92

до 108

преди 12 години

Никой не печати пари без покритие независио частна държавна или каквато искаш банка, омръзна ми да споря с тебе казах ти напечатай си пари щом много разбираш, я ме светни как частни банки си правят държавни облигации и как аджеба сума ти световни икономисти не са забелязали че САЩ си печатят пари сами срещу лихва.

91

Анонимен

преди 12 години

Ако седжавкате за името и има още ***, които си мислят, че като се казва Федерален, значи е държавен, време е да прогледнат. На срещата, на която решават да се създаде частния ФЕД, избират името Федерален, защото са се опасявали, че ако не сложат нещо такова в името хората могат веднага да разберат за каква имама става дума.Отдолу един човек много точно ви е написал и за Кенеди, защо го гръмват, защото е искал да върне това, което по прави си принадлежи на държавата, а не на шайка евреи.

90

До 94

преди 12 години

Продължаваш да настояваш с невежествотото си. Виждал ли си долар?На него пише "федерал резерв ноте". Няма разлика между двете.Истината е една - ФЕД и цялата им парична схема е една от най-големите измами в човешката история, която се е разпростряла над целия свят и сега всички патим от нея...освен тези, които се облагодетелстват и са на върха и, разбира се.

89

pissed off

преди 12 години

Ми добре, че има образовани читатели за да разясняват,щото ако се надяваме от днес бг да научим нещо......

88

До 105

преди 12 години

Централна банка няма в САЩ световната банка обаче е обвързана до голяма степен . Има един трик който правят с федералния резерв , след като вземат 10 милиарда и то като ценни книжа , те ги влагат в световната банка , която пък ги раздава като кредити , но не на стойност 10 милиарда , а 99,9 милиарда , така парите които ти изтеглиш като кредит , някой втори дължи на някой трети . За всеки е ясно , че това е причината за световната инфлация и криза ...

87

до 102

преди 12 години

Федералния резерв никога не е бил част от американската държава , той е частен , а US доларите са валута която федералния резерв пуска в обръщение като разплащателно средство ! Точно заради това бе убит Кенеди , понеже искаше да даде на хамериканците собствена валута . А заемите които федералния резерв отпуска отдавна нямат покритие в злато , а пък за банкноти да не говорим , преди няколко години напечатаните банкноти в долари бяха само 3 % от доларите като ценни книжа и раздадени кредити !!

86

до 99

преди 12 години

Частни са, но не са FED е съвкупност от 15 частни банки тогава избрани от някое правителство за период от 8 години мисля и тия банки играят ролята на Цeнтрална банка, ако това нещо ти говори. Всъщност като си такъв спец *** в САЩ тегли кредит с парите си направи частна банка напечатай си пари и върни заема. Успех !

85

провокаторче

преди 12 години

Дълг? Какъв дълг? Към кого е тоя дълг? Кой е дал на Хамерика 15 трилиона от ТЕХНИТЕ долари? Пак казвам от ТЕХНИТЕ ДОЛАРИ! Няма такова нещо като Американски дълг! Доларите се ПРОИЗВЕЖДАТ от федералния резерв и целия свят се съгласява (не доброволно) със "стойността" на тези долари. Ако някой не е съгласен - веднага получава порция "демокрация". Учудвам се че някой хора (повечето) така и не можаха да схванат основата на тая система. (американската). НЯМА ДЪЛГ! Това е СИСТЕМА за УПРАВЛЕНИЕ на Америка (и света)! Банките командват света. Хората са техния ресурс. Парите са ИНСТРУМЕНТА за управление (власт) на ресурса. Ако някой откаже да се подчини на системата на парите, се прилага план Б (Армията). В миналото основния инструмент за управление е била религията (на някой места все още е), в днешно време парите са инструмента. Парите са новата религия.

84

борса

преди 12 години

американ.не са задлъжнели никому.дуржавите и други фондове кредитират америка и, купуват облигации.един огромен кръговрат.дори са на пе4алба,и правят каквото си искат дори/войни/.

83

Nemeca

преди 12 години

Не съм икономист, но ми е много забавна ситуацията, че ФЕД е кредитор на САЩ с над 6 трилиона долара. Не само, че те печатат банкнотите, ами и на всичкото отгоре го правят като дълга на щатите към ФЕД. Е на това му викам да задлъжнееш към себе си.

82

Анонимен

преди 12 години

до 100 и в количествен сиреч по обем продукция и по качествен сиреч по технологичен напредък са пред всички останали така че споко.

81

74 до 76

преди 12 години

Човек, в ОГРОМНА заблуда си. И това ти го казвам най-искрено и отговорно.Федерални са колкото ФедЕкс е федерална.Пред всеки от клоновете им има табелки, забити в земята, че е "Частна собственост".Клипчета за това и документи в мрежата бол.Всичко най!

80

Анонимен

преди 12 години

До 84 този топ 10 на страните кредиторки прави 2.4 трилиона до 15 остават мисля че твърде много

79

do 86 asd

преди 12 години

V dneshno vreme i ogromna armija moze da bade paralizirana, kato i se narushat IT komunikaciite,ososbeno v shtabovete na armijata, a za tova ima dosta dobri hakeri po sveta.

78

Анонимен

преди 12 години

Около 100% от БВП. За разлика от тях има държави къде къде по-зле като Белгия, Италия, Испания, Гърция... които имат доста над 100% от БВП. Само празни приказки на неуки хора....

77

Анонимен

преди 12 години

Много алчност е обзела света, къде остават дребните неща които ни радват. Oтвсякъде ни заливат пошлост и упадък. Pаботи-купувай, работи-купувай не ти стигат парите тегли заем робувай, уж сме най-висшите същества духовно извисени създадени да бъдем пазители на планетата.А всъщност студената война и надпреварата между отделни държави народи въоръжаване никога не стихва.

76

До 89

преди 12 години

Ти между Federal Reserve Note и долари ( и двете са хартия ) , правиш ли разлика. Аз говорех за доларите...а не за другите хартии

75

ромел4о

преди 12 години

4ерните ги пе4атат,кой друг питам аз.

74

иван4о костов

преди 12 години

кой-пе4ата пари.кой кой койкой кой кой койкой койкой.

73

Анонимен

преди 12 години

Бедните китайци най-много облигации им купуват пък не знам.