266

АТЕИСТ

преди 12 години

Религията е за простолюдието жалко е че малко са хората които го осъзнават не бъдете наивни ами се поинтересувайте относно това в което вярвате защото повечето от вас се водят вярващи а даже не са чели библията просто са ви казали че това е вашата вяра без да имате право на избор и вие сте я приели без грам съмнение а всичко е ИСТОРИЯ човек просто трябва да погледне малко назад за да разбере че всичко е една голяма лъжа създадена с цел управление на масите приятен ден

265

И. Христос

преди 12 години

Пазя ви всички и на всички ви прощавам. Айде довечера всички в Биад аз черпя. С 50 уиски всички ще напия. И не споменавайте името ми напразно, ей лапета.

264

ТИ

преди 12 години

Църквата като институция не е необходима за общуването на вярващите с Бог. Като институция тя се заоформя през 4 век и то с цел да крепи властта на императорите. Сега изпълнява услуги за хората, на които им трябва посредник, т.е върши бизнес, за което трябва да дължи данъци. Бих попитал отец Никанор, който казва - цитирам по памет, че поповете извършвали свещенодействие, защо тогава искат да им се плаща?

263

Анонимен

преди 12 години

Тия всичките дето са писали писмото станаха православни след 10.11. 1989г. Преди това бяха първи атеисти. Пази ни боже от псевдоинтелигенция, от псевдобожии служители на БПЦ. Не ви е срам-стадо сме били. Бога, на който вие, сребролюбци вярвате, не е нашия бог.И не смейте да споменавате думата отечество, защото точно него продавате за по 30 сребърника.

262

poaro

преди 12 години

"...izpitaniata ,na koito e podlojena stranata ni.... "- ami tezi "inetelektualtsi" sluguvaha i vazhvaliavaha drugarai JIVKOV I FAMILIA- vinovnika za hala na stranata ni.Ostava i Boko Tikavata da se vkliuchi v " intelektualnata "grupa - zakrilnika na Jeni Jivkova -tazi grozota i tia li e pravoslavna hristianka ?

261

М.К.Р.

преди 12 години

Изгонете търговците от храма(Исус Христос)!!!

260

Георги

преди 12 години

НАЙПРАВИЛНИЯ КУЛТ КЪМ БОЖИЯТА СЛАВА.Къде в библията е написано,че Христос иска от нас култ към себе си и Отеца си?Култ искате тези, които не знаете думите- вяра, помощ, всеотдайност и други,които дават на човек много в трудни моменти.Затова е имало Св. Иван Рилски,Майка Тереза и други.Повече няма да Ви пиша,защото се убедих,както и всички,които четат-какво мислите,какво искате и какво мечтаете.Малко променения пост просто доказва това.Защото бог дава и помага, той не е заплаха,нито Ад!Жалко

259

фдфас

преди 12 години

"...и ако някои ви не приемат, като излизате от оня град, отърсете и праха от нозете си, за свидетелство срещу тях." (Лук. 9:5)

258

до 260

преди 12 години

Георги, прав си. Господ ще съди. Ама според теб не трябва ли да им кажем ДЕЛИКАТНО че знаем с какво се занимават и как точно крадат. Просто така за да не ни мислят за стадо. Ние сме стадо, да те ни обират, дерат ни, доят ни, колят ни. Поне да са наясно, че знаем.

257

Въпрос към 25 инт.

преди 12 години

Уважаеми господа интелектуалци, Вие не бяхте ли най-големите комунисти (съответно анти-православни по презумпция). Не обичахте ли Тодор Живков като Господ,а? Не забравяйте, че някои от нас все още работят във ведомствата с Вас и знаем подробности от Вашите биографии....нали така!?Недоумявам как сега сте най-големите християни, откога, бе....*** срама!!!Скрийте се ВЕДНАГА!

256

GEORGI

преди 12 години

ДАМИ И ГОСПОДА, НИЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЕМ, ЧЕ БОГ СТОИ НАД ВСИЧКО, НАД АРХИЕРЕИ, МОНАСИ, СВЕЩЕНИЦИ И НАД МИРЯНИ. ТОЙ ВСИЧКО ВИЖДА И ЗНАЕ КОЙ КАКВО ПРАВИ. И АКО НЯКОИ ИМАТ ГРЕХОВЕ , ТО ТОВА Е НЕГОВО ( НА БОГА ) ПРАВО ДА СЪДИ. ТОЕСТ, БРАТЯ И СЕСТРИ, В КРАЯ НА ЗЕМНИЯ СИ ЖИВОТ, ВСЕКИ ОТ НАС ЩЕ МИНЕ ПРЕЗ СТРАШНИЯ ХРИСТОВ СЪД И ЛОШИТЕ ДУМИ СРЕЩУ РЪКОВОДСТВОТО НА ЦЪРКВАТА КАТО ЦЯЛО, МОЖЕ БИ ( БОГ ЗНАЕ ), ДА СА ГРЯХ. ЗА ТОВА НЕКА ИЗБЕГНЕМ ОБИДИТЕ КЪМ ПРАВОСЛАВИЕТО. НАЙПРАВИЛНИЯ КУЛТ КЪМ БОЖИЯТА СЛАВА .

