168

даноостанаанонимен

преди 12 години

и ето иде новият световен ред.мечта за поколения едри риби,да глътнат целият свят и да отглеждат покорни щастливи носачки .да работят ,да ядат,ида не задават въпроси.а интернет пречии

167

Евто

преди 12 години

Според АСТА ако напсувам ББ, за който гласувах или посланника ни в Япония, следачите веднага ще ме гепят че им нарушавам правата, докато Гошето навън крадне за милиони, а Пешо стреля за милиони ?!

166

Да живее сев Куреа

преди 12 години

Според конституцията на страната всеки гражданин има правото на свобода на словото, но на практика това право отсъства. Медиите са строго контролирани от правителството, а Северна Корея е на предпоследно място за 2008 по свобода на словото. Телевизорите и радиоприемниците се настройват от правителствени служби по такъв начин, че да не могат да приемат чужди програми, въпреки че има начини тази настройка да бъде отменена. Правителството изрично забранява слушането на радиопредавания или гледане на телевизияСъстоянието на човешките права в Северна Корея е трудно за определяне заради затворения характер на страната. То обаче е обект на широка критика от много международни правозащитни организации, някои от които го оценяват като най-лошото в света. Севернокорейското правителство твърди, човешките права в страната не се нарушават

165

АЗ

преди 12 години

Тези, ако ми ограничат достъпа до порно сайтовете , тях ще опъвам и то грубо... Айде да не ме занимават , щом пише free, значи е free , моя работа ли е да знам кое в интернет е с платени авторки права и кое не е.." НЕ "на АСТА ,"ДА" на free порното...

164

Тодор

преди 12 години

Виждам, че Герб вече копаят гроба си !

163

до 184

преди 12 години

Е поне за интернета за момента НЕ го правят ВЕРВАЙ ми! Поне не ако няма нареждане от Супер Явор - градинаря.

162

Спонги

преди 12 години

182, Те и сега го правят. Проблемът е друг. Практически се създава монопол на определени изпълнители. Така се насажда определена културна ценностна система, такава каквато някои я искат. Защитата на патентите е скъпо удоволствие и много автори си продават интелектуалната собственост. Тук ще стане същото. Ще бъдат популярни тези, за които някой реши така да стане. Отр мен Баста на АСТА.

161

Анонимен

преди 12 години

Just say NO to ACTA

160

до181

преди 12 години

За жалост си много наивен явно. Имаш ли нет / телефон - могат да гледат / слушат всичко което си поискат!

159

Спонги

преди 12 години

Ха ха ха ха . Това са простотии. Остава да ме следят коя радиостанция слушам, да ми броят песните и след това да ме карат да плащам. Интернет страниците да се издържат с реклама, като всяка една медия и да плащат на авторите от там. Всичко останало е простотия.Некадърниците от правителството, обаче не могат да мислят и отново направиха "фигурка".

158

HATE USA

преди 12 години

STOP ACTA!

157

каро

преди 12 години

...както си купих всички албуми на Мейдън, когато бях на 16 год.

156

каро

преди 12 години

... и с радост ще платим - само това, от което имаме нужда....

155

kapo

преди 12 години

Когато "умрат от глад" творците, ще ходят да садят картофи. Както п равят работниците в Кремиковци, например. Не им търсят стоката, уволняват ги, на полето и така....И заживяваме без "изкуство"... Ако можем и така, значи то не ни е било необходимо. Също като нашите баби...и те са нямали Аватари, интернет, Гаги и т.н....и са оживели...Точно там е проблема - защо да копам на полето, като мога с една песен (и без глас дори) да *** цял живот манекенки?И когато няма изкуство...ще го оценим...

154

до 193

преди 12 години

Дисковете са отживелица и не могат да са адекватен пример за нищо. Когато интернет доставчикът започни да прави отчисления към медийните компании, тогава ще имаме аналог. Това обаче не е ясно трябва ли да да се случва. По-скоро не.Интересно как никой не протестира за това, че си плаща кабелната телевизия?Иначе ясно е, че промени са наложителни. Ясно е, че тези промени трябва да започнат от производителите и разпространителите на съдържание.

153

Анонимен

преди 12 години

А какво правим когато всички си изтеглят супер якия филм и създателите му умрат от глад, докато се кефят колко много му се радват всички? :)То е ясно какво правим. Плащаме на изхода на киното, според това колко ни харесва филма. Само дето за целта трябват няколко поколения превъзпитание на далавераджийското ни мислене...Съшо така пускаме безплатни трейлъри и демота. Например, първа глава от книгата. Първо парче от албума. Първо ниво от играта. За да има представа за качеството на продукта.

152

ентъртейнър

преди 12 години

Авторските права - напт. излъчване на предавания много често са повод органът, който контролира спазване на Конкурентото право да санкционира - напр. екслузивно право за излъчване на определени предавания.Сравнението с патентите е много правилно. Но има ситуации, в които може да се ползват патентовани елементи без съгласието на патентодържателя срещу РАЗУМНО заплащане. Авторски права се плащат и чрез цена на дискове - хардискове, сиди и тн.Да не споменаваме за софтуера, който не се патентова.

151

Анонимен

преди 12 години

А , ако ида и дам 15 лева за кино , и съм бил подведен от трейлъра , че филма е супер ... а всъщност е една гола вода , мога ли да осъдя някой , и да го вкарам в затвора ? Тъй като е откраднал от времето и ?----------------- Това е тъпо. Какво значи един филм да е супер? Това, че на тебе не ти е харесал не значи, че филма не е хубав.

150

do 166

преди 12 години

На конкуренцията и развитието пречат патентите. Интелектуалното произведение от типа на книга, кино, музика не пречи на нищо с това, че изисква да бъде заплатено консумирането му.Това че ще оцелеят само производителите, които се нагодят към пазара с адекватни услуги и конкурентни (разбирай "ниски") цени, е точно резултат от правилен мениджмънт в условията на пазарна икономика. (Доколко 3д киното е такава адекватна услуга е друг въпрос.)

149

П.Петров

преди 12 години

Мисля, че вместо АСТА трябва да се приеме друг закон, за защита на вещото право на потребителите за всякакво съдържание, медийно и мултимедийно. Както можеш да си купиш книга и да я дадеш на приятел да я прочете или дори да я продадеш или дадеш под наем, така и като си купиш музика, филм или софтуер трябва потребителя да има пълно вещо право върху тях. да ги дава на приятели, да ги продава (без да ги мултиплицира), да ги отдава под наем. Всякакви ограничения върху вещото право да са незаконни !