозе...така ли ?

14

до 10

преди 12 години

Защо да са *** онези в парламента бе - те са дали пари и сега трябва да си го осребрят. Не давали да пият на хората - отново не си прав, дават но дават алкохол произведен в земите на тези дето ти налагат ограничение на производството и освен че ти дават и печелят от това защото техните фирми внасят този алкохол. Каква по чиста печалба от това да иска човек. Само вкарваш тирове и балъците да пият.Четете историята едно време РИМ така са забранявали на испания да произвеждат вино и са им продавали

13

Питане?

преди 12 години

А децата ще се включват ли? Защото ако се броят само възрастните ние двамата с 2 тона грозде ще изкараме 3 месеца!

12

Жаден

преди 12 години

До всички майстори казанджии - колко грозданка излиза от тон грозде и имам ли право да варя от сливи например

11

немо

преди 12 години

А не така50 60 тона някой много пият и имат приятели. Питаите министъра на културата тои тия работи ги разбира.