28

до 25

преди 12 години

няма нищо по естествено страната с най- напреднала технология да бъде пионер в това начинание--Не бъди сигурен, че точно Америка ще бъде лидер в освояването на близкия космос. ЕС има най-голямата икономика в света и скоро също ще се включи в надпреварата. Не забравяй, че американците всъщност са европейци. Ами Русия, само тя в момента владее околоземната орбита. Ами Китай - имат забележителни успехи и гигантски инвестиции. Ами ЕС и Русия в съвместен космически проект?! Ще са !.

27

haho

преди 12 години

до 16 Някой: Ей, ***, поинтересувай се за размерите на пистите, примерно на летище София! После се поинтересувай какво е космодрум...айде Весели празници :)

26

Не разбрал

преди 12 години

Нищо не разбрах. Двукорпусен, а "Под корпуса ще носи космическа капсула..". Що за снимка е поместена? Ами ако нямате подходяща, не слагайте никаква!

25

Anonimen

преди 12 години

Аман от *** , бъдещето на човека е в овладяването на космоса и колонизирането му , а това ще стане когато в космичеките изследвания навлезе мощно частния сектор , така е било от както свят светува , от както гърците започнаха да създават колонии преди 3000 години , от както е била създадена Източната Индииска търговка компания , и няма нищо по естествено страната с най- напреднала технология да бъде пионер в това начинание.

24

Огнян

преди 12 години

към 2 Българино от 21 век. Защо мислиш като Бай *** за техническия прогрес. Хората правят нещо ново а ти ще падне та ще падне. Ако не ти харесват американците не ползвай компутъра си. Той е с американски процецор - сигурен съм. Ако ги мразиш наистина купи си компютър с руски процесор. Ха-ха

23

888

преди 12 години

Прав е Долче Густо. Тези космически програми освен от големите капиталисти на Америка, къде по-тайно, къде по-явно са финансирани и от американската военна хунта, които е алчна за пари и власт. Трябва да се разглежда повече като военна програма, от която ще извлекат и гигантски печалби, рискувайки живота на милиарди хора.

22

Долче Густо

преди 12 години

Тази технология - самолет плюс косм. кораб - сперед мен има голямо бъдеще за овладяване на близкия космос, в смисъл полети в орбита около земята. Може да направи истински бум в туристически полети, комуникациите, научни полети, асторономия... За съжаление, също така и военната индустрия ще се намеси и голяма част от полетите ще бъдат с военни цели и ще бъдат разположени множество оръжия и военни съоръжения в орбита, много повече от сега, много повече страни ще имат такива възможности.

21

Жо

преди 12 години

ЦИТАТ: "двукорпусен самолет...способен да изведе космически апарат високо в атмосферата и там да я изстреля."Моля ДНЕС.БГ за пояснение- не разбирам, как самолетът ще "изстреля атмосферата" :))

20

Фен от Село

преди 12 години

до 4 добавен от: Хм Нещата никога не са такива каквито Ви ги представят когато четем за благотворителност!Ако Бил Гейтс беше щедър нямаше да дава милиарди за ваксини против тетанус и ГМО семена за Африка това е много лицемерно и смешно ! За 200 милиона може да се построи една супер модерна фабрика за всички видове ваксини нали ? За 200 милиона може да се направи и завод за ГМО сортове .Фабриките за лекарства не са в Африка нали ??Арабите купуват златни WC и поне живеят без угризения!

19

Анонимен

преди 12 години

Такъв самолет може да бъде свален за не повече от 15 минути от всяка точка на Земята.

18

гой

преди 12 години

До 7. Мноо непросветен *** си, че и глуповат. Поне не се излагай, ами си намери някой готварски форум и там се прави на Хитър Петър. Паляки!

17

ив

преди 12 години

До 12. Ами то не се знае истинската цел на създаването на това "чудо". Може да носи ядрени ракети и това да е главното му предназначение. :)

16

някой

преди 12 години

"Гигантският самолет ще тежи около 554 000 килограма и ще има нужда от писта, дълга 3650 метра, допълва ДПА."Няма да има нужда от космодрум, ама ще има нужда от писта дълга близо 4 километра ...

15

???

преди 12 години

Бе я аз да попитам: Колко пари дадоха америте при голямото земетресение в Хаити???

14

new koz

преди 12 години

До 7, не ги игнорирай руснаците. Те първи завладяха космоса, първи стъпиха на друга планета, първи направиха космическа станция. Антонов все още е най големият самолет.

13

Dire Straits

преди 12 години

Пари за нищо.

12

до 7

преди 12 години

Ан-225Размах на крилата 88 м. Макс. Височина на полета -11000м. Макс. тегло 600 тона.Параметри като на бъдещия самолет. Само не ми е ясно как с такива двигатели ще лети в стратосферата, ако не са специално модернизирани. И какъв товар ще може да носи на височина 30-40км. Нямам нищо против, това американците да успеят. Но от новина до реален самолет пътят е дълъг.По-добре такива новини, отколкото за нови оръжия.

11

Анонимен

преди 12 години

с Камион ше събират останките от фобос ако не изгорят

10

до 9тия льольо

преди 12 години

Бе ***, има Гугъл!!!!!!

9

Анонимен

преди 12 години

8 ти си *** :) с камионите пренасяха *** ..