159

Loxy

преди 12 години

От там насетне кой какво може да ти каже? Ти си го създал това нещо. Качил си го и хората купуват. Тогава пак започват промени и дебати и докато те заседават ти прекратяваш всякакви продажби на въпросния трак и излизаш чист от ситуацията, защото въпросните промени, ще са направени след като ти си спрял продажбите.

158

Loxy

преди 12 години

Ако си мислиш, че от толкова налична пиратска музика, съответните музиканти не печелят от продажбата на стотици хиляди компакт дискове, плочи и т.н. се лъжеш. Ще ви дам друг пример. Някой ваш познат има звукозаписно студио. Отиваш и правиш няк'во "парче" с продължителност да речем 4 минути, като първите 15-20 секунди всъщност има някакъв бийт и останалото е просто един тон. Когато го качиш в сайта за продан, ще имаш едно preview на въпросните 15-20 сек и колко пъти ще се купи преди да се усетят?

157

Анонимен

преди 12 години

Да, това е отвратителното лице на Американската сатрапия!....Жалко за нашите послушковци, които изпълняват задокеански поръчки, без да ги интересува нищо. Тези нахалници от "най-демократичната" държава в света, се опитва да ни наложат презимпция за виновност! А това е нещо, което противоречи на каквато и да е правда или закон! Едни смешници ни пускат по телевизията реклами за защита на личните данни, а правителството ще докладва лични данни на хиените зад океана.. Тайно подписали - какъв позор!

156

Кофти_цирк

преди 12 години

...България подписа тихомълком... Не беше ли редно, господата управляващи да се допитат първо до народа, дали има нещо против АСТА, след като АСТА засяга конкретни човешки права? Живеейки в "демократични" времена не е ли това същественото? Управление на народа? Дали това не е поредното доказателство, че демокрация не съществува? Дали това не е проредното доказателство, че има крещяща нужда от нова политическа система? Нов световен ред?

155

Патриот

преди 12 години

copyright means copy right!

154

Анонимен

преди 12 години

Мен ми е любопитно колко от пишещите са създавали през живота си нещо, което може да се разпространява дигитално (било то музика, софтуер, уроци и т.н ). ? Никак не е приятно да прекараш месеци в работа в/у нещо такова и някои *** да реши, да го пусне безплатно за всички. Изпитал съм го. Все пак не всички са Microsoft. Някои хора просто се опитват да си вадят хляба, но пиратите не подбират..

153

Loxy

преди 12 години

"При това не е нужно притежателят на интелектуалната собственост, която е била използвана без разрешение, да доказва, че потребителят е нарушил правата му, а е достатъчно само да се оплаче три пъти." Окей..Ако "х" отиде и се оплаче, че "у" си е пуснал негова песен на Winamp-a, то следователно у вас пристигат качулатите и те наритват 3 пъти преди да те заведат към РПУ-то и от там в затвора. Мога ли да си патентовам буква и да се оплаквам от всеки, който я използва?

152

Анонимен

преди 12 години

Трябва много силна съпротива против ограничаването на правата ни!Трябва да се пишат петиции и разни такива не само до нашето но и най вече до Европарламента.

151

Свободолюбив

преди 12 години

Няма такъв израз като "интернет пиратство". Нета е свободен!

150

tosh

преди 12 години

томасе прочети за Ротшилд и откога неговите пипала се разпростират по цялата Земя.Господ имаше достатъчно време да действа - вече почти 4 века.Очевидно е, че Той е или с тях, или изобщо не му пука за човечеството.

149

Анонимен

преди 12 години

Тотален контрол на корпорациите! Това е няма какво да се разеснява.

148

Анонимен

преди 12 години

Въобще не вярвам в революции и тем подобни.Вярвам, че отделният човек е важен.Но са малко мислещите хора в днешно време.И тези които мислят никой не застава зад тях.Те са сами.А народът е глупав и немислещ.Мнозинството е глупаво.То ще се вдигне и ще прави революция.Тежко ни и горко.

147

До 166 от автора

преди 12 години

Разбирам отлично, че не става дума за авторски права, но авторските права, защитата на интелектуалната собственост са предлог за създаването на такъв закон! Зад него стоят големите звукозаписни компании, Холивуд и разбира се лобисти и продажни политици! Зад този закон стоят също така и тези, които мисля, че ще ни превърнат в ***, като ни сложат чипове и ни ограничат свободата! Няма да позволим това да се случи, нали?!

146

Анонимен

преди 12 години

Ае не уе. Няма такова нещо като глобална конспирация. Тва някви там си ги мислят тез глупости. ДА АМА НЕ... ИМА Я И Е МАЗНА КОНСПИРАЦИЯТА. Кефа е, че тези конспиратори ще ядат главата, обаче няма да е мита...

145

STOP ACTA

преди 12 години

Революция трябва, братя, революция!!! Искат да ни таковат мамата във всяко едно отношение! Време е за революция, за нов по-добър, справедлив и свободен свят!

144

кукото

преди 12 години

лудия, така с драскане нема да стане! На повече от 250 км от Сф съм, обаче ше дода! Аман от илюминати, масони и прочие ***!Както е тръгнАло-за да ядем содена питка ще трябва да плащаме авторски права...Чудя се, дали след време няма да въведат и авторски права за пиенето на вода? А г-н Премиер, да попитам: предвиждат ли се авторски права за правене на секс? или авторски права за дишане на въздух? Щото знаем, че има човешка намеса - защо се увеличиха chimtrails след като Бойко доде на власт?

143

Анонимен

преди 12 години

Естествено,че в БГ хората са научени от годините на'социалното равенство'да взимат всичко възможно без пари.И сега когато идват други времена когато всичко се заплаща веднага разгадахме враговете-евреи или марсианци.

142

Анонимен

преди 12 години

Хляб и зрелища е мотото на древен Рим! А в България е много лесно да се управлява! Просто не трябва да се пипат само две неща - интернета и алкохолеца! Който ги пипне, хаир няма да види! :)

141

hitman

преди 12 години

Трайчо Трайков заявява единствено, че става дума за избягване фалшифицирането на търговски марки или пиратство на авторски или сродни на тях права". Чудя се как гласуват нещо с обяснение от 1 изречение. Прочели ли са въобще какво приемат. И ако са го прочели възприели ли са въобще какво правят. И в двата случея е ясно че ни управляват ***. Независимо от коя партия. Това е истината 98% от хората там за нищо не стават.

140

IND

преди 12 години

Пак поредните глупости. Нали требва да сме съпричастни и да участваме в некакви антипиратски глупости. Нали уж направиха "ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ" - е да имаше ефект от това? И сега няма да има и просто залъгваме чужденците - тук вечено ще си има споделяне на файлове и точене в мрежата освен ако не ни се вдигнат заплатите десетократно...И стига ревали, че теглите всичко безплатно - споко ще продължите да го правите :)