255

В отговор на 256

преди 12 години

Прав си. Най-сетне един смислен пост!

254

Анонимен

преди 12 години

Прав си. Най-сетне един смислен пост!

253

Биньо Архонтов

преди 12 години

Прочетох и статията и повечето коментари. Оказва се, че от всичко вясно е само това: "Има православие, има България! Иначе остава стадо""Доблестните" интелектуалци, с откровено изявени кръвнородствени и причинноследствени връзки с АТЕИСТИЧНИЯ механизъм БКП/БСП, едва ли могат да обяснят разликата между вяра, религия и църква! На"достолепните" архиереи отдавна не им пука ни за Православие ни за Божие правосъдие!Дебелеят, благославят и богопомазват и самия дявол, ако щете! Келепир да има!

252

гурбетчия до 253

преди 12 години

Кинче ,права си донякъде джанъм! Ако си болна от тежко и неизлечимо заболяване ,ако щеш си скъсай г....от вярване ,файда няма!Това което ти имаш впредвид ,лекарите са го доказали и се нарича ПЛАЦЕБОЕФЕКТ,но важи при леки заболявания ,които дори отминамат без лечение благодарение на имунната с-*** ,но вярата в някаква сила може да ускори оздравяването.Другото хубаво при вярата ,че при загуба на близък човек вярващите по-бързо се успокояват с надеждата ,че там горе ще се срещнат всички!Но Бог няма!

251

Георги

преди 12 години

ЛОШИТЕ ДУМИ СРЕЩУ РЪКОВОДСТВОТО НА ЦЪРКВАТА КАТО ЦЯЛО,ЩЕ БЪДАТ ВМЕТНАТИ КАТО ГРЯХ. ЗА ТОВА,НЕКА ДА НЕ СЕ ПОДАВАМЕ НА ГНЕВА,ТОЕСТ НА ДЯВОЛА,КОЙТО СТОИ ЗАД НАШИЯ ГНЯВ.А това са Вашите думи!Православието когато е било праведно всичко е било ОК,когато не, са се появили богомилите.Така и сега.Не не съм противник, а пръв застъпник.Противник сте Вие в душата си да се отъждествявате като висши божи лица, както и да вменявате и присъждате отиването в Ада, защото хората не са съгласни с минали норми

250

georgi

преди 12 години

Господин Георги 247.Прочетете добре и обърнете внимание на: ТОВА Е НЕГОВО ( НА БОГА ) ПРАВО ДА СЪДИ. И тогава преценявайте тоя коментар! Кой обаче се поставя над христос: Грях за тези думи.Грях до дъното на душата Ви! ВИЕ, КАКТО ИЗГЛЕЖДА СТЕ ПРОТИВНИК НА ПРАВОСЛАВИЕТО. ТАКА ПРЕФРАЗИРАНО: ЛОШИТЕ ДУМИ СРЕЩУ РЪКОВОДСТВОТО НА ЦЪРКВАТА КАТО ЦЯЛО, МОЖЕ БИ ЩЕ БЪДАТ ВМЕТНАТИ КАТО ГРЯХ. ЩЕ ВИ ХАРЕСА ЛИ? БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА СЪВЕТА! БОГ ДА ПРОЩАВА И НА МЕН И НА ВАС !

249

Кина

преди 12 години

Вярата е важно нещо, когато човек е болен. когато има трудни лични неща. И вярата има сила. Но не като наказание, не като насилие и принуда от религиозните дейци.Истинското православие носи доброта, а не заплахи! Католицизма също има положителни неща, защото в основата би трябвало да е учението на Христос!И досега има спорове за смисъла на деянията на Борис. Защото Христос никого не е бил,тормозил,принуждавал да вярва в него. Защо има отлив ли? Защото има жажда за власт и бюрокрация.

248

поп Куров

преди 12 години

Всички религиозни дами ,които са съгрешили и са нарушили Божиите закони прелюбодействайки , да дойдат при мене и да се изповядат за да им се опростят греховете , дамите над 45г. да се изповядат при дядо ми ! А мюсулманките могат да ползват услугите на колегата Али Сиклиев !Процедурата при тях е следната : дамата се навежда като при намаз /дупене при молитва/ , ходжата застава отзад и започва да чете молитвата: Алллаааа-хуйекбер , аллааа хуйекбер и греховете ви се опрощават !

247

Анонимен

преди 12 години

И благодаря на комунизма за това.